Konyaaltı'nda tsunami ve deprem tehlikesi var mı? Başkan Esen'den korkutan açıklamalar

24.03.2023 15:16

Antalya haber... Belediye Başkanı Semih Esen, yaşanabilecek sel ve deprem gibi afetlerin Antalya’nın sahil kesiminde yer alan Konyaaltı İlçesine büyük zararlar verebileceğini belirterek, MY Gazete’ye çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Esen, “1963 yılındaki gibi bir yağmur yağarsa Konyaaltı’nda afet, Akdeniz’de ciddi bir fay kırığı oluşursa ise yıkıcı bir deprem ve tsunami yaşanma ihtimali var” dedi.

Konyaaltı'nda tsunami ve deprem tehlikesi var mı? Başkan Esen'den korkutan açıklamalar

Antalya haber... MY Gazete Haber ekibi ve köşe yazarları, Tūrkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı ve MYGazete.com Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni önderliğinde kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle buluşmalarına devam ediyor. MY Gazete ekibinin Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i ziyaretinde de turistik ilçeyle ilgili çarpıcı konular masaya yatırıldı.  Başkan Esen Antalya’nın duayen gazetecilerinden oluşan ekibe yaptığı açıklamalarda, sulak alanların üzerine kurulan ilçede olası bir sel ve deprem sonrası büyük can ve mal kayıpları yaşanabileceğini belirterek, acil önlemler alınması gerektiğini söyledi. Ziyarete MY Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni, editör Emel Gümüş, araştırmacı-yazar Emin Altıner, yazarlar Abdülkadir Kalender, Erdal Orhan ve Cüneyt Bol katıldı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Esen, ziyarete gelen MYGazete.com ailesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÇANDIR, GÖKSU VE KARAMAN ÇAYLARI TAŞARSA!

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Boğaçayı adının, bir zamanlar yüksek debiyle akan çayda boğaların boğulmasından geldiğini belirterek, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde yapılan müdahalelerle çayın doğal yapısının bozulduğunu söyledi. Boğaçayı’nın önünün açılması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Esen,  çayı besleyen derelerin taşkın riski yarattığını da sözlerine ekledi. Boğaçayı’nı besleyen Çandır, Göksu ve karaman çaylarının, çok şiddetli yağmurlar sonrası taşkın yapıp, afet riski yaratmaması için set duvarlarının yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Esen, “Bu duvarlar perde ve doğal taşla yapılırsa estetik de olur. Bu duvarlar yapılmaz ve 1963 yılındaki gibi çok şiddetli yağışlar yaşanırsa taşkınlar meydana gelebilir” diye konuştu.

Ailesinden miras kalan 1927 yılında basılmış ilk kez basılmış 500 adet Nutuk kitabından bir tanesinin kendinde olduğunu söyleyen Başkan Esen, "Bu eseri kimselere vermem" dedi.

AÇIKLARDAKİ HELEN VE KIBRIS YAYI TEHDİT EDİYOR

Konyaaltı zemininin üstünün çakıl, çakılın altının ise balçık olduğunu dile getiren Başkan Esen, “Daha sonra sert zemin ve kil başlıyor. Bu zeminler yaşanan tsunamilerden kalma. Deprem riskine bakarsak, sahil kesiminde değil ama Akdeniz açıklarında büyük fay kırılmalarının yüksek ölçekli depremler meydana getirme ihtimali var. Açıklardaki Helen ve Kıbrıs Yayı’ndan bahsediyorum. Bu fayın kırılması halinde depremin yanı sıra tsunami riski de bulunuyor. Tarihi bulgular da bunu doğrular nitelikte. Çünkü bakıyorsunuz çok batık şehir var” ifadelerini kullandı. Yüksek deprem riski nedeniyle Konyaaltı ilçesindeki imar planlaması ve inşa çalışmalarında son derece dikkatli olunması gerektiğini de vurgulayan Konyaaltı Belediye Başkanı Semin Esen, “Bu yönde büyükşehir kararları var var” Yüksek katlı binalara izin verilmiyor” dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Esen sahilde daralmaların söz konusu olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖGRENCİLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Belediye başkanlarının 2 dönemden fazla hizmet yapmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Semih Esen, “2 dönem normal, 3 dönem fazla. Ben de 6 yıl sonra başkanlığı bırakacağım. Bu dönemimizde ekonomik krizler ve korona salgını derken, hedeflerimizi yeterince gerçekleştiremedik. Ancak özellikle sosyal belediyecilik de dahil olmak üzere, yatırım ve hizmetlerimiz aralıksız sürüyor. Bir kız yurdunun yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlık dershanesi projelerimiz sürüyor. Etüt merkezi çalışmamız var. Öğrencilere yönelik ücretsiz üniversiteye eğitim projelerimizi çok önemsiyor ve birbiri ardına bu tür projeleri Konyaaltı geneline yaymak için hazırlıklar yapıyoruz. Tarihi ve doğal dokularımızı korumak adına da planlanma aşaması gerçekleştirilmiş projelerimiz var” diye konuştu.

O RUHSATI MECBUREN VERDİK!

Doğal zeminin sorunları nedeniyle özellikle Sarısu civarında yapılacak binaların fore kazık çalışması yapılmış temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Semihl Esen, “Zemin artı 16 kat izni verdikleri bir proje nedeniyle kamuoyunda yanlış haberler çıktığını da sözlerine ekleyen  Semih Esen, “Eğer o izni vermeseydik, ilgili bakanlığa bağlı bir kurumdan 40 kat için izin çıkaracakları yönünde bilgiler geldi. Biz de bunu yapmamaları için zemin artı 16’yı kabul etmek zorunda kaldık. İnşaat aşamasında da o projesi sıkı takibe aldık. 60 metreye kadar kazıklar çakılarak inşaat tamamlandı. Bunu yapmasaydık 40 kat riskini engelleyemeyecektik” dedi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Aslında benim en büyük projem Konyaaltı’nı korumak” diyerek sözlerini tamamladı.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı ve MYGazete.com Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni, kaleme aldığı "Sadece Gazeteci" kitabını imzalayıp Konyaaltı Belediye Başkanı Esen'e takdim etti.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük