Antalyalı siyasetçi Av. Ali Aktaş cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı

23.04.2021 23:35

2019 yılında Saadet Partisi’nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Av. Ali Aktaş, bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Antalyalı siyasetçi Av. Ali Aktaş cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı

Sosyal medya hesabından ve kendi web sitesinden adaylığını açıklayan Av. Ali Aktaş, “Bazılarınıza çılgınca bir fikir gibi geleceğini biliyorum. Ancak bu ülke için hayallerim var. Ahlak, adalet, özgürlük, hakça paylaşılan ekmek ve ihtiram dolu bir Türkiye umut ediyorum” dedi.

İşte Ali Aktaş’ın yaptığı adaylık açıklaması;

"Bazılarınıza çılgınca bir fikir gibi geleceğini biliyorum. Ancak bu ülke için hayallerim var. Ahlak, Adalet, Özgürlük, hakça paylaşılan Ekmek ve İhtiram dolu bir Türkiye umut ediyorum. Ve ülkeme dair endişelerim var; adaletsizlikten çürümüş bir memleket, yandaş dayanışmasıyla yozlaşmış bir siyaset görüyorum.

Hayallerimi ve endişelerimi ifade edebileceğim en iyi kürsünün siyaset kürsüsü olduğunu da biliyorum. İşte bu nedenle Cumhurbaşkanlığı adaylığımı açıklamak istiyorum.

Zamanında yapılacaksa seçimlere 2 yıl var. Bu süre içerisinde projelerimi, düşüncelerimi, Türkiye’ye dair hayallerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanı adayı olmanın hele ki kazanmanın zor olduğunu elbette biliyorum. Yapmak istediğim şey; siyasetin uygun iklimi içerisinde fikirlerimi anlatmak ve kitlelere duyurmak için çalışmaktır.

Farklılıkları özgürleştirerek birarada yaşamayı, hukuk devletini, kurumsallaşmış bir demokrasiyi, ekmeği hakça paylaşmayı, kendim için istediğimi başkası için de talep etmenin değerini bu uygun siyaset kürsüsünden anlatmayı arzu ediyorum. Ve özellikle genç kuşakların değişim umudunu büyütmeyi tasarlıyorum.

Ülkemizin bir iktidar değişimine ihtiyacı var. Muhalefetin kendi içerisinden ideolojik ve tepeden inmeci bir toplumsal mühendislik tasarımı olmayan, ekonomik ve siyasal bir restorasyon programına sahip, kurumsallaşmış bir demokrasi ve gerçek bir hukuk devleti vaat eden bir ortak aday etrafında birleşmesini de çok arzu ediyorum. Böyle bir aday çıkartıldığı zaman kendi adaylığımı sonlandırıp o isme destek olmaya da hazırım.

Başka Türkiye yok. Ve millet sadece iktidar destekçilerinden ibaret değildir. Üniversitede Anayasa Hukuku Hocamızın öğrettiği gibi ” Millet, bizden önce yaşamış olanlar, halen yaşamakta olanlar ve gelecekte yaşayacak olanların toplamıdır”

Türkiye’yi; din, ırk, mezhep, ideolojik görüş farklılıkları üzerinden bölenler değil; ortak kurumlar, değerler ve hukuki ilkeler etrafında bütünleştirenler ancak geleceğe taşıyabilir.

İlgi ve desteğinize talibim. Hürmetlerimle.”

ALİ AKTAŞ KİMDİR?

1977 kışında Elmalı’da doğmuşum. Bu şehrin bir yanı Abdal Musa Tekkesi diğer yanı Ümmi Sinan Dergahı ile şekillenmiş ve bunların etrafında gelişen iki farklı ama birbirine yakın kültüre yani çeşitliliğe hizmet etmiş yapısının kimliğimizin şekillenmesinde etkili olduğunu zannediyorum. Çünkü şehir bir öğretmendir.

İlkokulu bir odası 3 çocuğu ve eşi ile öğretmenimizin evi haline dönüştürülen diğer odasında ise 5 sınıfın bir arada eğitim gördüğü köy okulumuzda bitirdim. Çilesi ve emeği nedeniyle ilkokul öğretmenimi unutmam mümkün değildir. Kalitesini sonraları "yılın öğretmeni" seçilerek göstermiş bir usta idi.

Babamı 1988 Mart'ında kaybettim. 3 kız kardeşim benden küçüktüler. Dedem babası Hacı Salih'i 45 yaşında ihtiyat askerliği sırasında sırasında kaybettiği için dedemin yetimlik hatıraları ile derinden hissettiğim duyguyu ben de ömrümce taşımaktayım.

Ortaokul ve liseyi Antalya’da, üniversiteyi ise Konya’da tamamladım.

1989'dan beri İskenderpaşa ve Milli Görüş camiasını tanımış biri olarak Refah Partisi'nin 1991 yılı ajandama o günkü il belediye başkanlarımızın isimlerinin baş harflerini birleştirip FATİH yazdığımı anımsıyorum. Ayrıca o yıl ki seçim çalışmalarına bir genç olarak katkı vermiştim.

28 Şubat sürecinde kapatılmasından evvel Milli Gençlik Vakfı Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, sonrasında Fazilet Partisi ve Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. İlçe başkanlıkları yaptım. Yaşamım boyunca aktif siyasette yer aldım. Saadet Partisi’nin değişik kademelerinde görev aldıktan sonra tartışmalı 11 Temmuz 2010 tarihli kongrede hem Erbakan Hoca’nın listesinden hem de Kurtulmuş’un listesinden Saadet Partisi GİK Üyeliğine seçildim. Akabinde Has Parti Kurucular Kurulu Üyeliğinde bulundum. Arasıra sosyal medyada kendini bilmezlerce gündeme getirildiği için yazayım; AK Parti’ye hiçbir zaman geçmedim, orada bir görev de talep etmedim.

Halen Saadet Partisi ile beraber Anadolu Gençlik Derneği, Hukuk-Der, ESAM ve Cihannüma isimli derneklere üyeliklerim bulunmaktadır. Antalya Barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapmaktayım.

Gençlik çalışmaları ve siyaset ile geçen bunca yılın ardından Allah’ın emaneti eşim ve 4 evladım ile hayat devam ediyor. Geride hayırlı bir hatıra bırakabilmek ümidindeyim. İsmet Özel’in dediği gibi; “her şeyi gördüm içim rahat”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü