TEGV duyurdu! Runatolia Maratonu için bugün son başvuru günü

24.02.2021 17:10

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Geliştirme Uzmanı İnci Damla Çiyan, MY TV Türkiye’de yayınlanan Nur Baranlı İle Bizden Duy programına katılarak Bu yıl 16.kez düzenlenecek olan Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu'nda gönüllü olarak çocuklar için koşacaklarını açıkladı. Çiyan, “Bir Çocuk Değişsin, Türkiye Gelişsin” sloganıyla katılacakları maratona başvuru yapmak isteyenler için bugün son gün olduğunu hatırlatarak, “TEGV için adım atmak istiyorsanız kampanya hala açabilirsiniz” dedi.

TEGV duyurdu! Runatolia Maratonu için bugün son başvuru günü

MY TV Türkiye Youtube kanalında yayınlanan ‘Nur Baranlı İle Bizden Duy’ programına katılan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGV) Kaynak Geliştirme Uzmanı İnci Damla Çiyan, TEGV adına Runatolia Maratonu'nda çocuklar için gönüllü koşmak isteyenlerin yapması gerekenleri açıkladı.

Bu yıl 16.kez düzenlenecek olan Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu'na “Bir Çocuk Değişsin, Türkiye Gelişsin” sloganıyla katılacaklarını belirten İnci Damla Çiyan, “TEGV için adım atmak istiyorsanız kampanya hala açabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Geliştirme Uzmanı İnci Damla Çiyan

26. yılını kutlayan Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın(TEGV) yürütmüş olduğu faaliyetlerine değinen TEGV Kaynak Geliştirme Uzmanı İnci Damla Çiyan, “Pandemi döneminden sonra umarım fiziksel olarak kavuşacağız. Şu an covid-19 dönemi nedeniyle eğitimlere online devam ediyoruz. Zaten online süreçe geçmek istiyorduk. Pandemi biraz daha hızlandırdı. Eğitim programımızı dijitale taşıdık. Mevcut gönüllülerimiz ile birlikte eğitim programlarımızda ulaşabildiğimiz çocuklarla online olarak devam ediyoruz.” dedi.

“9 BİN GÖNÜLLÜ İLE ÇALIŞIYORUZ”

3 milyonu aşkın çocuğa eğitim desteğinde bulunduklarını söyleyen Çiyan, “Ana modelimizde çocuklar var. Bu eğitim modelini gönüllülerimiz ile sağlıyoruz. Yılda yaklaşık 9 bin gönüllü ile çalışıyoruz. Şu anda 58 etkinlik noktamız var. Bu noktalar farklı noktalarda ve farklı büyüklüklerde hatta Antalya’da bir eğitim parkımız var. Öğrenim birimlerimiz var. Bir de ateşböceklerimiz var.” şeklinde açıklama yaptı.

Runatolia Maratonu 7 Mart'ta düzenlenecek

MARATON, 7 MART’TA YAPILACAK

İnci Damla Çiyan, İlköğretim çağı çocuklarının, çağdaş eğitim olanaklarından yararlanmaları için faaliyetlerini sürdüren  TEGV’in,  bu yıl 7 Mart’ta düzenlenecek olan Runatolia Maratonu'na, “Bir Çocuk Değişsin, Türkiye Gelişsin” sloganıyla katılacaklarını söyledi.

Kampanyada toplanacak bağışlardan bahseden Çiyan, “Çocuklar kodlamadan tasarım ve beceri atölyelerine, bilimden İngilizceye birçok etkinlikle tanışma ve daha güzel bir geleceğe hazırlanma fırsatı bulacak.” dedi.

NASIL GÖNÜLLÜ OLUNUR?

Gönüllü olmak isteyenler için açıklama yapan Çiyan,“TEGV için adım atmak istiyorsanız kampanya hala açabilirsiniz. Zaten Pazartesi günü başladı. Kampanya süresi de 22 Şubat – 22 Mart arasında devam edecek. Yarışı tam ortada düşünürsek aslında kampanya iki hafta önce başlıyor. 2 hafta sonra da sonlanıyor. Bu süreçte kampanya açan koşucuların bir linki oluyor. Biz zaten koşuculara destek oluyoruz. Örnek bağış mektubu gönderiyoruz. Görseller gönderiyoruz. Bu seneki projemiz için, onlar da bütün çevreleri ile bu linki paylaşarak bağış desteği istiyorlar.” şeklinde konuştu.

Bu sene Runatolia Maratonu'na, ‘Bir çocuk değişsin Türkiye gelişsin’ sloganıyla katılacaklarını aktaran Çiyan, “Hedefimiz tüm yıl boyunca  koştuğumuz yarışlarda 7 bin çocuğumuza destek olmak. Runatolia için hedefimiz bin çocuğumuz. Umarım hedefe ulaşırız.Bunun yanı sıra pandemi kurallarına da uyarak gerçekleşmesi gerekir. Umarız herkes sağlıkla bu etabı tamamlar ve güzel bir bağış kampanyası olur.” yorumunu yaptı.

İnci Damla Çiyan, TEGV hakkında bugün sonlanacak yarışa başvurmak ve daha detaylı bilgi almak isteyenler için tegv.org’dan bakabileceklerini iletti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı

Antalyada 23 Nisan coşkusu başladı

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı
Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara..

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu
Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk o..

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var
Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yar..

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor
Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı
Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!