Bakan Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya normalleşme çağrısı

08.10.2017 00:02

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye-Almanya ilişkilerinin normalleşmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, bir süredir gergin olan Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendirdi. Türkiye ve Almanya arasında sorun olması için bir neden bulunmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Siz (Almanya) bize bir adım atarsanız, biz size iki adım atarız" dedi.

'CEM ÖZDEMİR'LE DE ÇALIŞIRIZ'

Çavuşoğlu söyleşide Alman hükümetinden beklentiler konusuna da değindi. Türk hükümetinin Almanya'da kurulması olası koalisyonda Yeşiller Partili Cem Özdemir'in Dışişleri Bakanı olması halinde kendisiyle işbirliği içinde çalışmaya hazır olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Ülkeler arasındaki ilişkileri tek bir kişi üzerinden tanımlamak yanlış olur" dedi.

Yeşiller eş Başkanı Cem Özdemir Türk hükümetini muhaliflere yönelik izlediği politikalar nedeniyle sert biçimde eleştiriyor ve Alman hükümetinin Ankara'ya karşı daha sert bir tutum takınmasını talep ediyor.

ERDOĞAN'IN NAZİ BENZETMESİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaşanan devletlerarası krizde Almanya'yı eleştirerek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman politikacılara yönelik sert çıkışlarını savundu. Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı sadece saldırılara yanıt verdi. Erdoğan'ın Nazi benzetmesi Almanya'nın düşmanca tavrına bir yanıttı. Federal hükümet Türkiye'ye saygılı olması gerektiğini öğrenmek zorunda" dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto