Büyükşehir Belediyesi meclisinden teröre ortak tepki

14.11.2022 17:52

Antalya haber... Büyükşehir Belediyesi meclisinde Başkan Muhittin Böcek ve grup sözcüleri, dün İstanbul Taksim'de meydana gelen hain terör saldırısını kınadı ve teröre lanet okudu.

Büyükşehir Belediyesi meclisinden teröre ortak tepki

Antalya haber... Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı, Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarının ardından meclis gündeminde yer alan maddelerin oylamasına geçildi. Mecliste 182 gündem maddesi oylamaya sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclis toplantısının açılışında İstanbul Taksim'de meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi. Başkan Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak terörü lanetliyoruz" dedi. Meclisteki parti grupları da terör saldırısına ortak tepki gösterdi. CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, SP Sözcüsü Mehmet Manavoğlu İstanbul'da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifalar dileyip, “Ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden terör saldırısını lanetliyoruz" diyerek ortak tepki verdi.

PARTİLİLER ARASINDA FOTOĞRAF POLEMİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediye personelinin Ekim ayında gerçekleştirdiği yurt dışı görevlendirmesi hakkında Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin bilgilendirmesiyle ilgili Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nın bilgilendirme dosyasında yer alan fotoğraf, polemiğe neden oldu. Dönemin Sovyetler Birliği lideri Leonid Brejnev ile Doğu Almanya lideri Erich Honecker'in 1979'daki öpüşmesinden hareketle Dmitri Vrubel tarafından Berlin Duvarı'na yapılan 'Tanrım, Bu Ölümcül Aşktan Kurtulmama Yardım Et' adlı duvar resminin önünde Antalya Büyükşehir Belediyesi personelinin çektirdiği fotoğrafın dosyada yer almasından dolayı rahatsız olduklarını açıklayan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, “Yurt içi ve yurt dışı görevlendirmelerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen dikkatli davranmaları en büyük ricamızdır. Yurt içi ve yurt dışına görevlendirmeyle giden ekibin şahsi özel amaçla çekilmiş oldukları fotoğraflar elbette olabilir, uygunsuz ve birtakım mesajlar veren fotoğraflar şahsi olarak hatıra kalabilir ama Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen bu fotoğrafların basılarak meclis üyelerine gönderilmesini uygun bulmuyoruz. Görevli ve yetkili arkadaşların bu hususta şahsi niyet, amaç ve tasarruf güden fotoğrafların özelde kalmasını, burayı ilgilendirmediğini dikkati çekmek isterim. Raporlara giren fotoğrafı esefle kınıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili İYİ Parti Grup sözcüsü Ertuğrul Yazar ise “Bu fotoğrafın ne amaçla çekildiğini, neyi ifade ettiğini çok da anlamış değiliz. Bu konuda açıklama yaparlarsa iyi olur. Belki de bizim düşündüğümüz gibi değildir" diye konuştu. Başkan Böcek'in talimatıyla Dış İlişkiler Daire Başkanı, konuyu görüşüp ilgili bilginin verileceğini aktardı.

ASAT'TA ORTAK KARAR ÇIKACAK

Mecliste gündem maddelerinin oylanmasının ardından ASAT Genel Kurulu Meclis Toplantısı yapıldı. Gündemde yer alan 11 madde Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilerek önümüzdeki günlerde tüm siyasi partilerin yer aldığı görüşmenin gerçekleşeceği ve buna bağlı olarak ASAT tarifeleriyle ilgili ortak bir karar verileceği öğrenildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor