Kesici: “Demek ki insanlar halinden memnun!”

18.11.2020 00:49

Kış aylarının gelmesiyle hava kirliliği oranları da artarken, kimi kentlerde kalorifer ve sobalarda kömür ile odun kullanımı nedeniyle ciddi sağlık riskleri ortaya çıkıyor. Isparta’nın Eğirdir ilçesi de kış aylarının gelmesiyle adeta termik santrale dönerken, Doç Kesici, “Yıllardır böyle, demek ki insanlar halinden memnun!” yorumunu yaptı.

Kesici: “Demek ki insanlar halinden memnun!”

Isparta’nın doğa cenneti ilçesi Eğirdir adeta her türlü kirliliğin kıskacı altında kıvranıyor. Eğirdir Gölü’nde sanayi, ev ve tarım atıkları nedeniyle oluşan dip çamuru, canlı yaşamını tehdit ederken yerleşim merkezinde ise hava kirliliği başta olmak üzere ağır çevre sorunları yaşanıyor.

DOĞALGAZ BİR TÜRLÜ GELMEK BİLMEDİ

Eğirdir İlçesi sakinleri kış aylarında ısınmak için soba ve kalorifer kullanıyor. Bu kullanım nedeniyle bacalardan çıkan yoğun dumanlar ilçenin üzerine adeta kabus gibi çöküyor. İlçe sakinleri kış aylarında pencerelerini açamıyor ve temiz bir nefese hasret kalıyor. Aslen Eğirdirli olan ve ilçesinin yaşadığı çevre kirliliklerine karşı yılmadan mücadele eden, Tabiatı Koruma Derneği Bilim Danışmanı Erol Kesici, kış aylarında oluşan bu hava kirliliğinin, ilçeye bir türlü doğalgaz gelmemesi nedeniyle yaşandığını söylüyor.

DOÇ KESİCİ: BU İLKELLİKTİR, VAHŞETTİR

Eğirdir’in son zamanlarda dumanaltı bir yaşama mahkum edilmesinin görüntülerini sosyal medyadan paylaşan Doç. Kesici, “Tarih 17.Kasım 2020 Eğirdir’den… Baca Gazı “Felaketi! Bu ilkellik! Vahşet (!)” Madem DOĞALGAZ GETİRİLEMİYOR… Denetleyiniz, bacalara Filtre zorunluluğu getiriniz- İyi kömür kullandırınız… Usta Kalorifer Yakıcıları bulunuz.. Sabah ve akşam SOKAĞA ÇIKMAK İMKANSIZ HALDE…Daha ne diyeyim.. TERMİK SANTRAL VAR SANKİ:..! Çok mu zor bunları yerine getirmek… DENETİM- İYİ KÖMÜR- FİLTRE” şeklinde isyan etti.

KORKUNÇ BİR DURUM, İNANILIR GİBİ DEĞİL

Doç. Kesici’nin paylaşımına çok sayıda yorumla destek veren sosyal medya kullanıcıları, bu durumun vurdumduymazlık ve boş vermişlik sonucu ortaya çıktığını söyledi. Kimi yorumlarda ise, “Korkunç ve İnanılır gibi değil” ifadeleri yer aldı.

DEMEK Kİ İNSANLAR HALİNDEN MEMNUN

Kesici yaptığı bir diğer yorumda ise, Göle mi yanalım? İşgal edilen dağlara yamaçlara kıyılara mı yanalım? EĞİRDİR DÜNYA'NIN EN GÜZEL YERİ. İDİ! BİZLER YAŞADIK BİLİYORUZ.. BU DURUMLARI KABUL ETMEK İMKANSIZ... Hala güzelliği sağlanabilir de! ... DEMEK Kİ İNSANLAR HALİNDEN MEMNUN! Eğirdir ÜLKENİN NERESİNDE DE DOĞALGAZ GETİRİLEMİYOR? EN ÜCRA KÖŞELERDE VAR DA!” paylaşımını yaptı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto