Kıbrıs Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden, Kuzey Kıbrıslı Doç. Dr. Emete Gözügüzelli, sosyal medya hesabından Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde silahlı eğitim gören sivil milislerin fotoğraflarını paylaştı. Doç. Gözügüzelli paylaşımına, “Diyeceksiniz bu ihtiyar kadro da ne? Rumlar’ın milis gücü” yorumunu yaptı.

"Her an savaşa hazırlık. Kuzeyi işgalden kurtarma yemini"

Twitter’dan yaptığı paylaşımda Rum kesiminde milislere verilen silahlı eğitim fotoğraflarına yorum ekleyen Doç. Gözügüzelli, “Bu iki foto Güney Kıbrıs’tan... Diyeceksiniz bu ihtiyar kadro da ne? Rumlar’ın milis gücü. Her an savaşa hazırlık. Kuzeyi işgalden kurtarma yemini. Yunan bayrakları altında örgütlenme... Güney sıkı sıkıya Yunanistan’la derinleşen ve genişleyen ilişkilerde.. Türkiyesiz asla” ifadelerini kullandı.

"Huzursuzluk çıkarmak için provokasyon yapıyorlar"

Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz arama çalışmaları nedeniyle Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim yaşanırken, geçtiğimiz haftalarda kapalı Maraş’ın açılması da dikkatleri Kıbrıs’a çekmişti. Kıbrıs’taki ve bölgedeki bu gelişmeler sonrası Rumların sivil milislere silahlı eğitim vermeye yönelik çalışmalara başlaması, “Yine huzursuzluk çıkarmak için provokasyon peşindeler. Kışkırtıyorlar” yorumlarına neden oldu.