Dolu hastaneler, bitkin personel ve yeni tehdit

21.12.2020 20:21

AB’de mutasyona uğraşmış Covid-19 paniği giderek yayılıyor. Gazeteler ve televizyonların manşetlerinden inmeyen mutasyona uğramış koronavirüs paniğinin etkileriyle ilgili bilgiler henüz net değil, ancak bulaşıcılığının Covid-19’a göre yüzde 70 daha fazla olduğu ifade ediliyor. Öte yandan mutasyona uğramış virüsün İtalya’da görüldüğü de açıklandı. Hazırlanan aşıların yeni tip koronavirüse iyi gelip gelmeyeceği de tartışmaların zirvesinde yer alan konulardan biri.

Dolu hastaneler, bitkin personel ve yeni tehdit

İngiltere’de ortaya çıkan ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu belirtilen covid-19’un mutasyona uğramış versiyonu bir ülkeye daha sıçradı. Danimarka, Hollanda, Avustralya, Belçika, ve İskoçya'nın ardından “VUI - 202012/01” mutasyonun tespit edildiği İngiltere dışındaki altıncı ülke İtalya oldu. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran ise, mutant virüsün ülkede henüz tespit edilmemiş olmasına rağmen Fransa'da olmasının mümkün olduğunu söyledi.

DÜNYA ÜLKELERİ HIZLA KAPILARINI KAPATIYOR 

AB basınında mutasyona uğramış virüsle ilgili korku manşetlerinin hakim olmaya başladığı görülüyor. Medya bir taraftan topluma, “Dışarı çıkmayın” mesajları verirken bir taraftan da sağlık otoritelerinin bu yönde yapacakları açıklamalara dikkat kesilmiş durumda. Dünya ülkeleri, mutant virüsün görüldüğü ülkelere bir bir kapılarını kapatıyor. Koronavirüs mutasyon paniği başta İngiltere olmak üzere tüm dünyada şok etkisi yarattı. Peki mutant virüsün belirtileri neler ve çalışmaları tamamlanmış aşılar bu yeni virüse etki edecek mi?

İNGİLTERE'DE HIZLA YENİ ÖNEMLER ALINIYOR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede hızla yayılan koronavirüsün yeni bir türünün ortaya çıktığını, bu türün diğer türden yüzde 70 daha hızlı yayıldığını açıkladı. Bu sebeple, Londra ve çevresinde Noel'de ailelerin bir araya gelmesinin yasaklanmasına karar verildiğini duyurarak, halkın evde kalmasını istedi.

BASINDA VE SOSYAL MEDYADA PANİK PAYLAŞIMLAR 

Koronavirüs mutasyon haberleri tüm dünyada panikle takip ediliyor. Yaşanan gelişmeler ise sosyal medyada "COVID-20" ismiyle trend oldu. Sosyal medya kullanıcıları koronavirüs mutasyon haberleriyle ilgili görüş ve düşüncelerini "COVID-20" etiketiyle tüm dünyada paylaşmaya başladılar.

MUTANT VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELER?

Mutant virüsün kendine has belirtileriyle ilgili herhangi bir bilginin oluşmadığı belirtiliyor. İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü (PHE) tarafından Aralık ayında araştırılan ilk varyant, VUI-202012/01 olarak adlandırıldı. Diken protein geninde şu anda yaklaşık 4000 mutasyon bulunuyor. Yeni varyant daha hızlı yayılmasına ve bu nedenle kontrol edilmesi daha zor olsa da, şu anda daha ölümcül olduğuna veya daha şiddetli semptomlara neden olduğuna dair hiçbir veri olmadığı belirtildi. Fakat yeni Covid-19'un eski varyanta oranla %7 0 oranında daha bulaşıcı olduğu tespit edilmesi nedeniyle daha dikkatli olunması gereken bu virüsün insan sağlığı üzerindeki farklı belirtileri tam olarak belirlenmedi. Yeni türler her zaman daha kötü etkilere sahip olmasa da, hatta daha öz öldürücü olma ihtimali de olsa aynı şiddete sahip olarak daha hızlı yayılması, daha fazla kişinin enfekte olmasına neden olacağına dair açıklamalar yapıldı.

AŞI, ETKİSİNİ MUTANT VİRÜSTE DE GÖSTERECEK Mİ?

AB basınında yer alan bilgilere göre, Profesör Whitty, yeni tür Covid-19'un daha yüksek bir ölüm oranına neden olduğu veya aşıları ve tedavileri etkilediğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi. Ancak, bunu doğrulamak için "acil çalışmaların" sürdüğünü söyleyen Whitty, aynı zamanda insanların virüsün yayılmasını azaltmak için harekete geçmeye devam etmelerinin her zamankinden daha hayati olduğu konusunda uyardı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor