ANTBİRLİK Başkanı Mustafa Yavuz’dan çarpıcı açıklamalar

27.11.2020 18:16

Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Serik Belediyesi ile yaşadıkları, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde de yetki  kısıtlamalarına neden olan ‘Arsa payı anlaşmazlığı’ konusunda suskunluğunu bozdu. Yavuz, “Usule, akla, adalete ve kanunlara aykırı bir şekilde yeni bir hak iddia ediyorlar. Antbirlik üzerinden yapılan/yapılacak kirli oyunlara izin vermem” dedi

ANTBİRLİK Başkanı Mustafa Yavuz’dan çarpıcı açıklamalar

Serik Belediyesi’nin, Antbirlik’e ait arsadan ikinci kez pay istemesi üzerine çıkan ve İçişleri Bakanlığı’nın müdahalesiyle durulan ‘Arsa anlaşmazlığı krizinde’ suskun kalan Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz’dan açıklama geldi. Yavuz, “Antbirlik’in, birilerinin çıkarları için eksik, yalan/yanlış ve kişisel hesaplar yapılarak yıpratılmasına izin vermemek adına kamuoyunu ve siz değerli medyayı bilgilendirmek zorunda kaldım” diye konuştu.

YANLIŞ BİR ALGI OLUŞTURULDU

Kurumları yıpratmamak için tartışmalara girmekten uzak durduklarının altını çizen Yavuz, “Şu an orada bir hesap, plan varmış gibi bir algı oluşturuldu. Ancak konu yargıda. Hangi yatırımcı hukuki bir süreç devam eden yere talip olur?” dedi. Başkan Yavuz, “Ben Serik ilçemizin Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın kasıtlı olduğuna ihtimal vermiyorum. Bu yanlış ya kurumlar arası hakkaniyetli görüşmelerle çözülecek ya da adaletin kestiği parmak acımayacak” ifadelerini kullandı.


Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan 

ÇİFTÇİNİN MENFAATİNİ KORUDUK

Antbirlik Başkanı Mustafa Yavuz yaptığı yazılı açıklamaya, “Son günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Serik Belediyesi’nin gündem dışı kalan önergesi sonrası yaşanan tartışmalar, basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu aydınlatmak ve medyamızı doğru bilgilendirmek, yıpratılmak istenen çiftçimizin sahibi olduğu Antbirlik’in menfaatlerini korumak amacıyla; Kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullanarak başladı.

EKSİK, YALAN, KİŞİSEL HESAPLAR

Devlette devamlılığın esas olduğunu belirten Başkan Yavuz, “Kimse temsil ettiği kurumun geçmişini yok sayarak ve kafasına göre ‘Ben yaptım’ diyerek yönetemez. Kimse kimsenin hakkını gasp edemez. Kurumlar kalıcı bizler gidiciyiz. Kişisel çıkarlarımız, hesaplarımız için tartışma yaparak, bu kurumlarımızı yıpratmaya hakkımız da yok. Bugüne kadar kurumlarımızı yıpratmamak için susmayı tercih ettik. Biz haklıyız ve hakkımızı hukuki yollardan alacağımızdan eminiz. Bu nedenle de tartışmalara girmekten uzak durduk. Fakat son yıllarda ciddi yatırımlar ve projelerle Türkiye’nin gündemine oturan Antbirlik’in birilerinin çıkarları için eksik, yalan/yanlış ve kişisel hesaplar yapılarak yıpratılmasına izin vermemek adına kamuoyunu ve siz değerli medyayı bilgilendirmek zorunda kaldım” dedi.

BAŞKAN YANILTILMIŞ OLABİLİR

Açıklamasında Belediye Meclisi’nde başlayan krizle ilgili hatırlatmalarda da bulunan  Başkan Yavuz şöyle devam etti: “Antalya Büyükşehir Meclisi’nde, 9 Kasım 2020 tarihinde çiftçimize ait Serik Cumalı Mahallesi’ndeki 2013 yılında imardan geçen parselimizle ilgili Serik Belediyesi’nin getirdiği önergenin gündem dışı kalmasıyla başlayan tartışmalar Antbirlik olarak bizi derinden üzdü. Kısmen kasıtlı, kısmen hatalı, kısmen çıkar odaklı ve kısmen eksik bilgilerle yapılan bu tartışmalarla alakalı/alakasız birçok kişi işin içine çekildi. Ben Serik Belediye Başkanı sayın Enver beyin, eksik hatalı ya da yanlış bilgilendirildiğine inanıyorum. Kesinlikle art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Çiftçi ile karşı karşıya kalmayı asla istemez. Kendisi de bu yörenin halkı. Hakka, hukuka olan inancını asla tartışmam. Bu işte bir hata olmazsa; Başkan bu dosyası Büyükşehir Belediyesi’ne getirip, geçmişte alınan hakları, yapılan anlaşmaları, atılan imzaları ve karşılıklı imza altına alınan protokolleri  yok sayıp, yeni bir girişimde bulunmazdı.”

ALDIKLARI KISMI GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Antbirlik’in, 68 yıl önce her siyasi görüşten çiftçilerin bir araya gelerek ortak çıkarları uğruna kurduğu bir kurum olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Yavuz, Antbirlik’in yıllarca kurum olarak siyasetten uzak, ülke ekonomisine, şehir sinerjisine ciddi katkılar sunduğunu vurguladı. Başkan Yavuz, “Burada alın teri, tırnak sızısı, doğmamış yetimin hakkı var. Yani kısaca Antalyalı çiftçilerimizin anaların ak sütü gibi helal hakları var. Bu hakkı da kimseye yedirmem. Hakkımız ne ise gerek kurum ve kuruluşlarımızı ikna ederek, gerek yasal yollara başvurarak korurum. Serik Belediyesi bizim yerimizde imar planı tadilatı başlığı altında yeni bir düzenleme yaparak geçmişte bağış olarak aldığı 5061 metrekare alanı görmezden geliyor ve yeni düzenlemede, usule, akla, adalete ve kanunlara aykırı bir şekilde yeni bir hak iddia ediyor. Biz kurum olarak bu konu Serik Meclisi’nde görüşmeye başlamadan önce gerekli tüm itirazlarımızı ve doğru bilgilendirmelerimizi yazılı olarak yaptık. Gerekli kurumları ve kişileri de bilgilendirdik. Buna rağmen konu Büyükşehir Meclisi’ne geldi” diye konuştu.

YARGIDA OLAN YERİ KİM ALIR?

Tartışılan yerlerinde 2013 yılında bütün yasal mevzuatlar işletilerek park, yol ve kamu hakkı devredilerek bir plan yapıldığını söyleyen ANTBİRLİK Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, “Plan sayın Mehmet Habalı başkanlığında onaylanmış. Sonraki Başkan sayın Ramazan Çalık buradaki haklara uymuş ve geçmiş yönetimin bir firma ile yaptığı ticari alan için izin verilmiş. Biz göreve geldiğimizde firma ile kurum arasında yapılan bu sözleşmede çiftçimizin hak ihlaline uyduğunu (uğradığını olabilir) tespit ettik ve sözleşmeyi iptal ettik. Konu yargıda. Mahkeme devam ediyor. Şimdi kim hukuki bir süreç devam eden yere talip olur? Mahkeme bitmeden buranın üzerinden pay sahibi olmaya çalışır? Hangi yatırımcı sonucu belli olmayan bu alanda gelecek planı yapar? Elbette buraya çiftçimizin, kurumumuzun menfaatleri doğrultusunda haklarını koruyarak bir plan yapılacak. Ama bu, hukuki süreç bitince olacak. Şu an orada bir hesap, plan varmış gibi bir algı oluşturuldu” dedi.

ANTBİRLİK İŞPORTA İŞLETMESİ DEĞİL

Açıklamasının sonuç bölümünde, “Şimdi buradan ilan ediyorum” ifadesini kullanan Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz; “Ben geçmiş yönetimin haksız, çiftçiyi zarara uğratan tüm anlaşmaları mahkemelere taşıyıp iptal ettirdim. Çiftçinin hakkını yetirmemek için birçok kişiyle düşman oldum. Hiçbir gün konumumu fırsat bilip şov yapmadım. Siyasi bir hesap gütmedim. Her zaman çiftçimizin hakkını adaletli olarak korudum. Bundan sonra da çiftçimizin hakkını ne sahada, ne masada ne de kapalı kapılar ardında yapılan hesaplara kurban ettirmem. Antbirlik üzerinden yapılan/yapılacak kirli oyunlara izin vermem. Bize el uzatıp, bütün projelerimize, çalışanlarımıza sınırsız destek olan devlet büyüklerimizin de yıpratılmasına asla göz yummam. Bu yaşanan süreç bizi ve çiftçimizi üzdü, kurumumuz yıprandı. Antbirlik birilerinin kafasına göre yönetileceği başıboş bir kurum da değildir. Denetimleri devlet tarafından yapılan,  takip edilen, hesap veren bir kurumdur. Burası babadan kalma esnaf dükkanı veya işporta işletmesi değil, kamuya mal olmuş ciddi bir kurumdur. Burada kafana göre al/sat, kafana göre istediğin gibi yönet, sermayeyi istediğine yönlendir, o kadar kolay değil. Bunu iddia etmek bile devletin nizam ve kanunlarına hakarettir. Devleti, kanunları, hukuku yok saymaktır. Tekrar söylüyorum; Ben Serik ilçemizin Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın kasıtlı olduğuna ihtimal vermiyorum. Bu yanlış ya kurumlar arası hakkaniyetli görüşmelerle çözülecek ya da adaletin kestiği parmak acımayacak. Bekleyip göreceğiz. Şu ana kadar susmamızın nedeni kurum ve kuruluşları tartışır hale getirip toplum nezdinde yara almasını engellemekti. Tartışmalardan dün olduğu gibi bugün de uzak duracağız. Siz değerli basınımızı bilgilendirmek için ilk kez bu çizgimizden ödün verdik. Saygılarımla. Mustafa YAVUZ – Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı”

NELER YAŞANMIŞTI?

Geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Antbirlik’in sahip olduğu Serik Cumalı Mahallesi’nde bulunan 2013 yılında da imardan geçen araziyi, ‘İmar Planı Tadilatı’ adı altında Büyükşehir Meclisi’ne getirip gündem dışı önerge vermişti. Verilen bu önergenin gündemi alınmayışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nde yetki krizi çıkmış ve Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’in yetkilerini kısıtlamıştı. Bunun üzerine hastanede tedavi altında bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de Mehmet Hacıarifoğlu’nun vekilliğini iptal ettiği öne sürülmüş ve İçişleri Bakanlığı devreye girerek Başkan Böcek’in hastalık izninde olması nedeniyle böyle bir karara imza atamayacağı yönünde görüş bildirilmişti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto