LÖSEV 'Kanser Günü'nde uyardı! O yöntemlerle yardım talep edenlere bağış yapmayın

04.02.2021 18:06

LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Özcan, MY TV Türkiye’de yayınlanan Nur Baranlı İle Bizden Duy programına katılarak ‘Dünya Kanser Günü’ dolayısıyla mücadele edenler ve gönüllü olmak isteyenler için yapılması gerekenleri sıraladı. Özcan, kendisini LÖSEV gönüllüsü olarak tanıtan kişiler için de "LÖSEV asla kapı kapı dolaşarak para toplamaz. Bu yöntemlerle gelenlere hiçbir vatandaşımızın LÖSEV adına ya da herhangi bir kanser hastası adına bağış yapmasın" uyarısında bulundu.

LÖSEV 'Kanser Günü'nde uyardı! O yöntemlerle yardım talep edenlere bağış yapmayın

MY TV Türkiye Youtube kanalında yayınlanan ‘Nur Baranlı İle Bizden Duy’ programına katılan LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Özcan, 'Dünya Kanser Günü'nde LÖSEV'in adını kullanarak yardım toplayan dolandırıcılara karşı gönüllü olmak isteyen vatandaşlara uyarıda bulundu.

Füsun Özcan, "Kanser insanlık tarihinde görülen hastalıklar içinde hem pahalı hem zor toplumsal açıdan da büyük travmalara sebep olan hastalık. Çünkü sadece bireyi değil ailesini ve tüm toplumu etkileyen ülkelerin gelirlerini, harcamalarını etkileyen hastalık. Hastanın iyi beslenmesi gerekiyor. İyi bir ortamda dinlenmesi uyuması, sağlığına dikkat etmesi ve tedavisine devam etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Özcan soruları yanıtladı

“YÜZDE 100 İYİLEŞME MÜMKÜNDÜR”

Son yıllarda yapılan çalışmalara dikkat çeken Özcan, “ Erken teşhis ve iyi bir tedavi ile aslında yüzde 100 iyileşme mümkündür. Buna dikkat çekmek için ‘Dünya Kanser Günü’ etkinliklerle farkındalık toplantılarıyla ve konuşmalar ile toplumsal bilinç yaratılmaya çalışılıyor.” dedi.

22 yıldır LÖSEV’in Türk halkını bilinçlendirmek için çalışmalar yaptığını kaydeden Füsun Özcan, “Kansere karşı önlemler almalaya ve artırmaya teşvik eden bir sivil toplum kuruluşudur. Sadece kanser olan hastalara destek olmak ailelerine destek olmak değil, sağlıklı toplumu da kansere karşı korumak ile ilgili faaliyet gösteriyor." ifadelerini kullandı.

‘DÜNYA KANSER GÜNÜ’NDE LÖSEV’DEN MESAJ

Füsun Özcan, “LÖSEV olarak, ‘Kanser kaderimiz değil’ sloganı ile 22 yıldır ülkemizde  Kanseri silmek ve tedavisinde yüzde 100 başarı sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

LÖSEV çalışmalarını sürdürüyor

“KANSERDEN ÖLENLERİN SAYISI COVİD-19 KAYIPLARININ 3 KATI"

Türkiye’de her yıl 200 binden fazla vatandaşın kansere yakalandığını altını çizen Özcan, “Pandemi ile gündemimiz değişti. Covid-19’daki kayıp rakamlarına baktığımızda kanserin yıllardır bunun iki katı, üç katı can aldığını görüyoruz. Bu konuda imece usulü çalışmalar ve kurumların birbirine entegrasyonuyle konuyu çözüp bu kadar insanımızın kanserden kaybedilmesinin önüne geçebiliriz. Hastamıza bir telefon uzağındayız. Asla yalnız değil. Hasta olan ya da hastası olanların LÖSEV’e yönlendirilmeleri çok önemli.” Açıklamasında bulundu.

NASIL GÖNÜLLÜ OLABİLİRİM?

“Gönüllü olarak LÖSEV’in tüm çalışmalarına dahil olabilir. Online medya üzerinden de ulaşabilirler. Hem kendinizi hem de çevrenizi korumak için sadece LÖSEV’e üye olup takip etmeniz yeterli olacaktır. Ofislerimize gelerek veya LÖSEV’i arayarak kolaylıkla da iletişim kurabilirler. Google’a LÖSEV’e nasıl gönüllü olabilirim yazdıklarında link düşüyor ve kolayca gönüllü olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Özcan

"5 LİRA- 10 LİRA GİBİ PARALAR TOPLUYORLAR"

LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Özcan, kendisine yöneltilen "LÖSEV'in adını kullanarak yardım toplayan kişiler var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bizim kendi ofilerimizin kapısını çalıp biz LÖSEV için yardım topluyoruz diyenler geldi. Bunlar kurum değil. Bunlar tamamen organize suç örgütleri. LÖSEV adına ve kanseri kullanarak Türk halkının iyi niyetlerini sömüren dolandırıcılar örgütlü çalışıyorlar. İl il çalışıyorlar. Bir araba insanı getirip Bursa’da, Antalya’da indiriyorlar. Gün içerisinde kişiler ellerinde bir takım sahte evraklar ile kanser hastaları için, LÖSEV için, LÖSEV’in bir alt dalıyız. Karşısındaki kişileri de güvendirecek  cümleler kurarak 5 lira, 10 lira ve 50 lira gibi paralar topluyorlar. Ama Türk halkı şunu bilmelidir ki topladıkları günlük miktarın yarısını kendileri prim olarak alıyorlar. Yarısını da onları dolandırıcı olarak çalıştıran kişiye tamamen kar olarak gidiyor. Bunların tamamı örgütler. LÖSEV asla kapı kapı dolaşarak para toplamaz hatta kendisi bile buna vesile olacak işlere asla karışmaz. LÖSEV’in bankalarda resmi hesabı vardır. Sadece LÖSEV’e bağış yapacağım diyen kişiler bu hesaptan bağış yapabilirler. Herhangi bir numara söylemelerine gerek yok. LÖSEV’in ofislerine gelerek resmi makbuz karşılığında, LÖSEV’in internet sitesi üzerinden   ve 3406 sms atarak bağış yapabilirler. Bunun dışında yol ve yöntemlere hiçbir vatandaşımızın LÖSEV adına ya da herhangi bir kanser hastası adına bağış yapmaması adına uyarıda bulunmak istiyorum.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı