Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını birçok sektörü olumsuz etkiledi. O sektörlerden biri de tarım.Sofralarımıza getirdiğimiz sebzelerin hal fiyatlarındaki hareketlilik illere göre semt pazarlarına da yansıyor. Haliyle semt pazarları ile hal arasındaki fiyat farkı hiç kapanmıyor. Uçurum haline gelen fiyat farkına hem üretici hem de tüketici dert yanıyor. Biz de günlük olarak değişen İstanbul, Ankara ve Antalya'daki hal fiyatlarını mygazete.com olarak sizler için araştırdık. İşte güncel bilgiler...

İstanbul hal fiyatları:

Ankara da hal fiyatları:

Antalya'da ise hal fiyatları:

KİMİ MEMNUN KİMİ FİYATLARA SİTEM EDİYOR

Semt pazarlarında ise durum biraz farklı. Antalya Çarşamba pazarında domates 3,50 ile 8 TL arasında, patlıcan 1 ile 2,50 TL arasında, patates 2 TL ve soğan 2 TL’den satışa sunuldu.

Türkiye’nin önde gelen tarım merkezleri arasında yer alan Antalya’da yaşayan vatandaşlardan kimi bu hafta Pazar fiyatlarından memnun olduğunu paylaştı.

"FİYATLAR ANTALYA'DA UCUZ"

Antalya sebze üretiminin merkezi olduğunu belirten bir vatandaş, bu sebeple fiyatlardan memnun olduğunu dile getirdi.

Kabağın kilosunun 2 lira olduğuna dikkat çeken bir diğer vatandaş da, “İstanbul’da 5 ile 10 lira arasında değişiyor. Burada ucuz.” dedi.

Vatandaşın derdini kimsenin sormadığını öne süren pazar esnafı, "Ben istiyorum ki hiçbir şeye zam yapılmasın biz esnaf da tüketici de cebimizi düşünmek zorunda kalmayalım." mesajlarını paylaştı.

"SİVRİ BİBER ALAMADIM"

Emekli Necip Ergen ise en ucuzunu arıyoruz. Fiyatlar genel olarak pahalı, memnun değilim. En pahalısı da sivri biber. Onu alamadım. Ucuz olan kapya biberi alabildim.” şeklinde konuştu.

PAZARIN ZAM ŞAMPİYONU 'SİVRİ BİBER' OLDU

Vatandaşlar, bu haftanın en pahalı ürününün sivri biber oluşuna dert yandı.

Biber biraz pahalı diyen vatandaş da, “Üretim az olduğu için pahalı olabilir” dedi. Antalya üretim merkezi olduğu için çoğu vatandaş da eleştirilerini sürdürdü.

Halden aldıkları fiyatların yüksek olduğu için aldıkları tutarın üzerine 1 lira ekleyerek satmak zorunda kaldıklarını söyleyen pazar esnafı da kar elde etmek için üreticinin de düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti.

ORTALAMA PAZAR MASRAFI 100 LİRA

1 haftalık temel pazar masraflarının 100 lirayı bulduğunu söyleyen bir vatandaş, “Her şeyi alacak olursan haftalık 100 lira gidiyor. Pahalı biraz ama yemeden de olmuyor. Pahalı da olsa alıyoruz” ifadelerini kullandı. Çantasını doldurmadan 100 lira olduğuna değinen bir diğer vatandaş da, haftalık Pazar bütçesini aya vurduğunda 350 – 400 lira arasında değiştiğini vurguladı.