MY TV Türkiye Youtube kanalında yayınlanan ‘Nur Baranlı İle Bizden Duy’ programına katılan Yeşilay Danışmanlık Merkezi(YEDAM) Antalya Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Akgül, Kamuya Yararlı Cemiyetlerden olan Yeşilay'ı ve çalışmalarını anlattı. Yeşilay’ın Hilal-i Ahdar ismiyle 1920 yılında kurulduğunu açıklayan Abdullah Akgül, “5 bağımlılık türüyle mücadele ediyoruz. Alkol, uyuşturucu, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığı. 81 ülkede Uluslararası Yeşilay Federasyonumuz var. Türkiye’de 120 Yeşilay şubemiz var. Yüzbinlerce gönüllü desteği ile çalışmalarımıza ilk günkü heyecan ile devam ediyoruz. ” dedi. [caption id="attachment_328171" align="alignleft" width="674"] YEDAM Antalya Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Akgül[/caption]

PANDEMİ DÖNEMİNDE DİJİTAL MEDYA ÇALIŞMALARI

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası’nı ve Yeşilay’ın yeni yaşını büyük bir coşku ile kutladıklarına değinen Akgül, “Ancak pandemi koşulları nedeniyle bu saha etkinliklerimiz olmadı. Dijital medya da bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ettik.” ifadelerini kullandı. Özel günlerde çalışmalara ağırlık verdiklerine dikkat çeken Akgül, “Bilimden, sanattan spordan yararlanarak farklı projeler yürütüyoruz. Bakanlıklarla da iş birliğimiz var. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmalarımız var. Önemli projeler yapıyoruz. Bu vesileyle gönüllü rehber öğretmenler ile çalışıyoruz. Öğretmenler, bağımlılıklarla ilgili seminerler yapıyorlar. Yılda en az 10 milyon öğrenci, 3 milyon yetişkine eğitimlerle ulaşmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

YEŞİLAY’IN GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERİ

Genç Yeşilay Topluluğu’nun varlığını da hatırlatan Akgül, “Gençler bizim için çok önemli. Geleceğimiz onlara emanet.Onların beyni, aklı, fikri, kalbi bizim için çok önemli. İnşallah bütün gençlerimizi bağımlılıktan korumak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akdeniz Üniversitesi’nde bine yakın gönüllü öğrenci üyelerimiz var. Antalya’daki diğer üniversitelerde de gönüllü öğrencilerimiz var.” yorumunu yaptı.

ÖMÜR BOYU DESTEK

Antalya’da farkındalık eğitiminin oluşturulmasının yanı sıra Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin hizmetlerinden bahseden Akgül, “Türkiye’de 100’ün üzerinde YEDAM merkezimiz var. Bize danışanları tedavi etmeye etmeye çalışıyoruz. Tedavisi bittikten sonra hayata adepte edebilmek için ömür boyu grup terapileri ve diğer hizmetlerimiz verilmeye devam ediliyor. Ayrıca İŞKUR ile sözleşmemiz var. İŞKUR aracılığıyla bağımlılıktan kurtulan bireylerimize iş imkanı sağlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

YEŞİLAY ELÇİSİ

Akgül, Yeşilay bünyesinde hayata kazandırılan Yeşilay Elçileri projelerinin detaylarını da anlattı: “Her mahallede bir Yeşilay elçisi olmasını çok önemsiyoruz. Mahalledeki bakkal, kuaför ya da muhtarı daha çok tercih ediyoruz. Mahalledeki insanlar ile daha iç içe olan daha çok teması olanları tercih ediyoruz. Çok daha rahat ulaşabilelim. Bize ihtiyacı olan insanlar da çok rahat ulaşsınlar.”

31 MART SON TARİH

Abdullah Akgül, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) aracılığıyla ilkokul, ortaokul ve liselerde her yıl düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması"nın da tarihinin uzatıldığını duyurdu: “Edebi ve Görsel olmak üzere 2 kategoride ‘Bağımlılık’ konulu eserler gönderiyorlar. 31 Mart tarihine kadar uzatıldı. Bütün okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize duyuruyoruz. Öğrencilerileri teşvik etmelerini istiyoruz. Yetenekleri hangi alandaysa bağımlılık konusunda o alanda eser üretip okullarına teslim edip okulları aracılığıyla MEB’e , MEB aracılığıyla da Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi’ne iletiliyor. İl birincilerine bin TL, Türkiye birincilerine 10 bin TL ödül var. Eserlerimiz Yeşilay Dergisi aracılığıyla yayınlanıyor.”