Abdurrahman Uzun Antalya'nın Türk- İslam Birliği'nin başkenti olacağını iddia etti

17.11.2021 13:45

Yayınladığı videolar ile gündem olan araştırmacı yazar Abdurrahman Antalya ile ilgili çarpıcı görüşler ortaya attı. Abudrrahman Uzun Antalya’nın, dünyanın ekonomi, askeri ve siyasi başkentleri konumunda olan Brüksel ve Davos gibi kentler ile benzeri bir statüye geleceğini belirterek, “Antalya, Türk İslam Birliği'nin başkenti olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Abdurrahman Uzun Antalya'nın Türk- İslam Birliği'nin başkenti olacağını iddia etti

Sosyal medyadan yazdığı ve yayınladığı videolarla gündem olan araştırmacı yazar Abdurrahman Uzun Youtube kanalındaki son videosunda Antalya’yı ele aldı. Uzun Antalya’nın aynı Brüksel gibi, Davos gibi tüm dünyanın gözünü çevirdiği yeni bir başkent olma yolunda hızla ilerlediğini açıkladı.

Abdurrahman Uzun Antalya'nın gelecek yıllardı parlayan bir yıldız olacağını söyledi 

“ANTALYA YILDIZ BİR BAŞKENTE DÖNÜŞÜYOR”

Turizmin başkenti olarak anılan Antalya kendine çizilen bu dar çerçeveyi adeta kırarak son yıllarda başka bir noktaya evirilmeye başladığını söyleyen Abdurrahman Uzun, “Antalya aynı Brüksel gibi, Davos gibi tüm dünyanın gözünü çevirdiği yeni bir başkent olma yolunda hızla ilerliyor. Her ülkenin resmi başkentinin yanı sıra öne çıkan başka şehirleri de vardır. Mesela ABD’nin başkenti Vaşington’dır ama Birleşmiş Milletin merkezi New York’tadır. Rusya’nın başkenti Moskava’dır ama Putin bütün görüşmelerini kültür merkezi olarak bilinen Petersburg’ta yapar. İşte Antalya’da hem bulunduğu konum, doğal güzellikleri hem de farklı kültürlerin bir arada yaşadığı kozmopolit yapısı sayesinde yıldız bir kente, yıldız bir başkente dönüşüyor” dedi.

Antalya 2015 yılında G20 zirvesine ev sahipliği yapmıştı

ANTALYA ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARI EV SAHİPLİĞE YAPTI

Antalya son birkaç yıldır bu işin idmanlarını yaptığını belirten Uzun, “Akdeniz’in incisi olan Antalya’da geçtiğimiz Haziran ayında önce Antalya Diplomasi Formu düzenlendi. 41 Dışişleri Bakanı’nın yanı sıra 100’den fazla üst düzey diplomat, uzman ve akademisyen katıldı bu programa. Başka bir deyişle Dünya üzerindeki Dışişleri Bakanlarının 5’te 1’i bu forumda boy gösterdi. Uluslararası sistemdeki değişim ile meydan okumalar ve bunlarla nasıl mukabele edileceği üzerine konuşmalar yapıldı bu formda. Aslında bu Antalya Diplomasi Formu’nun ilki 2020 yılında düzenlenecekti. Ancak pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak başladı faaliyetine. Bütün dünyada pandemi ile mücadele belli bir mesafeye gelmesi üzerine de bu yıl ilk kez yüz yüze ve geniş katılımlı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu forum tek sefer mahsus olarak da planlamadı. Aynı Davos Zirvesi, Doha Formu gibi uluslararası alanda tanınan ve kabul gören kimlik oluşturuluyor bu foruma. Yani diplomasi dünyasının Davos Zirvesi Antalya’da gerçekleştirilecek bundan sonra. Tabi Antalya’nın ev sahipliği yaptığı en büyük organizasyon bununla sınırlı değil. 5 sene önce EXPO 2016 Antalya’da düzenlendi. 112 hektarlık dev bir alanda kurulan EXPO 2016 bugüne kadar milyonlarca kişiyi ağırladı. Halen de ağırlamaya devam ediyor. Bunun yanında 2015 yılında Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı G20 zirvesinin adresi de yine Antalya’ydı. Dünyanın ekonomik olarak en güçlü ülkelerinden 20’sinin devlet başkanı Antalya’da bir araya geldi. O dönemde çok önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara da yönelik önemli de kararlar alındı Antalya’da. G20’ye gelen Antalya’nın denizine, doğal güzelliklerine, tarihine ve kültürel özelliklerine hayran kalarak ayrıldılar. Geçen hafta 16 ülkeden 660 personelin katılımıyla 'NATO Toxic Trip-2021' tatbikatı Antalya’da yapıldı” ifadelerini kullandı.

İlk kez yüz yüze düzenlenen Antalya Diplomasi Formu büyük ilgi görmüştü

“AKDENİZ’İN GELECEĞİ ANTALYA’DA KONUŞULACAK”

Antalya’nın önemli ev sahipliklerine devam edeceğini vurgulayan Abdurrahman Uzun, “24-27 Kasım tarihleri arasında Sera, Tarım, Teknoloji ve Hayvancılık ekipmanları fuarı yine Antalya’da düzenlenecek. Yani tarım ve teknolojinin global buluşmasına yine Antalya ev sahipliği yapacak. Bu organizasyona da 20’nin üzerinde ülkeden 600’den fazla büyük marka katılacak. Aralık ayında yine uluslararası bir konferans Antalya’da düzenlenecek. Akdeniz’in çevresinin ve kıyı alanlarının korunmasına amaçlayan Barcelona sözleşmesine taraf olan 21 ülkenin Çevre Bakanları, delegeleri, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler temsilcileri Antalya’da buluşacak. Aralık’ın 7-10 arasında düzenlenecek bu zirvede enerji kaynakları sebebiyle şuanda bütün dünyanın gözünü çevirdiği Akdeniz’in geleceği konuşulacak” dedi.

Antalya'ya bu yıl 8,5 milyonun üzerinde turist geldi

“DÜNYANIN TURİZMDEKİ LİDER KENTİ ANTALYA OLACAK”

Antalya’ya olan ilgi sadece siyasi içerikli programlardan da ibaret olmadığını belirten araştırmacı yazar Uzun şunları söyledi: “ Geçtiğimiz Mart ayında başrollerinde dünyaca ünlü yıldızlarının yer aldığı bir Hollywood filmlerinin çekimleri de Antalya’da yapıldı. Filmin yönetmeni Antalya’yı o kadar çok beğendi ki çıkıp şöyle dedi, “Tüm filmleri mi Türkiye’de çekmek istiyorum”. Bunu da sosyal medya hesaplarından paylaştı. Yani Antalya’nın dev bir film platosuna dönüşmesi de an meselesi. Bir de bunun yanında kamp turizmi var. Antalya yıllardır özelliklede futbol takımlarının devre arası kamplarını gerçekleştirdiği önemli merkezlerden biri. Çünkü kış aylarında dahi sıcaklık 20 derecenin üzerinde seyrediyor Antalya’da. Bu da gelen takımların, sporcuların, futbolcuların antrenmanlarını rahat rahat yapabilmesi için bulunmaz bir nimet. Antalya’da 200 tane FİFA standartlarına uygun futbol sahası bulunuyor. Kent her yıl iki bine yakın futbol takımını ağırlıyor. Buna yönelik yatırımlarda her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da şunu bize gösteriyor. Gelecek yıllarda daha fazla spor kulübü Antalya’yı kamp merkezi olarak seçecek. Biz bütün ülke olarak Antalya’yı Türkiye’de turizmin başkenti olarak anıyoruz. Ama artık bu unvanda dar gelmeye başladı Antalya’ya. Çünkü Antalya bu yıl Akdeniz’deki turizm bölgeleri arasında en fazla turist ağırlayan yer oldu. Antalya’nın en yakın rakibi İspanya’nın Mayorka Adalarına iki kattan fazla fark atarak 8.5 milyondan fazla turisti misafir etti Antalya. Hem de İngiltere gibi bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi ziyaret etmeyi zorlaştırıcı kararlarına rağmen ulaşıldı bu sayılara. 5-10 yıla kalmaz dünyanın da turizmdeki lider kenti Antalya olacak.”

Türk İslam Birliği için İstanbul'da zirve düzenlenmişti

“TÜRK- İSLAM BİRLİĞİ'NİN MERKEZİ BAŞKENTİ ANTALYA OLACAK”

Antalya’nın yükselen bir yıldız kent olduğunu ifade eden Abdurrahman Uzun sözlerini şöyle noktaladı: “Hem şehirde hem de çevre kentlerde bulunan havaalanları ve sahip oldukları limanlarda ulaşım açısından Antalya’ya büyük bir avantaj katıyor. Yakın döneme kadar deniz, kum, güneş üçgeninden ibaret görülen bu kent bundan sonra doğal güzellikleri, tarihi yapıları, kültürel özellikleri ve ev sahipliği yaptığı uluslararası organizasyonlarla anılacak. Yani önümüzdeki 100 yılın ikinci çeyreğinde yükselen bir yıldız olacak Antalya. tüm dünyaya ilan edilmesi an meselesi olan, yani eli kulağında olan yeni Tük- İslam Birliği'nin merkezi başkenti Antalya olacak. Azerbayacan’ın Şuşa kenti bu birliğin kültür merkezi, Türkistan eğitim merkezi, Katar ekonomi merkezi, Libya’da askeri üssü olacak.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor