Bir YouTube kanalının röportaj yaptığı Arif Önemli, aslen Silifkeli. 1 yaşında ailesiyle İstanbul’a gelen ve yaşamını bu şehirde sürdüren Arif Önemli, 10 yıl boks yapmış ve askerliğini de boksör olarak bitirmiş.

Türkiye’de şampiyonlukları ve dereceleri olan Arif Önemli 80 ihtilali döneminde anlattığı olaylarda çok çarpıcı bilgiler verdi. O dönemki solculara 68 kuşağı dendiğini söyleyen Önemli, kendilerinin de sağcıların 68 kuşağı olduğunu belirterek, “O dönemde derin devlet sağcılarla solcuları birbirine düşürmek için her türlü provokasyonu yapıyordu” dedi.

Arif Sevimli programda yaptığı açıklamda " Hapishanelerde hergün 30-40 genç ölüyordu. Deniz Gezmiş dürbünlü tüfekle üzerimize ateş etti. Derin devlet gençleri ikiye bölmüştü. Bir kısım genci solcu, bir kısım genci sağcı yaptılar. Biz bunu seneler sonra gördük, anladık. 2 tane sağcı genç mescide namaz kılarken solcular mescidi basmış, Kuranı Kerimleri yırtıp, mescittekileri komaya sokmuş dediler. Bizi böyle doldurdular, böyle bir hadise olmamış. Savcı esrara yol veriyordu, hapçıları falakaya yatırıyordu. Çünkü hapı içenler kavga edip, birbirlerini şişliyor, bıçaklıyordu. " ifadelerini kullandı.