Ali Babacan’ın partisi için kesin tarih açıklandı

17.12.2019 15:05

AKP’den ayrılarak yeni parti kurma hazırlığına giren eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan ve arkadaşlarının partileşme sürecinin Ocak 2020’ye ertelendiği iddia edildi. Babacan’ın Aralık ayının son haftasında Ocak ayı için kesin tarih vereceği ileri sürüldü.

Ali Babacan’ın partisi için kesin tarih açıklandı

Ali Babacan daha önce yaptığı açıklamada partisinin kuruluş tarihine ilişkin ”Bizim gönlümüzden geçen tarih 2019 sonuydu. Merkezindeki tüzel kişiliği kurulacak bir de bunun teşkilatlanma aşaması var” demişti.

Ali Babacan, partileşme tarihine ilişkin yeni bir karar oluşturdu.

Parti Tüzüğü, Parti Programı ve Kurucular Kurulu çalışmalarında son aşamaya gelen Babacan ve kurmayları, aralık ayının son iki haftası içinde İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini vermeyi planlıyordu. Ancak son yapılan istişarelerin ardından partinin kuruluş tarihinin Ocak 2020’ye ertelendiği öne sürüldü.

Gerekçe “17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları” mı?

Ankara kulislerine yansıyana göre, yapılan tartışmalarda Aralık’ın son haftasının “17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları” tarihine denk gelmesi nedeniyle kuruluşun Ocak ayına ertelendiği yolunda.

Babacan ve arkadaşlarının “spekülasyonlara yol açmamak” ve “özellikle bu tarihin seçildiğine dönük bir algı oluşmaması” için karar değiştirdiği konuşuluyor.

İkinci bir gerekçe olarak da Davutoğlu’nun partisini Aralık ayı içinde kurmasının ertelemede etkili olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Tele1

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto