Konyaaltı’nda Küba esintisi! Cubana Pub & Cocktail kafe hizmete açıldı

08.11.2021 18:23

Antalya’da 2 kadın girişimci tarafından hayata geçirilen Cubana Pub & Cocktail kafe hizmete açıldı. Konyaaltı Kent Meydanı’nda Antalyalılara farklı bir konsepte hizmet sunan kafenin hikayesini ise yaratıcıları MYGazete.com’a anlattı.

Konyaaltı’nda Küba esintisi! Cubana Pub & Cocktail kafe hizmete açıldı

Antalya’da yaşayan kadın girişimciler Burcu Atak ve Ezgi Sil Orhun tarafından hayata geçirilen Cubana Pub & Cocktail kafe geçtiğimiz Cuma günü yapılan törenle hizmete açıldı.


Kadın girişimciler Burcu Atak ve Ezgi Sil Orhun

Konyaaltı Kent Meydanı’nda misafirlerini ağırlamaya başlayan Cubana Pub & Cocktail kafenin hikayesini Atak ve Orhun MYGazete.com’a anlattı.

Ezgi Sil Orhun kafenin açılışı hakkında bilgiler verdi

“KÜBA’DAKİ ATMOSFERDEN ÇOK ETKİLENDİK”

Her şeyin bundan yaklaşık 3 sene önce bir gezi esnasında başladığını söyleyen Ezgi Sil Orhun, “Eşimle balayı için Küba’ya gitmiştik. Orada kafelerin ambiyansından, müziklerinden ve enerjisinden çok fazla etkilenmiştik. Sanki mekanların bir ruhu olduğunu hissetmiştik. Öyle çok şaşalı ve pahalı mekanlar olmamasına rağmen Küba’daki atmosfer bizi çok etkilemişti. Burcu ile de hep konuştuğumuz bir hayalimiz vardı. Bir mekan açalım istiyorduk. Enerjisi olan, ruhu olan, standardın dışında bir mekan. Sonra aklımıza Küba’daki ortamlar geldi ve burayı yapmaya karar verdik” dedi.

“YAKLAŞIK 3 AY SÜRDÜ”

Konyaaltı Kent Meydanı’nda gezerken tesadüfen bu yeri gördüklerini ifade eden Orhun, “Burcu ile nerede ve nasıl bir kafe açalım diye düşünürken karşımıza Konyaaltı Kent Meydanı’ndaki bu mekan çıktı. Konyaaltı’nda farklı ambiyansta yerler yoktu. Bir şeyler içtiğinizde oradaki dizaynlar, ambiyanslar insanları çok etkiliyor. Kaliteli vakit geçirmenizi sağlıyor. Bizde "Acaba burası kafe olur mu altından kalkabilir miyiz?" diyerek hesaplarımızı yaptık. Mimar arkadaşımız Ece Begüm Kavcar Patarna bize birkaç çalışma yaptı. Sonra bizde kolları sıvayıp el birliğiyle çalışmaya başladık. Arkadaşlarımız ve ailemiz bu süreçte bizlere çok fazla destek verdi. Kafedeki çalışımların neredeyse tamamını biz kendi ellerimizle yaptık. Çok ince işlerde ustalardan destek aldık. Tuvaletlerimiz cinsiyetsiz tuvalet yaptık. Tropikal bitkiler ektik. Yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından da kafemiz hazır hale geldi” dedi.

“EĞLENCELİ BİR MEKAN YARATMAYA ÇALIŞTIK”

İnsanların en çok pandemi döneminde nasıl kafe açtığınız sorusu ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Ezgi Sil Orhun, “Hem ülkemiz hem de dünya yaklaşık 2 yıldır pandemi süreci ile boğuşuyor. 2 yıldır insanlar hayatları boyunca hiç yaşamadıkları sıkıntılarla karşı karşıya kaldılar. Bu süreçte herkes çok zorlandı. Evlere kapanmak psikolojik olarak bazılarımızı çok yıprattı. Bizde böyle bir mekanda ferah ve enerji dolu bir ambiyansla insanların bir nebzede bu sıkıntılı süreçlerde nefes olmak istedik. İnsanların gelip hoşça vakit geçirebilecekleri, günün yorgunluğunu atabilecekleri sohbet ederken eğlenebilecekleri bir mekan yaratmaya çalıştık. Evet pandemi devam ediyor ancak hayatta bir şekilde devam etmesi lazım. Bizde misafirlerimizin sağlıklı bir şekilde eğlenebilmeleri içinde pandemi ile ilgili tüm önlemlerimize de aldık” ifadelerini kullandı.

Burcu Atak Cubanda hakkında açıklamalarda bulundu

“ENERJİK BİR MEKAN YARATMAYA ÇALIŞTIK”

Cubana’da hem ailelerin hem de gençlerin ortak bir şekilde vakit geçirebileceklerini belirten Burcu Atak ise şunları söyledi:

“Cubana Pub & Cocktail kafe hem atmosferi, hem dizaynı, hem de enerjisi ile farklı bir mekan oldu. Ailelerin ve gençlerin yemeklerini yiyebilecekleri, dans edebilecekleri, çay, kahve kokteyl içebilecekleri bir mekan. Özellikle kokteyller konusunda çok iddialıyız. Kedimizin daha önce tadıp beğenmediği hiçbir şeyi menümüze dahil etmedik. Menüye eklediğimiz ürünleri defalarca kez test ettik. Zaten her kesime hitap edebilmek için yelpazemizi geniş tuttuk. Biz enerjisi yüksek, samimi bir yer yapmak istiyorduk ve bunu başarabildiğimizi düşünüyoruz. Şuana kadar kısa bir süre önce açılmamıza rağmen aldığımız geri dönüşlerde çok olumlu. Herkes tam da bizim istediğimiz gibi mekanın enerjisinden ve atmosferinden bahsediyor. Bu da bizi yolun başında olmamıza rağmen bizim motive olmamızı sağlıyor.”

“KALİTELİ HİZMETİ UYGUN FİYATA ALACAKLAR”

İlerleyen zamanlarda Cubana’da farklı organizasyonlar yapmayı planladıklarını söyleyen Burcu Atak, “Misafirlerimize eğlenceli vakit geçirmeli için sürprizler hazırladık. Kübalı sanatçı Federico Andy her hafta bizlerle olacak ve Latin müziklerini seslendirecek. Türkiye Şampiyonu Bar Şovmeni Hüseyin Honamlı yine misafirlerimize özel şovlar yapacak. İlerleyen zamanlarda da farklı organizasyonlar ile misafirlerimizi mutlu etmeye devam edeceğiz. Aslında bu noktada şuna da değinmek istiyorum. Mekanı gören herkes fiyatlarımızın çok yüksek olduğunu zannediyor. Aslında tam tersi. Bizim en temel prensibimiz kaliteli hizmeti uygun fiyata sunmak. Buraya geldiklerinde misafirlerimiz ne demek istediğimizi çok daha iyi anlayacaklar” diye konuştu.

“ANTALYA’DAN TÜRKİYE’YE AÇILAN BİR FİRMA OLMAK İSTİYORUZ”

Cubana tarzı kafelerin Türkiye’de yeni yeni açılmaya başladığını ifade eden Atak, “Ben bu konseptin büğeyebileceğini düşünüyorum. Şubeleşmeye doğru (franchising) gidebileceğini düşünüyorum. Çünkü klasikleşmiş bir konsept değil. Bu tarz konseptler henüz ülkemizde çok fazla yok. Aslında bir hedefimizde ilk önce Antalya’da sonra da Türkiye’de başka şubeler açmak. Yerel bir markanın da tüm Türkiye’de başarılı olacağına inanıyorum. Antalya’dan Türkiye’ye açılan bir marka olmak istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük