Antalya haber... Gündoğmuş ilçesinde dolar milyoneri bir Rus oligarkın ekibiyle ilçeyi mesken tutarak 370 tarlayı satın aldığı yönündeki iddiaların ardından Akseki'nin köylerinde de çok sayıda benzer satın almaların yaşandığı iddia edildi.Her iki ilçenin ve köylerinin bulunduğu coğrafya, ormanlar, şelaleler, turistik aktivitelere imkan sağlayan, kültür zengini ortamlarıyla ünlü.

NE DÜĞÜ BELİRSİZ GRUPLAR

Gündoğmuş'ta kimliği açıklanmayan bir Rus oligarkın her biri birer dönüm civarındaki 730 tarlayı satın aldığı iddiaları büyük tepkiye yol açarken, bölgedeki haber kaynaklarıyla görüşen MY Gazete ekibi, Gündoğmuş'un yanı sıra Akseki'nin köylerinde de çiftçilerin topraklarının ve arazilerin bir takım gruplar tarafından satın alındığı bilgisine ulaştı.

BAZI MUHTAR VE İMAMLAR İÇİN AĞIR İTHAM!

Haber kaynakları, Akseki'nin özellikle Murtiçi, Çukurköy ve Güzelsu köylerinde köylülerin arazilerini bu gruplara sattıklarını, diğer köylerde de benzeri toplu satın almaların yapıldığını tahmin ettiklerini dile getirdiler. İşin acı tarafının, kimi muhtarların ve köy imamlarının bu gruplara tarla satması için köylüleri ikna etmeye çalışmaları olduğu da öne sürüldü. Arazilerini satmakta kararsız kalan köylülerin bazı muhtar ve imamlar tarafından ikna edildikleri, tarlalarını satan köylülerin, akrabalarına bu gelişmeleri anlattıkları ifade edildi.

KARADENİZ'DE DE BENZER OPERASYONLAR YAPILDI

Öte yandan MY Gazete'de yayınlanan Gündoğmuş'ta Rusların tarla topladıkları yönündeki haberlere yüzlerce tepki yorumu geldi. Vatandaşlar, yabancıların Türkiye'de toprak edinmesinin yasalarla sınırlı olduğunu belirterek,bu satın almaların farklı kişiler üzerinden gerçekleştirilerek yasanın ardından dolanmanın yaşanabileceğini vurguladılar. Ayrıca bu satın almalarla neyin hedeflendiğinin, bu skandalların perde arkasında imar hareketleri mi yoksa madencilik mi olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğini söylediler. Bölgenin muhteşem doğal ve kültürel zenginliklere sahip olması kuşkuları artırıyor. Karadeniz Bölgesinde benzer satın almaların yaşanması ve yaylalardaki betonlaşmaların unutulmaması gerektiği ifade ediliyor.

RÜŞVET İDDİALARI KONUŞULUYOR

Kimi muhtarlar, imamlar ve emlak komisyoncuları tarafından adeta yakın markaja alınmaları ve tarlalarını satmaları için ikna edilmeleri yönündeki iddialar da , bölgede yapılan satın almalarda rüşvet kuşkularını da beraberinde getirdi. İşte o satışlara gelen tepkilerden bazıları; ü Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.