CHP'de Yıldırım sürprizi

01.10.2017 12:24

ANTALYA'da CHP il başkanlığı için yeni bir aday sahne aldı. CHP'nin eski il yönetim kurulu üyelerinden Kamil Yıldırım, aday olduğunu açıkladı.

CHP'de Yıldırım sürprizi

Bu yılın sonunda yapılacak CHP il başkanlığı seçimleri öncesi adaylar netleşmeye başladı. Mustafa Erdem, Vahap Tuncer, Tuncay Ercenk, Ahmet Kumbul ve Garip Erdoğan henüz açıkça adaylıklarını ilan etmese de bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Bu isimlere ek olarak CHP'nin eski il yönetim kurulu üyelerinden Kamil Yıldırım, adaylığını açıkça ilan eden sürpriz aday oldu. Birçok ilçeyi ziyaret eden Yıldırım, ulaştığı delegelere, seçildiği takdirde nasıl bir il başkanı olacağını anlattı.

1973 yılından beri CHP'nin içinde yer aldığını dile getiren Yıldırım, il başkanı seçildiği takdirde son seçimlerde kaybettikleri Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa, Kaş ve Akseki belediyelerini tekrar CHP'nin kazanması için çalışacaklarını aktardı. Kamil Yıldırım, “Kazanırsam tek dönem il başkanlığı yapacağım ve kesinlikle belediye başkanlığına aday olmayacağım. Bu sözlerimi noter huzurunda da söyleyebilirim" dedi. Yıldırım, adaylıktaki tek amacının CHP'nin kazanması olduğunu sözlerine ekledi.

SEÇİM ARALIK SONUNDA

CHP'nin aralık ayı sonunda gerçekleşecek il başkanlığı seçimleri için mahallelerde 10 Eylül'de başlayan delege seçimleri devam ediyor. 45 doğal delegenin bulunduğu CHP'de mahallelerden çıkacak 600 delegenin oyu yeni il başkanını belirleyecek. Delege seçimleri 24 Kasım'da sona erecek ve bu tarihten sonra ilçe başkanlarının belirleneceği kongreler başlayacak. İlçe kongreleri 25 Kasım Finike ile start alacak, 10 Aralık'ta Kepez ve Döşemealtı'yla birlikte sona erecek..

(Hasan DEMİRBAŞ / DHA) 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto