Büyükelçi Kerim Uras'ın cevabı spikere geri adım attırdı

08.10.2020 09:41

Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras, konuk olduğu Power&Politics programında Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışma sırasında yaşanan gelişmeler ve Kanada-Türkiye ilişkileri hakkındaki soruları yanıtladı. Program süresince Yunan asıllı spikerin agresif tavrı karşısında Büyükelçi Uras'ın sabırlı bir şekilde verdiği cevaplar spikere geri adım attırdı.

Büyükelçi Kerim Uras'ın cevabı spikere geri adım attırdı

Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras, CBC'de yayımlanan Power&Politics isimli programa konuk olarak, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Büyükelçi Uras, iki ülke arasında yaşanan gelişmelerin, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal altında tutuyor olması ve 1 milyondan fazla Azerbaycanlının kendi ülkelerinde göçmen olarak yaşamak zorunda kaldıkları olduğunu belirtti.

Uras, Yukarı Karabağ sorununun Ermenistan'ın tutumu sebebiyle 30 yıldır çözüm bulamamasının Azerbaycan'ı harekete geçmeye mecbur bıraktığını söyledi. 

"Ermenistan hatalı bir adım attı"

Ermenistan Azerbaycan'a saldırmasının hatalı bir adım olduğunu belirten Büyükelçi Uras, "Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmesi gerektiği BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla da kayda geçirilmiş durumda" dedi. 

"Karar NATO müttefikliği ruhuyla bağdaşmıyor"

Kanada'nın ülkemize askeri malzeme ihracını askıya alması kararının NATO müttefikliği ruhuyla bağdaşmadığını ve belirsizliklere karşı aceleyle atılmış bir adım olduğunu söyleyen Uras, alınan kararın Yukarı Karabağ konusunda saldırgan tarafı ödüllendirmek anlamına geldiğini aktardı. 

"Bu iddialar kabul edilemez"

Türkiye'nin insan haklarını ihlal ettiği ve sivillere zarar verdiği suçlamalarını reddettiğini belirten Uras, Türkiye'nin 4 milyona yakın Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını ve 50 milyar Kanada Doları harcadığını, bu iddiaların kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Uras'tan spikere tokat gibi cevap 

Öte yandan Yunan asıllı spikerin program süresince takındığı saldırgan tavır dikkat çekti. Spikerin tavrı karşısında Uras'ın sabırlı bir şekilde soruları yanıtlaması spikere geri adım attırdı.

Yayınlanan program görüntülerinde spikerin "Ben uzman değilim" dediği, Büyükelçi Uras'ın ise, "Aşikar" diyerek cevap verdiği görülüyor. 

Spikerin program sonunda ne yapacağını bilemez hale geldiği anlar kameralara yansıyor. 

Diğer yandan spikerin Ermeni asıllı bir konukla konuşurken sıcakkanlı ve yumuşak tavırları göze çarpıyor. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto