Altan Tan'dan HDP-PKK itirafı!

15.10.2020 10:55

Eski HDP milletvekili olan Altan Tan, HDP hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Partiyle PKK ilişkisinin saklı olmadığını dile getiren Tan, "Gizlemek beyhude. Bu konuda daha çok ses çıkacak” ifadelerini kullandı.

Altan Tan'dan HDP-PKK itirafı!

Eski HDP Sözcüsü ve Kars Belediyesi Başkanlığı görevinden alınan Ayhan Bilgen'in HDP'nin PKK ile bağına yönelik eleştirisinin ardından bir açıklama da eski HDP milletvekili Altan Tan'dan geldi. Silahla demokrasi yan yana olmayacağını belirten Tan, "HDP, ya PKK'nın sürdürdüğü siyaseti sürdürecek ya da yeter diyecek. Bugün demokratik ülkelerde silahla, şiddetle, terörle varılacak bir yer yok." dedi. Altan Tan aydınlık.com'da yer alan röportajda çok çarpcı ifadelerde bulundu.

"Kafayı toprağa gömerek gizlemeye çalışmak beyhude"

Milletvekilli olduğu dönemdeyken de parti ve PKK arasındaki ilişkiyi bildiğini vurgulayan Tan, "Bazı şeyler biliniyor tabi. Herkesin bildiği, ayyuka çıkmış, tamamen ortaya çıkmış şeyleri gizlemeye çalışanlar da var. Partiyle PKK ilişkisi gizli saklı bir mevzu değil. Bunu devekuşu gibi kafayı toprağa gömerek gizlemeye çalışmak beyhude" ifadelerini kullandı.

PKK ile ilişkiler

HDP safındayken de PKK ile HDP'nin ilişkisini bildiğini söyleyen Tan sadece kendisinin değil, rahmetli Şerafettin Elçi'nin de bildiğini söyledi. Açılım sürecinde de ondan önce de demokratik mücadele vereceklerini söyleyen Altan Tan, demokrasi platformu olarak süreçte yer aldıklarını belirtti. Tan, ''Ayrıca her defasında bu sözler yenildi yutuldu. Biliyorsunuz, en son 2018’de de Noter huzurunda tasdiklidir, partiden istifa ettim'' diye açıklamada bulundu.

Türkiye partisi olmak

Milletvekili isimleri, belediye başkanları, meclis üyerlerini Kandil mi belirliyor sorusuna bun yanıt vermem siyaseten şık olmaz diyen Altan, HDp Türkiye partisi oldu mu sorunu ise HDP'nin Türkiyenin ekonomi, dış politika, eğitim ve sağlık gibi konularında ve islami konularda çözüm aramadığını belirtti

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto