Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp'ten Tarsim Sigortası çağrısı

28.01.2021 16:19

MYTV Türkiye Youtube kanalında Nur Baranlı ile Bizden Duy programına konuk olan Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalya’daki şiddetli yağışın ardından kentin bilançosunu açıkladı. Serik ve Aksu ilçeleri başta olmak üzere 8 ilçenin afette zarar gördüğünü belirten Alp, "Afetlerde Tarsim Sigortası devreye giriyor. Devletimiz tamamını ben karşılarım derse bizler mutlu oluruz. ” talebinde bulundu.

Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp'ten Tarsim Sigortası çağrısı

MYTV Türkiye Youtube kanalında yayınlanan Nur Baranlı ile Bizden Duy programına Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alpkonuk oldu.

Antalya’da etkili olan şiddetli yağış ve fırtınanın hayatı olumsuz etkilediğini belirten Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, "İlimizde 8 ilçe afetten zarar gördü. En ağırlıklı Serik ve Aksu oldu. Kemer, Kumluca, Kaş ve Demre gibi ilçelerimiz de yağışlardan etkilendi. Yaklaşık olarak kapalı olan sera alanlarımızda bin dönüm ve bin dönümün üstü, açık arazide bin ile iki bin dönüm arazi zarar gördü. Bu yaraların sarılması içinde bölgelerde hasar tespit komisyonu Tarım il müdürlüğü ile ilçe müdürlerimiz sahada çalışıyorlar.” dedi.

“ÇİFTÇİMİZ TEDBİR DE ALSA YAĞIŞIN ÖNÜNE GEÇEMEYİZ”

Meteorolojinin kent için bir uyarı daha bulunduğunu hatırlatan Nazif Alp, "Yarın, Cumartesi ve Pazar tekrar Antalya ve çevresi yağışa giriyor. İç kesimlerde kar yağışına geçiyor. Ülkemizde kuraklık yaşanıyor. Bu sebeple bu yağışlar tabi ki olsun. İlçelerimize 180 kilogram yağış düştü. 200 kilograma kadar çıkan ilçelerimiz var. Sağanağın ani bastırmasıyla sellerin olmasına neden oluyor. Çiftçilerimiz ne kadar da tedbir alsa sağanak yağışın önüne geçme şansımız yok. Dün Aksu ilçemizdeydim. Selin akışını sizlere anlatmaya çalışsam, anlatmak ile olmaz. Aynı  denizin suyu gibi dümdüz akıyordu. Açık arazide buğday ve kış sebzeleri olumsuz etkilendi.  Yaklaşık 40-50 cm bir sel oluştu. Geçtiği bölgelere sürekli etkisine alarak denize kadar ulaştı. Çiftçimiz bu afetten mağdur oldu.” açıklamasında bulundu.

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ LAZIM”

Hasar tespitten sonra çiftçilere destek olunması gerektiğinin altını çizen Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, “Girdiler yüzde yüz arttı. Tarımda desteklenmemiz lazım. Girdilerin süspansiyon yapılması lazım. Yapılmazsa bu çiftçinin ayakta kalma şansı yok. 30-40 sene öncesi  hortum olmazdı. İklim değişikliklerinin yaşanması sebebiyle ani hortumlar , ani dolular, ani  fırtına çıkıyor. Çiftçi de burada mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Yoksa çiftçi bahçeden, tarımdan, arazisinden kaçırırsak ben bu işi yapmayacağım deme safhasına getirirsek 90 milyon nüfusumuz var. Bu kadar insana kim bakacak. Kaç gün dışarıdan mal getireceğiz. Bizlerin elinden tutulması lazım. Bu ülkeye bakmakla yükümlüyüz. Ekeceğiz, ekeceğiz bu insanlara bakacağız. Tarladan caymadan bizim desteklenmemiz lazım. “ ifadelerini kullandı.

TARSİM SİGORTASI

Afetlerde Tarsim Sigortası’nın devreye girdiğini söyleyen Nazif Alp, “Devletimiz yüzde 50’sini yatırıyor. Ama ben buradan çağrı yapıyorum. Yüzde 50 değil de bunu yüzde 75. Tamamını ben karşılarım derse bizler mutlu oluruz. Çünkü bizim paramız hiçbir zaman bankada birikmiş olmaz. Bizim artarsa paramız ekonomiye gider. Devletimizden tek isteğimiz biz ayakta kalalım. Devletimizin arkasında dimdik duralım. Bizim de arkamızda devletimiz durduğu sürece bu ülke bizim. Bu ülkenin kalkınması da bizden geçecek.” şeklinde konuştu.

Başkan Nazif Alp çiftçiye destek talebinde bulundu

“90 MİLYON İNSANA BİZ BAKARIZ”

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çiftçimiz desteklendiği sürece Antalya için söylüyorum. 90 milyon insana biz bakarız. Size söz değil çiftçilerim adına taahhüt ediyorum. Biz Antalya’da 12 ay tarım yapıyoruz. Net söylüyorum. Yaz kış Antalya’da tarım yapıyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk o..

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var
Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yar..

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor
Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı
Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!
İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki! 'İncekum'u yedirmeyiz'

İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar..

İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki! 'İncekum'u yedirmeyiz'
Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan ..

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı