Deniz Baykal'ın nereye gömüleceği tartışma yarattı! Cumhurbaşkanlığı devreye girdi

11.02.2023 23:41

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal için 14 Şubat Salı günü TBMM'de tören düzenleneceği bildirildi. Öte yandan Baykal’ın nereye defnedileceği konusunda aile içerisinde anlaşmazlık çıktığı ve Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girerek, devlet mezarlığına gömülmesi için aile bireylerini ikna ettiği iddia edildi.

 SOĞUK ALGINLIĞI GEÇİRMİŞTİ

Beysukent'teki evinde 84 yaşında yaşamını yitiren Baykal'ın naaşı, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yakınları ve partililer tarafından evinden alınarak cenaze aracıyla hastane morguna kaldırıldı. Ankara Milletvekili Levent Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ailenin aldığı karara göre salı günü Meclis'te yapılacak törenden sonra defnedilecek. Defin yeri ve saati ayrıca duyurulacak" dedi. Ölüm nedeninin ne olduğuna ilişkin bir soru üzerine Gök, "Evinde, yatağında uyurken vefat etmiş Deniz Bey. Bir süredir soğuk algınlığı yaşıyordu. Sanırım artık bedeni, geçirmiş olduğu o büyük rahatsızlığı buraya kadar taşıyabildi. Çok dirençliydi, çok mücadele etti. Sabaha karşı 05.00 civarında sevgili eşi vefat etmiş bulmuş." bilgisini verdi.

AİLEDE TARTIŞMA ÇIKTI

Öte yandan Oda TV’nin haberine göre, Deniz Baykal’ın Ankara’daki devlet mezarlığına gömülmesi için Cumhurbaşkanlığı’nın aile bireylerini ikna ettiği iddia edildi. İddiaya göre; Baykal’ın cenazesi için Külliye, resmi protokol ile Devlet Mezarlığı’na gömülmesini isterken, Baykal ailesi Antalya’da karar kıldı. Deniz Baykal’ın çocukları Ataç ve Aslı Baykal’ın küslüğü biliniyordu. İki kardeşin tartışmasında anne Olcay Baykal araya girerek Deniz Baykal’ın Antalya’ya defnedilmesine karar verdi. Ancak daha sonradan Külliye, Baykal'ın Devlet Mezarlığı'na gömülmesi için aileyi ikna etti. Görüşmelerin sonunda eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın cenazesinin Ankara'da Devlet Mezarlığı'na gömülmesine karar kılındı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları