Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Enstitüsü Emekli Öğretim Üyesi olan ve sulak alanlar ve sulak alanların korunması üzerine çok sayıda çalışması bulunan Doç. Dr. Erol Kesici, Eğirdir Gölü ile ilgili çok çarpıcı bir açıklamaya imza attı. Doç. Kesici, “Gölün kuruyan ve çekilen kesimlerinin bazı kesimlerce adeta yağmalandığını öne sürdü.

"Ne kanun tanıyorlar ne hüküm"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Isparta il sınırları içindeki Eğirdir Gölü’nün, kanunlara aykırı bir şekilde tel örgülerle dahi çevrildiğini öne sürdü.

Doç. Kesici, “Gölün kıyısındaki su çekildikçe kuruyan alanlar sizin değil, bizim! Ne Kıyı Kanunu’nu tanıyorlar ne de gölü koruma hükmünü” diye yazdı. Doç. Kesici kendine has üslubuyla kaleme aldığı eleştirisinde, “Son yıllarda gölün kıyı kesimlerindeki kuruma nedeniyle göl kıyısında yerleri olan “özel- genel- kamu” “plaj” “bahçe-tarla sahibi” vb.leri göl çekildikçe yeni tel örgüler, çitler çekerek, yeni bahçeler açılarak, “GİRİLEMEZ, YASAK” dedi.

"‘Göl çekildi burası benim’ diyor"

Gölde hukuksuz adımlar atan grupların, özel hükümlere rağmen ruhsat yenileyip, özel yapı ve inşaatlar yaptıklarını da dile getiren Doç. Dr. Erol Kesici, “Bu gidişte göl kıyısında olanlar “YAŞADI.” Yeni bahçeler çoğalacak, özelle, resmiye ait alanlar genişleyecek. Göl çekildikçe BURASI BENİM – GİRMEK YASAK-DEMEK yanlıştır” diye yazdı.

"‘Kim olduğumu biliyor musun?’la bu iş olmaz"

Doç Kesici paylaşımında şu ifadelere yer verdi; Göl kıyısında yıllar önceden ve hatta hükümlerin öncesinden tapulu araziniz varsa bunun dört tarafı bellidir. Göl kısmı açık değildir… İnsanların vb. Canlıların “sizleri” rahatsız edeceğini düşünmekte iseniz. göl kısmında kalan , belirlenen (tapulu) arazinize ÇİT- DUVAR- BAHÇE (tarım yapıp sen benim kim olduğumu biliyor musun) ile değil, özel hükümler izin verirse) yapabilirsiniz… Ecrimisille de çözemezsin! SU ÇEKİLDİKÇE BENİM DEMEK ANLAMINDA ÇİT ÇEKMEK! Hem suç işlemekten, işgalden, hem de rahatsızlık duyabileceğiniz kuşkularınızdan kurtulmuş olursunuz. DEVLETİMİZİ YÖNETENLER, VE YASALAR YILLARDIR SÖYLEMEKTE; KIYILAR HALKINDIR.. Daha ‘bizim’ dediğiniz göl kıyısının olduğu yerden çok sular kurudu… NEREYE KAZAN SİZİN KIYILAR? Hala bizim demeyiniz… Gölün dünyanın iklimin ne olacağı belli olmaz. Herkes hakkına hukuka uysun!”