CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Antalya’da adaylarla görüşen 6 milletvekilinin Ankara’ya döndükten sonra hazırladığı ileri sürülen ve CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ile bazı CHP'li vekillerin sahte olduğunu öne sürdüğü raporun tamamiyle gerçek olduğunun ortaya çıktığı öne sürüldü. Dün açıklanan aday listesine bakıldığında aday gösterilen isimlerin raporla birebir uyuştuğu iddia edildi.

MY Gazete'de yayınlanmıştı
MY Gazete'de de yer alan raporda Büyükşehir Başkan aday adaylarından Ümit Uysal'ın ve Muhittin Böcek'in Büyükşehir adayı olmamaları halinde eski Belediyelerine aday olmalarının gerekliliği ön plana çıkartılıyordu. Öte yandan Döşemealtı'nda Turgay Genç,Finike'den Mustafa Geyikçi, Aksu'da İsa Yıldırım,Konyaaltı'nda Semih Esen gibi dün aday olarak açıklanan isimler raporda aynen yer alıyordu.

Böcek Büyükşehir'e Uysal Muratpaşa'ya
Raporun Sonuç ve Kanaat bölümünde; Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Muhittin Böcek hakkındaki yorum da aynen şöyleydi: Muhittin Böcek için ise, "Uzun süredir Konyaaltı İlçemizde belediye başkanlığı yapmış, başarılı ve tanınırlığı en yüksek isimdir. Şehrin batısından ve kırsal bölgeden daha çok oy alacağı iddiası öne çıkmıştır. Mevcut İl Başkanlığı ve yönetimi ile ve İlçe Başkanı dışındaki ilçe yöneticileri ve partililerin çoğu ile bağı zayıf olması genel anlamda eleştiri konusu olarak heyetimize yoğun şekilde dile getirilmiştir. Büyükşehir adaylığı söz konusu olması halinde mutlaka örgütlerin gönlü alınması ve birliğin sağlanması gerektiği gözlemlenmiştir." denilmişti.

"Tepkimiz (sahte) denilmesine"
Yine dün CHP Parti Meclisi toplantısının ardından açıklanan Antalya ilçeleri başkan adaylarının raporda tavsiye edilen isimlerle birebir uyuşması, verilen kararların rapora uygunluğunu gözler önüne serdi. Konyaaltı'na Semih Esen, Aksu'ya İsa Yıldırım, Finike'ye Mustafa Geyikçi, Kemer Mustafa Gül, Döşemealtı Turgay Genç, Manavgat'a Şükrü Sözen gibi isimler raporda ya birebir gösteriliyor ya da belirlendikleri yönünde notu düşülüyordu.Gösterilen tepkilerin rapora değil, göz göre göre sahte denilmesine olduğu ifade edildi. Öte yandan Antalya’ya gelen ve raporu hazırlayan heyette Parti Meclisi Üyesi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut yer almıştı.

İŞTE O RAPOR:

SONUÇ VE KANAAT :
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ;
Çetin Osman BUDAK, Ümit UYSAL ve Muhittin BÖCEK isimleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için öne çıkmaktadır. Bu isimler İl ve İlçe Başkanlıklarına, Kadın ve Gençlik Kolu Başkanlıklarına, mülakat yapılan bütün ilçe adaylarına, ziyaret edilen kurumların tamamına ve alana çıkılan bölgedeki seçmenlere sorularak aşağıdaki kanaate hasıl olunmuştur.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı hangi isim olursa olsun, mutlaka öncelikli yapılması gereken parti içi barışın sağlanarak, il ve ilçe örgütleri ve bütün adayların birlikte ve koordineli çalışması sağlanmalıdır.


1- Çetin Osman BUDAK, Genel Başkan Yardımcılığı görevi yapan il milletvekilimiz “abi formülü” olarak barışı sağlayabilir iddiası önerilmiş, alanda tanınırlığı diğer iki adaya nazaran daha geri plandadır.
2- Muhittin BÖCEK, Uzun süredir Konyaaltı İlçemizde belediye başkanlığı yapmış, başarılı ve tanınırlığı en yüksek isimdir. Şehrin batısından ve kırsal bölgeden daha çok oy alacağı iddiası öne çıkmıştır. Mevcut İl Başkanlığı ve yönetimi ile ve İlçe Başkanı dışındaki ilçe yöneticileri ve partililerin çoğu ile bağı zayıf olması genel anlamda eleştiri konusu olarak heyetimize yoğun şekilde dile getirilmiştir. Büyükşehir adaylığı söz konusu olması halinde mutlaka örgütlerin gönlü alınması ve birliğin sağlanması gerektiği gözlemlenmiştir.
3- Ümit UYSAL, Bir dönem Muratpaşa Belediye Başkanı olarak görev yapmış, çok başarılı ve tanınırlığı olan, parti örgütlerinde öne çıkan isimdir. Antalya merkezin ve doğum yeri itibariyle ilin doğu ilçelerinin oyunu daha fazla alacağı iddiası öne çıkmaktadır. Büyükşehir adayı olması durumunda mutlaka diğer ilçe belediye başkanlarının da desteği alınmalıdır.
AKP, rantın yoğun olduğu Antalya iline iktidarın gücünü de kullanarak yoğun bir ekonomik güç ile seçim sürecinde saldıracaktır. Bu nedenle seçim sürecinde ekonomik olarak da seçim çalışmaları diğer illere nazaran desteklenmelidir.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanabilmenin önemli ayaklarından biri de diğer siyasal partilerle yapılacak aday destekleme görüşmelerinin sağlıklı yürütülmesidir. Bu nedenle İyi Parti ile yapılacak görüşmeler önem arz etmektedir. Oy oranı yüksek olan diğer partilerle de belediye meclis üyeliği üzerinden anlaşılarak desteklerinin alınması sağlanılabilir.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarımızın üçüne de heyet olarak inancımız tamdır. Her üç adayın şehrin yapısı nedeni ile öne çıkan özellikleri birbirinden farklıdır. Büyükşehri kazanmamızın ön koşulu barışın ve birliğin sağlanmasıdır.


ANTALYA İLÇELERİ
MURATPAŞA

Mevcut Belediye Başkanı Ümit UYSAL, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmaması halinde Muratpaşa İlçesi Belediye Başkanı Adayı olarak gösterilmelidir.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit UYSAL’ın büyükşehir adayı olarak gösterilmesi halinde;
İl Başkanı Ahmet KUMBUL, bu ilçeye belediye başkanı adayı olmak istediği talebini heyetimize iletmiştir.
Öne çıkan isimler Ömer MELLİ ve Murat BULAT


KONYAALTI
Mevcut Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmaması halinde Konyaaltı İlçesi Belediye Başkanı Adayı olarak gösterilmelidir.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK’in büyükşehir adayı olarak gösterilmesi halinde Semih ESEN ismi tek öne çıkan isimdir.


DÖŞEMEALTI Turgay GENÇ (Mevcut Başkan)

İBRADI Serkan KÜÇÜKKURU (Mevcut Başkan)

KEPEZ Garip ERDOĞAN (Diğer adaylar Önder KURNAZ ve Devrim
İŞBİLEN belediye meclis üyeliğinde
değerlendirilmesi olumlu olur)

AKSU İsa YILDIRIM(İyi Parti de bu ismin kendilerinden adaylığını istiyor)

FİNİKE Mustafa GEYİKÇİ

KAŞ Yusuf Ulaş AKÇAY

AKSEKİ Erdoğan ERDOĞAN

KUMLUCA Mustafa KÖLEOĞLU (İsa GÜZEL Kumlucalı olan vekilin önerisi)
(İyi Parti son aşama beklenebilir)


KORKUTELİ Süleyman MEMOĞLU

ALANYA İttifak Beklenmeli

SERİK İttifak Beklenmeli

GÜNDOĞMUŞ İttifak Beklenmeli

DEMRE İttifak Beklenmeli

ELMALI İttifak Beklenmeli

GAZİPAŞA Eğilim Yoklaması

MANAVGAT Belirlendi

KEMER Belirlendi

22/11/2018 tarih, 2018/1271 sayılı görevlendirme yazınız ile, Parti Meclisi Üyesi Ankara Milletvekili Ali Haydar HAKVERDİ, Kocaeli Milletvekili Tahsin TARHAN, Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER, Edirne Milletvekili Okan GAYTANCIOĞLU, Denizli Milletvekili Kazım ARSLAN ve Adana Milletvekili Burhanettin BULUT heyet olarak ANTALYA ilimizde temaslarda bulunduk. Altı sayfa inceleme raporumuzu iki nüsha olarak Sayın Genel Başkan Yardımcılığınızın bilgi ve takdirlerine oy birliği ve ortak kanaat ile arz ederiz.
Saygılarımızla. 3 Aralık 2018


MYGazete'de yayınlanan raporun görseli