Bakan Çavuşoğlu'dan 7'li masaya sert gönderme!

20.04.2023 18:41

Antalya haber... Alanya'da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ne demek 28 eyalete böleceksiniz Türkiye'yi? İşte belediyeleri aldıkları zaman oranın gelirlerinin hepsi PKK'ya, dağa gidiyordu. Nasıl eyalete böleceksin sen Türkiye'yi, kime söz verdin, olmaz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'dan 7'li masaya sert gönderme!

Antalya haber... Ramazan Bayramı'nı memleketi Alanya ilçesinde geçirecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ziraat Odası hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bakan Çavuşoğlu, kendisinin de çiftçi bir aileden geldiğini belirterek, bölgedeki çiftçilerin her zaman sorunlarına kulak verdiğini söyledi. Hükümet süreleri olan, 20 yılda tarım girdi oranlarını artırdıklarını belirten Çavuşoğlu, "2002-2003 yılında 37 milyar TL'lik bir hasıla elde ediyormuşuz. Geçen sene 407 milyarın üzerine çıktık, yani 11 kat artış var" dedi.

Buruk bir ramazan ayına girildiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Maalesef depremden dolayı buruk bir ramazana giriyoruz. 2023 yılına biraz buruk başladık. Bu vesileyle Alanya'ya gelen depremzedelere sahip çıkan herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum. Ben daha önceki konuşmalarımda Türkiye'nin en hayırsever şehri Alanya derdim. Buna inanarak söylüyorum ama bunu deprem zamanında da gördük. Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımız depremzedelerimize sahip çıktı ama Alanyalıların nasıl içten koşarak sahip çıktıklarını görünce Alanyalılarımızla, hemşerilerimizle bir kez daha gurur duyduk" diye konuştu.

‘DÜNYADAKİ HER BİR HANEYE KATKIMIZ VAR’

Türkiye'nin ticarette bir köprü konumunda olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Bu bugün Türkiye'nin izlediği dış politikayla doğru orantılı. Şu Ukrayna savaşında bizden başka dengeli, objektif, ilkeli, her iki tarafla görüşebilen bir ülke var mı? Biz olmasaydık tahıl anlaşması imzalanır mıydı? Dünyayı bir gıda krizinden kurtardık. Dünyadaki her bir haneye katkımız var. İşte, esir takasını bizim üzerimizden yapıyorlar. Neden, iki tarafta bize güveniyor. Nükleer santrallerdeki konularda bize gelip bizimle konuşuyorlar, Türkiye'de konuşuyorlar. Şimdi biz bu denge politikasını bozabilir miyiz? bozamayız" diye konuştu.

'RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULANDIN, PEKİ ALANYALILAR ÜRÜNÜNÜ NASIL SATACAK'

​Bazı siyasetçilerin, 'Rusya'ya yaptırım uygulayacağız, biz NATO üyesiyiz' dediğini hatırlatan Çavcuşoğlu, "Her konuda NATO'nun en güçlü 5 ülkesinden birisiyiz ama ben milletimin, ülkemin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutmam lazım. Rusya'ya yaptırım uygulandın, peki Alanyalılar ürününü nasıl satacak? BM yaptırımı olsa ben ona uymak zorundayım ama herkesin kafasına göre birine haklı ya da haksız uyguladığı yaptırıma uyarsam, birilerine yaranmak için ilkeli politikamdan vazgeçersem ülkemin çıkarlarını riske atarım. Böyle bir durumda Türkiye'ye turist gelir mi? Ha biz turist gelecek, mal satacağız diye ilkelerimizden vazgeçmiyoruz. Savaşa savaş diyoruz, Montrö'yü sonuna kadar uyguluyoruz. Ukrayna'nın sınır ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Ukrayna'yı destekliyoruz ve Kırım'ın illegal ilhakını tanımıyoruz. Bu ilkeli duruş değil mi?" dedi.

'KİME SÖZ VERDİN'

Millet İttifakı'nı da eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözlerine şu sözlerle devam etti;

"3-5 oy alacağız diye 'ülkenin güvenliğini, istikrarını riske atağız, onu serbest bırakacağız, bunu serbest bırakacağız' olmaz. 'Kanun hükmünde kararnamelerle atılan insanları devletin kadrosuna vereceğiz' dersek bu ülkeyi heba ederiz. 'Bölücü başlarını çıkaracağız' dersek heba ederiz. Benim bakanlığıma hile ile girmişler, 630 FETÖ'cü atıldı. Burası devletin sırrının olduğu yer. Nasıl olacak şimdi bunlar gelecek benim bakanlığıma? Tüm sırlarımı belirli istihbaratlara ve ülkelere veriyor. Şimdi nasıl olacak bu? FETÖ'nün kararıyla karar veren hakimleri, savcıları göreve döndürdüğün zaman adalet olur mu, olmaz. Ülkemin temel çıkarları konusunda bizim taviz vermememiz lazım. Ne demek 28 eyalete böleceksiniz Türkiye'yi. İşte belediyeleri aldıkları zaman oranın gelirlerinin hepsi PKK'ya, dağa gidiyordu. Nasıl eyalete böleceksin sen Türkiye'yi, kime söz verdin, olmaz. Ülkemizin güvenliği noktasında hepimizin aynı noktada olması gerekir."

Konuşmasının ardından protokol üyeleri Bakan Çavuşoğlu'na çeşitli hediyeler taktim etti ve ardından açılış kurdelesi kesildi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi

Kredi kartı kullanıcıları dikkat Otoma..

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi
Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024