E-ticarette yeni trend ‘KOL- ticaret’

17.11.2021 13:00

Antalya’da yaşayan Yavuz Selim Kale yaklaşık 2 yıldır KOL (Key Opinion Leader - Fikir Önderi) olarak adlandırılan ve canlı yayında anlık satışlar yapan e ticaret ile uğraşıyor. Çin’de başlayan ve tüm dünyada hızla yayılan KOL Ticaretin ayrıntılarını Kale MYGazete.com’a anlattı.

E-ticarette yeni trend ‘KOL- ticaret’

Asya’da başlayan ve tüm dünyaya yayılan Kol-Ticaret ile dakikada binlerce ürün satılıyor. Antalya Şarampol’de YSK Moda Giyim ticari unvanı ile Milanoo Giyim firmasının sahibi Yavuz Selim Kale yaklaşık 2 yıldır KOL- Ticaret ile uğraşıyor. Canlı Mezat adı altında Facebook ve Instagram üzerinden, giyim ayakkabı çanta vb. ürünleri canlı yayın üzerinden tanıtımlarını yaparak müşterilerine hizmet veren Kale KOL- Ticaret sistemini ve ayrıntılarını MYGazete.com’a anlattı.

Milanoo Giyim sahibi Yavuz Selim Kale

“E TİCARET SİSTEMİNİN ÖNÜNE GEÇMEYE ADAY BİR SİSTEM”

Kol ticaretin Türkiye’de yeni yeni gelişmeye başladığını belirten Yavuz Selim Kale, “KOL- Ticaret ülkemizde çok fazla bir mazisi olmamasına karşın aslında Dünya da hayli ilgi gören ve giderek yaygınlaşan bir ticaret sistemi. Çin de özellikle neredeyse e ticaret sisteminin önüne geçmeye aday bir sistem. Genel de turizm firmalarının müşterilerine sıcak satış dediğimiz bir anlayışla otel tanıtımlarını yaparak tatil rezervasyonu satmada kullanılması ile ön plana çıkan bir sistem. Fakat bizim ülkemizde ki durumu biraz daha farklılaşmış durumda. Hatta açıkçası ben ülkemizde bu şekilde tatil rezervasyonu satıldığına da şahit olmadım. Ama bu ticari sistem ile ilgili ülkemizde daha kapsamlı büyük platformlar kurularak fenomen dediğimiz sosyal medya ünlüsü kişilerin tanıtımlarını yaptırmak adına büyük firmalarında iletişime geçtiği haberlerini de duyuyoruz. Bizdeki mazisi ise daha 3-4 yıllık bir serüven. Facebook üzerinden antika ve tespih ürünlerinin mezat adında açık arttırma yoluyla satılması üzerine başlamış bir platform. Biz de burada ki platformun giyim kısmında yer alıyoruz” dedi.

KOL- Ticarette canlı yayın esnasında interaktif bir satış yapılıyor

“GÜVENLİ BİR TİCARET PLATFORMUNA DÖNÜŞMESİNE YARDIMCI OLUYOR”

KOL - Ticaret sayesinde müşterilere daha fazla detay sunabildiklerini ifade eden Kale şunları söyledi: “E-ticaret, ürünleri donuk resimlerde müşterilerin belli bir çaba göstererek anlamaya çalışması daha sonrasında alması üzerine kurulu. Ama Kol ticaret sisteminde müşteriler ürünlerin tüm detaylarını sunucu mankenimizin üzerinde, ürün ile güzelleştirme yapılmamış doğal hali ile ürünü görüyorlar. E-ticaret sisteminde müşteriler ürünün akıllarına takılan özelliği ile ilgili merak ettiği noktaları sıcağı sıcağına sorma imkanına sahip değillerken kol ticarette bu mümkün. En büyük avantajı ise malumu üzere e-ticaretin kötü bir imajı var insanımızda, 'Acaba farklı bir ürün mü gelecek? Ürün kalitesiz mi olacak?' gibi. Bunu da yaptığımız yayınlar esnasında kötü bir yorumun olmaması kimsenin kargom gelmedi veyahut ürün dediğiniz gibi değildi şeklinde yorum olmaması daha da güvenli bir ticaret platformuna dönüşmesine yardımcı oluyor.”

Milanoo Giyim her canlı yayın öncesi sosyal medya hesaplarından duyuru yapıyor

“YÜZDE YÜZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Canlı yayınların avantajları ve dezavantajları olduğunu söyleyen Kale, “Her canlı yayında olduğu gibi bizim canlı yayınlarımız esnasında da karşılaşılabilir insani durumlar olabiliyor tabii ki. Mesela bir ürün tanıtımı esnasında o ürünü daha önce almamış fakat almışçasına kalitesiz 5 para etmez şeklinde iftira yorumlar oluşabiliyor. Buna bizim müdahale şansımız olmuyor maalesef. Fakat bu durum tabii ki o ürünün satışı konusunda ister istemez bir engel oluşturabiliyor. Bizim müşterilerimize her yayın başında tekrar ettiğimiz artık klişe olmuş bazı kriterlerimiz mevcut. Yüzde yüz müşteri memnuniyetiyle çalışıyoruz. Beğenmedim, küçük geldi, büyük geldi, ürün defoluydu gibi gerekçelerde derhal iade edilmesini ve ücret iadesinin de öyle 7 veya 14 iş günü içerisinde değil anında yapılacağını söylüyoruz. Tabii ki bu durum ne kadar iyi niyetli olursak suiistimal de ediliyor. Ama problem yok. Milanoo Giyim Canlı Mezat olarak bu işi yaparken para kazanmaktan önce insanlara hizmet etmek üzerine kurguluyor ve sonucunda para kazanmayı bekliyoruz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleni..

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi
WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek

WhatsApp kullanıcılarına müjde İnterne..

WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024
Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!

Teleferik faciasında kontrol odasının ..

Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da