Kaymakam Fatih Ürkmezer ve Başkan Adem Murat Yücel'den Ankara çıkarması

18.02.2021 12:56

Antalya haber.. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya ile ilgili büyük projeleri görüşmek için Ankara'da üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi. Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ederek, Alanya'nın talep ve projeleri konusunda destek istedi.

Kaymakam Fatih Ürkmezer ve Başkan Adem Murat Yücel'den Ankara çıkarması

Antalya haber... Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve beraberindeki heyet, Ankara'da bakanlar düzeyinde bir dizi programa katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yoğun programına rağmen bütün gününü Alanya heyetine ayırdı. Günün ilk programında Bakan Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i Dışişleri Bakanlığı'nda ağırladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun öncülüğündeki heyet, önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda toplantılar gerçekleştirdi.

BAŞKAN YÜCEL ESNAFLARIN SORUNLARINI ANLATTI

Alanya heyeti, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Bakan Mehmet Nuri Ersoy tarafından karşılandı. Alanya ile ilgili birçok projenin masaya yatırıldığı toplantıda Başkan Yücel, önceliği turizm esnafına verdi. Başkan Yücel, Alanya turizminin ve esnafların yeni sezondan beklentilerini Bakan Ersoy'a iletti. Turizm açısından Alanya'da gelişim gösteren bölgeler ele alınırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı ilgilendiren ek ödeneklerle ilgili sıkıntılar da Bakan Ersoy'a aktarıldı ve destek sözü alındı.

ONAMA SINIRLARINDAKİ PLAN NOTLARI TEK TİPE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in toplantıda gündeme getirdiği bir başka konu ise turizm onama sınırları içerisinde olan plan notlarının tek tipe dönüştürülmesi konusu oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hayri Çavuşoğlu'nun destekleriyle konu bakanlık düzeyine taşındı. Bu konuda Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan destek sözü alan Başkan Yücel, "Belediyemizin turizm onama sınırları içerisindeki plan notlarını birleştirerek tek tip plan notuna dönüştüreceğiz" dedi. Ayrıca Alanya'da yapımı devam eden ve daha sonra yapılması planlanan Kültür Merkezi projelerine de destek sözü alındı.

ALANYA İÇİN TANITIM SÖZÜ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u, Alanya'nın Fethi'nin 800. yılı münasebetiyle yıl boyu düzenlenecek etkinlikler için bilgilendirdi ve tanıtım için destek talebinde bulundu. Bakan Ersoy ise hem etkinliğin hem de Alanya'nın yıl boyu ulusal ve uluslararası düzeyde genel tanıtımı adına destek sözü verdi.

ALANYA'NIN MİMARİ YAPISI YENİDEN HAZIRLANACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu öncülüğündeki Alanya heyetinin üçüncü durağı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu. Alanya heyeti buradaki toplantıda kent meydanı, kapalı otoparklar, meydanlar ve kentsel dönüşümle ilgili sorun ve projeleri Bakan Kurum'a aktardı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Alanya'da Cumhuriyet Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni kentsel dönüşüm alanlarının belirlenmesi noktasında bakan yardımcıları ve genel müdürlükler ile görüşerek koordineli bir şekilde Alanya'nın mimari yapısını yeniden hazırlayacağız. Ayrıca plan aşamasında olan mevcut dönüşüm alanlarındaki çalışmalar hızlandırılarak vatandaşlarımızın bu riskli alandan bir an önce kurtulmasını sağlayacağız" dedi.

BAKAN KURUM KENTİ İLGİLENDİREN MEGA PROJELERE DESTEK SÖZÜ VERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in destek istediği kent meydanı ve kentsel dönüşüm için bakanlıktan gerekli hibelerin verileceği, projelerin maddi açıdan zorlandığı durumlarda ise kredi notu en iyi belediyelerden olan Alanya Belediyesi'nin, İller Bankası'ndan gerekli desteği alacağı sözünü verdi.

KONAKLI'YA YAPILACAK YENİ SPOR KOMPLEKSİ İÇİN DESTEK İSTENDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve beraberindeki heyetin son durağı ise Spor Toto Genel Müdürlüğü oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in batı bölgesi ve Alanya için mega projelerinden olan ve Konaklı'ya yapılması planlanan Spor Kompleksi için Bakanlık düzeyinde destek istendi.

BAKANLAR, 800. YIL LANSMANINA DAVET EDİLDİ

Alanya Kaymakamı ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ziyaretler esnasında, Alanya'nın Fethi'nin 800. yılı münasebetiyle yıl boyu düzenlenecek programlar için bakanları bilgilendirdi. Başkan Yücel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u, cuma günü gerçekleştirilecek 800. Yıl lansman programına davet etti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NA ÖZEL TEŞEKKÜR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, toplantıların ardından bütün bakanlara ilgileri için teşekkür ederken, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na destekleri için özel olarak teşekkür etti. Başkan Yücel, "Bütün gün Alanya'mızı bakanlıklar düzeyinde temsil ettik. Alanya'mızı daha ileriye taşımak adına, şehrimizin mevcut sorunlarını ve projelerimizi tek tek ilgili bakanlarımıza anlatma fırsatı yakaladık. Bize bu fırsatı sunan, Alanya'mızın gururu, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bütün gününü bize ayıran, Alanya'mız söz konusu olduğunda akan suları durduran, bakanlık kapılarının bizlere ardına kadar açılmasına vesile olan değerli Bakanımıza, sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, Alanya'nın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve Ankara ziyaretlerimize eşlik eden Kaymakamımız Sayın Fatih Ürkmezer'e de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?
Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?