Dünya Antalya'yı konuştu! Kritik görüşme Belek'i zirveye taşıdı

10.03.2022 17:08

Antalya haber... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gayretleriyle Rusya ve Ukraynalı Dışişleri Bakanları savaşa çözüm arayışı için Belek’te bir araya gelmeleri turizme ve Türkiye’nin itibarına büyük katkı sağladı.  Toplantıyı 35 ülkeden yerli ve yabancı 334 basın mensubu takip ederken, dünya medyasında manşetleri Antalya süsledi.

Dünya Antalya'yı konuştu! Kritik görüşme Belek'i zirveye taşıdı

Antalya haber...  Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın tarafları Antalya’da çözüm için bir araya geldi. Belek’te düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nda üçlü formatta yapılan görüşmeler dünya medyasında dakika, dakika yayınlandı. Görüşmelerin Antalya’da yapılmasının tanıtım ve itibar açısından Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

TÜRKİYE’NİN BARIŞ ÇABASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gayretleriyle Antalya’da bir araya gelen Rus ve Ukraynalı Bakan ile diplomatlar saat 11.35'te Antalya Diplomasi Forumu'ndaki üçlü formatta görüşmelere başladı. Zirveyi takip edecek yerli ve yabancı 334 basın mensubu, sabahın erken saatlerinde sıkı güvenlik önlemleri altında salona alındı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 15. gününde devam ederken, ateşkes ve barış ilan edilmesi için yoğun diplomasi trafiği yürütülüyordu. Bu çalışmaları yürüten ülkelerin başında ise Türkiye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde "Diplomasiyi yeniden kurgulamak" temasıyla yapılan görüşmeler nedeniyle tüm dünyanın gözleri de Antalya’ya çevrildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

ANTALYA DÜNYA TV’LERİNDE

Toplantıyı takip eden yabancı yayın kuruluşlarının çalışanları ise Antalya’dan dünyaya sürekli canlı yayın yaptı. Görüşmelerden kulislere düşen bilgiler haber ajansları tarafından kısa sürede geçilerek dünya medyasında ise liste başı yaptı. Belek’teki zirve için Türkiye’ye muhabir ve kameraman gönderen yayın kuruluşları arasında ABC (ABD), AFP (Fransa), Ahram (Mısır), BBC (Birleşik Krallık), CNN (ABD), CNBC (ABD), Der Spiegel (Almanya), Die Welt (Almanya), Al - Jazeera (Katar), Fox News (ABD), Haaretz (İsrail), Liberation (Fransa), Pravda (Rusya), Sputnik (Rusya), The Telegraph ( Birleşik Krallık), The İndependent (Birleşik Krallık), New York Times (ABD), Tass (Rusya), The Guardian (Birleşik Krallık ), The Japan Times (Japonya), Washington Post (ABD), DW (ALMANYA ), Euronews (Avrupa Birliği) gibi tanınmış ajans ile gazeteler yer aldı.

Toplantıyı 35 ülkeden yerli ve yabancı 334 basın mensubu takip etti.

İTİBAR, POLİTİK VE EKONOMİK KATKI

Öte yandan dünya televizyonlarında sadece Belek’teki zirveden görüntüler değil, Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerinden görüntülere de yer verdi. Turizm sezonunun hemen öncesinde gerçekleşen bu kritik toplantı, Antalya tanıtımının savaş nedeniyle riske giren Türk turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor. Antalyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gayretleriyle gerçekleşen bu zirvenin Türkiye’nin itibarıyla ilgili politik ve ekonomik katkılar sunacağı da gelen bilgiler arasında.

Antalya'daki toplantıyı canlı yayında duyuran TV kanallarından sadeci birkaçı tanesi...

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalyada 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Ayrış..

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var
Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi