Bisikletli Yaşam Platformu üyeleri, çeşitli kentlerde aktiviteler yaparak sürücülerin bisikletlileri fark etmeleri yönünde uyarılarda bulunuyorlar. Platform üyeleri, son iki yılda 258 bisikletlinin trafikte hayatını kaybettiğini belirterek,  kazaların tamamının araç sürücülerinin, bisikletlileri görmesine rağmen meydana geldiğini vurguladılar.

İKİ YILDA 258 BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

Sosyal medyada protesto etkinliklerinden görüntüler paylaşan platform üyeleri, motorlu araçların bisikletlere çarpmasıyla meydana gelen kazaların tamamının araç sürücülerinin, bisikletlilere arkadan çarpmasıyla oluştuğunu açıkladı. 258 bisiklet sürücüsünün öldüğü kazaların 2019 ile 2020 yıllarında meydana geldiği ifade edildi.

KISA SÜREDE SERBEST KALIYORLAR!

Kazaların genellikle bisikletlilerin gittiği güvenlik şeridi içinde meydana geldiği belirtilerek, “Aslında bunları kaza olarak nitelendirmek bile mümkün değil. Çünkü bir çok kaza motorlu araç sürücüsünün en sağda ve önünde giden bisikletliyi görmesine karşın yaşanıyor. Yani görmesine karşın bisikletliye çarpıyor. Kaza sonrası ise beyanlar hep ‘görmedim ya da yolun ortasından gidiyordu’ diye oluyor. 258 kazada 258 sürücünün de haklı olması mantık dışı. Kazaların önemli bölümünde kamera görüntülerine baktığınızda da bu durum açıkça ortaya çıkıyor. Yani bisikletli için ölüm göz göre göre geliyor” denildi. Öte yandan bisiklet sürücülerinin ölümlerine yol açan zanlıların kısa sürede salıverildiğine de tepki gösterilerek, yasaların yetersiz olduğunun altı çizildi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.