CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Özcan'dan 14 maddelik taahhütname

25.03.2023 17:23

1938'den bu yana partisinin Antalya'dan kadın milletvekili çıkaramadığını söyleyen, CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, imzaladığı 14 maddelik taahhütnameyi paylaştı

CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Özcan'dan 14 maddelik taahhütname

Antalya haber... CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan partisinin Alanya İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Partililerle bir araya geldi. Özcan’ı Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, Gençlik Kolları Başkanı Birkan Ceylan’ın da hazır bulunduğu buluşmaya partinin eski yöneticileri de katıldı.

Duygusal anların da yaşandığı buluşmada konuşan Özcan, hedeflerini anlatarak milletvekili seçildiği takdirde gerçekleştireceklerinin taahhütnamesini de imzaladı. Özcan kendini tanıtarak “3 kuşak sosyal demokrat bir aileden geliyorum. Annem Alanyalı, babam Gazipaşalı Köy enstitüsü mezunu öğretmeni 22. Dönem Antalya Milletvekili Osman Özcan’dır. Mahalle delegesi, il delegesi ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partimizin 25 yıllık üyesi olmaktan onur duyuyorum. Partimin her kademesinde gençlik, kadın kollarında seçimlerde ev ev dolaştım. Partimin hiçbir yönetim yapısına talip olmadan partimin bir neferi olarak çalıştım.

İlk, orta ve lise eğitimimi Alanya’da tamamladım. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nü bitirdim. Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Yüksek Lisansını tamamladım. Kamu Yönetimi Uzmanı unvanını almaya hak kazandım. Yerel Sorunlara Ortak Okul Çözümü: Kent Konseyleri Alan Araştırması adlı bir tez çalışmam vardır. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak Alanya tanıtımı için birçok yurtdışı fuarlarda görev aldım. TOBB Antalya Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyeliği yaptım. Türkiye Kent Konseyleri Platformu 16. Dönem Başkanlığı yaptım. Halen Alanya Kent Konseyi Başkanı olarak görev yapmaktayım. Herkes tarafından kabul gördüm, uzlaşmacı bir yapım vardır” dedi.

“1938’TEN BU YANA CHP ANTALYA’NIN KADIN VEKİLİ YOK”

Sadece kendisinin değil, köylü, emekçi, gençler, kadınlar, öğrencilerin de aday olduğunu söyleyen Özcan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunda, kurtuluşunda nasıl Başkomutan Mustafa Kemal çıkmışsa, ülkenin bu zor durumunda da dürüst, ilkeli ve güvenilir bir Kemal çıkmıştır. O da 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ülkemiz için dönüm noktası olan bir seçim ile karşı karşıyayız. Karar vereceğiz. Bugünümüzü ve geleceğimizi oylayacağız” diye konuştu. Özcan, kadınların kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde hep ön saflarda olduğuna vurgu yaparak “1938 yılından beri Antalya’da partimizden bir kadın milletvekili çıkmamıştır. Bu dönem kadınların dönemidir. Ben bir Cumhuriyet kadını olarak ülkeme borcumu ödemeye geliyorum” dedi.

“DEVLET BAKİDİR, HÜKÜMET GEÇİCİDİR”

Atatürk ilkeleri ile yoğrulmuş bir aileden geldiğinin altını çizen Özcan, artık birleşerek kazanma zamanının geldiğini söyledi ve “Şu kavramları bir ayıralım. Devlet bakidir, hükümet geçicidir. Beğenmiyorsak bu gidişe bir dur demeliyiz. Cumhuriyet Halk Partimizin kıymetli örgütü, ben burada sizlere iktidara hazır olduğumu bildiriyorum. Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile hep birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili seçildiği takdirde gerçekleştireceklerinin taahhütnameyi veren Özcan, “Milletin asil, vekilin vekil olduğunu hiçbir milletvekili unutmamalı, yukarıdan bakmamalıdır. Ben bunları hiçbir zaman unutmayacağıma söz veriyorum. Heyecanımız yüksek, iktidar yakın ve biz hazırız, geliyoruz.” dedi. Özcan’ın imzaladığı taahhütnamede şu maddeler yer aldı:

1-Bölgeme 3 haftada bir ziyarete gelerek vatandaşlarımızın taleplerini dinleyeceğim. Milletin asil vekilin vekil olduğunu hiçbir zaman unutmayacağım.

2-Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için çalışacağım.

3-Kadınların siyasetteki temsilini artırmak amacıyla gerekli adımların atılmasını sağlamak için çaba göstereceğim.

4-Yaşlıların bakımı ve refahı konusunda yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışacağım.

5-Gençlerin eğitim ve iş imkânlarına erişimlerini kolaylaştırmak için gereken yasal düzenlemelerin yapılması için mücadele edeceğim.

6-Alanya ve Gazipaşa başta olmak üzere, ilçelerimizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım.

7-Doğanın ve çevrenin korunması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışacağım.

8-Eğitim ve sağlık sektöründe yaşanan sorunların çözümüne yönelik yasal düzenlemelerin yapılması için mücadele edeceğim.

9-Sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için çalışacağım.

10-Tarım ve hayvancılık sektörünün desteklenmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için mücadele edeceğim.

11-Alanya ve Gazipaşa başta olmak üzere, turizm sektörünün gelişimine yönelik yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışacağım.

12- Emekli vatandaşlarımızın haklarının korunması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için gereken yasal düzenlemelerin yapılması için mücadele edeceğim.

13-İnsan hakları ve özgürlüklerinin korunması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çaba göstereceğim.

14-Demokratik değerlerin korunması ve güçlendirilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışacağım.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü