Başkan Nuri Cengiz’den yerel basın açıklaması

02.07.2021 17:25

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı Kamuda Tasarruf Genelgesi’nde tedbir maddesi olarak yer alan ‘Kamu kurumlarına gazete alınmaması ve aboneliklerin iptal edilmesi’ kararını sert sözlerle eleştirdi. Başkan Cengiz, “Saray, havuzuna çekemediği yerel basını saf dışı bırakmak istiyor” dedi

Başkan Nuri Cengiz’den yerel basın açıklaması

1 Temmuz itibariyle gelen zamlara karşı kamuoyunda tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayımladığı Kamuda Tasarruf Genelgesi de tartışmalara yol açtı. Genelgeyle aynı gün 2020 yılı harcamalarının da yayımlanması ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’nın 2020’de 2.8 Milyar TL’lik harcamada bulunduğu öğrenildi. Külliye’ye mal ve hizmet alımı için 800 milyon liranın yedek ödenekten aktarılmasını oldukça sert sözlerle eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, kamuda tasarruf adı altında gazete abonelikleri ile ilgili alınan kararı ise ‘ambargo’ olarak değerlendirdi. Başkan Nuri Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı;

“AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın kamuda tasarruf genelgesi yayımladığı gün, vatandaşın da payına zam düştü! Aynı gün; halkına sırtını dönmüş, araya duvar örmüş olan Saray’ın 2020 yılı içerisindeki harcamaları da açıklandı.

Halkın pandemiyle boğuştuğu, her gün en az 9 kişinin intihar ettiği ve bu intihar vakalarının yarısından fazlasının “Ekonomik Sorunlar” nedeniyle gerçekleştiği 2020 yılında; Cumhurbaşkanlığı 2.8 milyar TL’lik harcama yaptı! Üstelik bu bütçenin 800 milyon lirası, “Cumhurbaşkanlığına mal ve hizmet alımı için” yedek ödenekten aktarıldı!

Vatandaştan verginin de vergisini alan, temel yaşam ihtiyaçlarını dahi zamma boğan AK Parti iktidarında, devletin zor zamanlarda kullanması için var olan yedek ödenek; Kişiye özel bütçeye dönüştü!”

“YEREL BASIN SAF DIŞI BIRAKILMAK İSTENİYOR”

Günlük harcaması 10 milyon lirayı aşan, dünyaları kıskandıran sarayı ile VIP statüsünde 8, toplamda ise kullanıma hazır 13 adet uçağı ile katiyen itibarından tasarruf etmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; yayınladığı genelgede kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alınmayacağını, aboneliklerin iptal edileceğini açıkladı!

Yandaş gazeteci bozuntularının nasıl beslendiklerini bizler zaten biliyorduk da son dönemde gün yüzüne çıkan pisliklerle birlikte sağır sultan bile duymuş oldu! Peki ya halkın haber alma özgürlüğü için çalışan, onurunu ve vicdanını muhafaza eden, dürüst ve ilkeli habercilik yapan gazeteciler ne ile beslenecek?

Abonelik gelirleri, özellikle yerel basının ilan dışındaki neredeyse tek gelir kaynağıdır! Sarayın akıl almaz giderlerinden, uçuk kaçık harcamalarından ödün vermeyip; bin bir güçlükle ayakta kalmaya çalışan Yerel Basın’ın kamudaki aboneliklerini iptal ederek tasarruf değil, basının emekçilerine zulüm etmiş oluyorsunuz!

Alınan bu kararla birlikte saray; kokuşmuş medya havuzuna çekemediği yerel basını resmen saf dışı bırakarak, halkın doğru habere erişimini zorlaştıracak ve “Bizle taraf olmayan bertaraf olur” anlayışının da sürdüğünü hatırlatacaktır!

“ZULMÜN HESABI SANDIKTA SORULACAK”

Ne yaparsanız yapın; tünelin ucu, zulmün sonu göründü! Cebinde, tenceresinde, geleceğinde, insani haklarında ve özgürlüklerine bu zulmü ve baskıyı hisseden herkes; 20 yılın sonunda zulüm iktidarına dönüşen AK Parti iktidarından sandıkta hesabını soracaktır!

AK Parti iktidarında yaratılan bütün bu pisliği sadece seçim temizleyecek! Cumhuriyet Halk Partisi olarak enkazını bizler kaldıracağız. İnşasını ise tüm halkımız ile birlikte demokrasiyle yapacağız!

Basının özgür, yargının bağımsız, siyasetin temiz, önderliğin akıl ve bilim olduğu bir Türkiye için; ERKEN SEÇİM, HEMEN SEÇİM!” dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar peş peş geldi! Bu saatlerde dışarı çıkmayın

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar pe..

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar peş peş geldi! Bu saatlerde dışarı çıkmayın
Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi..

Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!
IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti! Herkes birbirini ihbar ediyor

IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti H..

IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti! Herkes birbirini ihbar ediyor
Antalya Valiliği Kepez Belediyesine seçim için yazı gönderdi.

Antalya Valiliği Kepez Belediyesine se..

Antalya Valiliği Kepez Belediyesine seçim için yazı gönderdi.
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden yağış ve toz aşımı uyarısı! 23.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden yağış ve toz aşımı uyarısı! 23.4.2024
Muratpaşa’da 23 Nisan coşkusu! Birbirinden renkli gösterilerle kutladı

Muratpaşa’da 23 Nisan coşkusu! Birbiri..

Muratpaşa’da 23 Nisan coşkusu! Birbirinden renkli gösterilerle kutladı