Bakan Soylu'dan Tezcan'a sert cevap

31.10.2017 11:31

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Bakan Soylu'dan Tezcan'a sert cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine çok sert tepki göstererek, "Anadolu'da 'şeytan dili' derler buna. Ve bunun hesabı sorulur, çok açık ve net" dedi.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün hizmet içi eğitim seminerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Faşist, diktatör, diktatörün şeddelisi' ifadelerine çok sert tepki gösterdi. Bakan Soylu, Tezcan'ın sözlerine, "Bu edebe uygun olmayan sözlerin söylendiği gündür. Tarihi bir projenin ülkemizin ve milletimizin ve bu coğrafyanın bir rüyasının gerçekle buluştuğu bir günde hem gündemi farklılaştırmak hem de on yıllardır bu projeyi istemeyenlerin sözcülüğünü yapmak. İşin birinci kısmı bu, ikinci kısmı da var" dedi.

Bakan Soylu, "Tam 11 seçimdir halkın reyi, oyuyla demokratik bütün değerlerle bütünleşerek, buluşarak milletin takdirini kazanmış bir lidere, bir devlet başkanına, bir cumhurbaşkanına yönelik bu sözler kelimenin tam anlamıyla şeytan dilliğidir. Anadolu'da 'şeytan dili' derler buna. Ve bunun hesabı sorulur, çok açık ve net" diye konuştu.

 

'BİR BAŞBAKAN İDAM EDİLDİ, BİR CUMHURBAŞKANI BEZDİRİLDİ'

Bakan Soylu tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Şunu söylemek gerekir, aslında bu berbat bir sicilin tezahürüdür. Nasıl berbat bir sicil, tam da zihin korlarında değerlendirdikleri bir anlayışı ifade etmeye çalışıyorlar. Bu ülkede bu sözlerle bir başbakan idam edildi ve bir cumhurbaşkanı da hayatından bezdirildi. İdam edilen Menderes, bezdirilen ve ölüme yollanan da rahmetli Özal'dır. Aynen bu sözlerle. Şimdi bu vahşi taleplerinin bugün, bu dönemde geçerli olabileceğini düşünenler beyhude arayışlar içerisindedirler. 11 seçimdir milletin itibar ettiği, kendi helal oylarıyla seçtiği, 11 seçimdir de Türkiye'yi başarıdan başarıya koşturmuş ülkemizin Cumhurbaşkanına yönelik bu sözleri elbette onu seçenlere yönelik bir hakaret olarak algılıyoruz. Bu kadar açık ve nettir. Bu şeytan dilli siyaset millet tarafından tasfiye edilecektir. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bizim memleketimizin geleceğiyle ilgili değerlendirmeler yapmamız gerekirken maalesef gündemi bu noktaya taşımak isteyenlere de müsaade etmemek gerekir. Biz kendi uğraşımızı onlarla devam ettiririz, milletimiz kendi geleceğine baksın" dedi. 

 

 

(Mehmet ÇINAR / DHA)  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto