İlçe Başkanı İsmail Selami Minta'dan Necati Topaloğlu'nun iddialarına yanıt

13.10.2022 13:42

Antalya haber... AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun kendisi hakkında bakanlığın haberi olmadan 13 bin 968 metrekare yeri hazineden aldığına yönelik iddiasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Minta, arazinin aile büyüklerinden kaldığını belgelerle göstererek, "Devletin haberi olmadan benim üzerime tapu geçirmem nasıl bir mantıktır, nasıl bir anlayıştır, nasıl bir söylemdir" dedi.

İlçe Başkanı İsmail Selami Minta'dan Necati Topaloğlu'nun iddialarına yanıt

Antalya haber... Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu geçen hafta çarşamba günü meclis toplantısında, bakanlığın haberi olmadan bir iş insanının ve AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta'nın Kındılçeşme'de 13 bin 968 metrekare yeri hazineden aldığını iddia etti. Bunun üzerine AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kındılçeşme'deki bahse konu arazide basın açıklaması yaptı. İsmail Selami Minta, "O gün meclis toplantısını hayretler içinde izledim. Bir konu var Topaloğlu diyor ki 'devletin hiç haberi olmadan İsmail Minta hazine arazilerini üstüne geçirmiş' diyor. Yani gerçekten şaşkınlıkla bu ifadeleri izledim. Kaç yıl yaptı bilmiyorum ama 20- 25 yıl yapmıştır; bu adam bir öğretmen. 10 yıl Göynük'te belediye başkanlığı yaptı. Burada da işte dönemi doluyor. Zaten zamanı geldiğinde artık onu kendi hayatıyla baş başa bırakacağız halkımızla beraber. Daha adamın devletin işleyişinden haberi yok. Devletin haberi olmadan benim üzerime tapu geçirmem nasıl bir mantıktır, nasıl bir anlayıştır, nasıl bir söylemdir. Düşünüyorum düşünüyorum bunun cevabını bulamıyorum" dedi.

'BURADAKİ SERALAR BENDEN BÜYÜK, DEDEM ZAMANINDA YAPILMIŞ'

Başkan Topaloğlu'nun 'Devletin haberi yok' dediği konularla alakalı birkaç evrak topladığını anlatan AK Parti İlçe Başkanı Minta, şunları söyledi: "Toplantıyı yaptığımız yer Topaloğlu'nun hazineden alakası yokken üzerine geçirmiş dediği yer. Buradaki seralar benden büyük, dedem zamanında yapılmış seralar. Annem burada doğmuş, dedem burada öldü, nenem burada öldü, annem de öldü. Biz de zaten bu yaşlara geldik. Burası 12/9/1965 tarih 10 nolu tapu kaydıyla istisaf edilen Sazlı Pınar mevkii 703 parsel. Dedem Mustafa Gül adına kayıtlı bir alan. Daha sonra 1981 yılında dedemin rahmetli olmasıyla annem Vesil Minta ve dayım İsmail Gül'e intikal eden bir yer. İsmail Gül oğlu Mustafa Gül'e buranın hakkını devretmiş. Tabii bu safhada hazine tapuya bir dava açıyor. Yargılama neticesinde 1997 yılında tapunun 5 dönümlük kısmı annem ile Sayın Mustafa Gül adına tapuya diğer 1373-1374 parsel de 2B olarak tapu kaydına işlenmesi diye bir karar veriyor. Tabii işlendikten sonra oraya da işte Vesil Minta, Mustafa Gül'ün kullanımındadır hak sahipleridir diye yazılıyor. Mustafa Gül hakkını Niyazi Gökhan beye sattı. Daha sonra 2013 yılında zannedersem bir yasa çıktı. Yasa da diyor ki 'geçmişte tapulu olup mahkeme kararıyla 2B yapılan araziler hiçbir şeye bakılmaksızın hak sahiplerine iade edilir' diyor. Bu kapsamda biz 2013 yılında yani Sayın Topaloğlu'nun dediği gibi bu yer 2019 yılında alınmış değil. Bunun üzerini özellikle çiziyorum. 2013 yılında biz Milli Emlak Müdürlüğü'ne evraklarla müracaat ettik. Tabii müracaatımızdan sonra bu parselle ilgili Milli Emlak Müdürlüğü Kemer, Genel Müdürlüğe sordu. Dedi ki 'bunu ne yapalım'. 6292 sayılı kanunun 7'nci maddesi kapsamında iade edilecek taşınmazlardan olduğu ve hak sahibi Vesil Minta'ya iadesinde sakınca bulunmadığı 12/9/2014 tarihli bakanlık görüşü. Yine 1374 numaralı parselle alakalı Vesil Minta'ya iadesinde sakınca bulunmamaktadır, 12/09/2014 tarihinde. Allah aşkına ben mi bilmiyorum Milli Emlak kurumu, mahkemeler bu devletin bir kurumu değil mi? Acaba Necati Topaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devleti mi tanıyor? Ben çok merak ediyorum lütfen bunları çıkıp açıklasın."

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta

'BU YERLERİ ALIP DA BİRİLERİNE, AKRABALARIMA DAĞITMIŞ DEĞİLİM'

Tapunun 2019 yılında alındığı söylemiyle ilgili de konuşan İsmail Selami Minta, "Kemer Milli Emlak Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü'ne görüş sordu, dedi ki 'biz bu yeri iade edeceğiz ormanla ilgili bir sakıncası var mı' diye. Orman Bölge Müdürlüğü de yaptığı incelemede 'biz bu mahkeme kararını paftamıza işlememişiz bu pafta işlendikten sonra bunun kararını vereceğiz' dedi. Bizim bu kararın paftaya işlenmesi maalesef 5 yıl sürdü. 2019'da da kadastro ile orman tamamlayarak, Milli Emlak Müdürlüğü'ne gönderdi. Milli Emlak Müdürlüğü de zaten hazır olan dosyayı tapuya gönderdi ve tapu annem rahmetli olmasından dolayı kardeşlerim hak sahibi olarak bizlere devredildi. Yani Topaloğlu'nun bahsettiği gibi, anlattığı gibi ben bu yerleri alıp da birilerine, akrabalarıma dağıtmış değilim. Yasa gereği böyle. Tabii o yasadan, yönetimden bir şey anlamadığı için, zaten belediye de yönettiği bir şey de yok, başkaları yönetiyor bütün yetkiyi devretmiş. Devretmese de yönetemeyecek zaten onu da bildiği için devrediyor. O yüzden bu 1373 ve 1374 parselin hikayesi budur" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, şöyle devam etti: "Ben AK Parti ilçe başkanıyım. Turizm Bakanlığı hükümetimizin bakanlığı, benimle ilgili mülkiyeti bana ait olduğunu bilmesine rağmen, çünkü neticede belediye de bir kamu kurumu, bir kurumdan yazı gidince beni bile böyle incik incik inceleyen Turizm Bakanımızı ve bürokratlarımızı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. İşte bizim partimiz AK Parti böyle bir parti. Görevin ne olursa olsun, eğer bir yanlış yapmışsan mutlaka bunun hesabı sorulur. Bu partiye AK Parti'mize bu zihniyeti yerleştiren Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da şahsım, teşkilatım ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbime şükürler olsun böyle bir liderle yol arkadaşlığı yapıyorum. Rabbime şükürler olsun böyle bir partide siyaset yapıyorum. Rabbime şükürler olsun böyle yol arkadaşlarım var. Hepinizden Allah razı olsun."

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor