Eski yönetici Ahmet Muhtar Kızıltan'dan Başkan Böcek'e Antalyaspor uyarısı

06.08.2022 12:30

Antalya’nın tanınmış simalarından, Antalyaspor eski yöneticilerinden Ahmet Muhtar Kızıltan, Meltem Mahallesi’ndeki Antalyaspor tesislerini de kapsayan 4520 ada ve 48 parsele yönelik Mecliste kabul edilen imar planlarının hukuka ve 400 ailenin hakkına aykırı olduğunu öne sürdü. Kızıltan, “Bu planlar mahkemeden döner, ayrıca bundan Antalyaspor'umuz da zarar görür. Ayrıca 7 Mehmet, ATİK ve Cam Piramit’in üzerinde olduğu arazilerin sahibi olan ailelerin haklarına yönelik niye çalışmalar yapılmıyor” diye sordu.

Eski yönetici Ahmet Muhtar Kızıltan'dan Başkan Böcek'e Antalyaspor uyarısı

Antalya’nın tanınmış sanat aşığı ve idealist simalarından Ahmet Muhtar Kızıltan Nisan ayı belediye meclis toplantısında kabul edilen iki nazım imar planıyla ilgili Başkan Muhittin Böcek’e uyarılarda bulunarak, “Bu planlar nedeniyle hem Antalyaspor'umuz zarar görür, hem de bu planlar dahilinde hakkı olan 400 Antalyalı ailenin de hukuku çiğnenmiş olur” dedi.

DONATI ALANLARI, AKARYAKIT İSTASYONU, TURİZM ALANI, ÖZEL SOSYAL TESİS

Facebook hesabından, “Sayın Muhittin Böcek, Sayın Başkan’ım” diye başladığı yazısında Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Muhittin Böcek’e seslenen Ahmet Muhtar Kızıltan, Meltem mahallesi 4520 ada 48 parsele ilişkin olarak 2022 yılı Nisan ayında ve aynı gün ard arda 1/25000 ve 1/5000 ölçekli planlar Büyükşehir Meclisinde kabul edildiğini vurguladı. Onaylanan planlarda Antalyaspor tesislerinin olduğunu söyleyen Kızıltan, “Antalyaspor denildiğinde Antalyalımızın gözü başka bir şey görmez, bizim de öyle. 3 yıl, şampiyonluğumuz dahil Antalyaspor yöneticiliği görevinde bulunduğumu belirtmeliyim. Sayın Başkan, biliyorsunuz ki plan sadece Antalyaspor’u kapsamıyor. Planlanan bölgede uygulama aşamasında kesinleştirilecek esnek/tercihli kentsel sosyal ve teknik donatı alanı, akaryakıt ve servis istasyonu alanı, turizm alanı, özel sosyal tesis alanı da var” dedi.

400 AİLE 60 YIL SÜREN DAVANIN ARDINDAN HAK SAHİBİ OLDU

Paylaşımında, 60 yıl süren bir Kadastro davasından sonra, 2006 yılında Antalya’nın köklü 400 ailesi Yargıtay onaması ile 4520 ada 48 ve daha “bir çok parselde”, 1/3 Hazine hissesi ile birlikte hak sahibi olduklarının da altını çizen Ahmet Muhtar Kızıltan, “Her bir parselde yaklaşık 800 ila 900 hissedar ve aileleri var. 2006 yılından bu yana 16 yıldır binlerce kişi Belediyemize arsa vergisi ödeme görevlerini yerine getiriyorlar, kimi icra ve haciz işlemlerine maruz kalıyor ve fakat Devletin kendilerine hak olarak tanıdığı mülkiyet hakkını plan yapılmamış olmasından dolayı bir türlü kullanamıyorlar. Şimdiyse, yüzlerce taşınmazlarından, içerisinde sadece Antalyaspor, Akaryakıt tesis alanı ( Saraçoğlu petrol) ve turizm alanı olan sadece bir parsellerinde imar düzenlemesi yapıldı. Üstelik, bu düzenleme hazine dışında kalan yüzlerce hissedar ailenin bireylerine “ne dersiniz”, “nasıl yapalım” diye sorulmadan yürürlüğe konuluyor” İfadelerini kullandı.

"16 YILDIR KÖŞELERİNDE SUSUP OTURUYORLAR"

Kızıltan şöyle devam etti: “Sözünü ettiğim aileler, cam piramidin de, Atik’in de, 7 Mehmet’in de yapılarının bulunduğu zeminin mülkiyetinin sahibi aileler. "Devler" ve "itibarlılar" karşısında, boyunları bükük ve bezgin/bıkkın ruh halleriyle 16 yıldır köşelerinde susup oturuyorlar, emlak vergilerini ödüyorlar ve “hak, hukuk, adalet” bekliyorlar… Bu ailelerin, maliki oldukları yüzlerce parselin tamamını kapsayan bir plan yapmanızın ve sosyal bir sorunu kökünden halletmenizin önündeki engel nedir? Antalyalı 400 ailenin başta zat-ı alinizin ve sizinle birlikte hepimizin tanıdığı bireylerinin 78 yıl sonra haklarına kavuşmalarından daha adil ne olabilir?”

“BU PLANI HANGİ KİFAYETSİZ MUHTERİSLERİN ÖNERDİĞİNİ BİLİYORUZ!”

Sözlerine, “Sayın Başkan’ım” diye devam eden Ahmet Muhtar Kızıltan şu ifadeleri kullandı: Başkanı olduğunuz Büyükşehir Belediyesince onaylanan 1/25000,1/5000 ve Muratpaşa Belediyesinin onadığı 1/1000 ölçekli bu planlar, hukuka, planlama ve şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı! Hangi akl-ı evvel binlerce işiniz arasında, Antalyaspor’a katkıda bulunma isteğinize cevaben bu plan önerisinde bulundu bilmiyorum (biliyorum tabii), ama artık her seviye ve cenahta karşılaştığımız bu kifayetsiz muhterislerin önünüze koyduğu bu plan, beni tanıyorsunuzdur, Yargıdan döner!

Bizi, Antalyaspor’umuzun çıkarlarına karşı dava açan kişiler konumuna sürükleyecek bu düzenlemeyi yeniden gözden geçiriniz, lütfen!
Sonunda, bir parselin “bir kısmında” düzenleme yapılamayacağını Yargı kararıyla öğrenmiş olan bir Büyükşehir Belediyesi olmayınız. Antalyaspor camiasına, “biz istedik, ama olmadı” diyen biri olmak yerine, “bütün parametreleriyle doğru olanı planlayıp, sosyal ve insani dengeleri koruyarak Antalya'mıza tesis kazandırdım” diyen biri olmanızı, can-ı gönülden isteyeceğimi bilecek kadar yakından tanırsınız beni.

Lütfen, Antalyalı aileleri, temsilcilerini, vekillerini makamınızda bir araya getirerek, fıtratınızda olduğunu yakinen bildiğim “ hak, hukuk, adalet” üzerine bir formül, denge üretilmesi için Belediye birimlerine talimat veriniz.

Bizler de Antalyaspor'umuza "mağdur olmadan" katkıda bulunabilelim.

Hazırız...

İçten sevgi ve saygılarımla" dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera ga..

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!
Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çık..

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı
CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan se..

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır
Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik ..

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ..

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024
Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatı..

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler