Antalyalılar sokak hayvanlarına sahip çıkıyor mu?

10.03.2021 16:52

MY TV Türkiye Youtube kanalımızda yayınlanan Nur Baranlı İle Bizden Duy'da bugünün konusu; minik dostlarımız oldu. Hayvana yönelik şiddetin daha da arttığını anlatan Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, “Koronavirüs ile birlikte her şeye çok zam geldi. Mamalara da zam geldi. Gerçekten sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Maddi olarak herkes sıkışık olduğu için hayvanlara herkesin yeteri kadar yönelmesi neredeyse imkansız. Bu sebeple şu an Belediyelerimize çok daha fazla iş düşüyor.” dedi.

Antalyalılar sokak hayvanlarına sahip çıkıyor mu?

MY TV Türkiye Youtube kanalında yayınlanan ‘Nur Baranlı İle Bizden Duy’ programına katılan Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, son zamanlarda artan hayvana yönelik şiddet olaylarını değerlendirdi.

Genel olarak hayvan hakları üzerine çalıştıklarını belirten Yanık, “Adli, idari işlemleri devam ettiriyoruz. Ama yetersiz kaldığımız noktalar var. Hayvan Hakları Türk Ceza Kanunlarına alınmış değil. Bu sebeple tıkandığımız bir nokta var. İdari cezalar uygulanıyor. Ama ne yazık ki Türk Ceza Kanunu’nda mevcut olmadığı için hayvan hakları kişiler, şahıslar bırakılıyor. Bura kalıyoruz. Ülkemiz çok ileri bir ülke bunu da aşmamız gerektiğini düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

HAYVAN HAKLARI YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Dilerlerse bir günde hayvan hakları yasasının çıkabileceği görüşünü ileten Yanık, “Özel bir ekip tarafından meclise sunulmuş bir taslak hazırlandı. Şubat Ayı’nın sonunda yeni yasanın çıkacağı söylenmişti.   Hala çıkmadı. Biz de bekliyoruz. Bir an önce de çıkarmalarını istiyoruz.” şeklinde taleplerini iletti.

Antalya Candost Derneği sokak hayvanlarının tedavisini sürdürüyor

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN SOKAK HAYVANLARI GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı tarafından sokak hayvanlarına dair bir yönetmeliğin yayınlandığını hatırlatan  Başkan Arife Yanık, “Pandemi döneminde tüm belediyelerin beslenme odakların kurmasına, hayvanlar için mama bırakmalarını, vatandaş sokağa çıkamadığı için kısıtlamada onların aç kalmaması için İçişleri Bakanlığımız gerekli düzenlemeyi yaptı. Genelge kapsamında tüm bakımevlerinin 7/24 çalışmasını, nöbetçi ekipler bulundurmasını yönünde bir genelge de çıktı. Ama bu belediyelerimiz tarafından ne kadar uygulanıyor, tartışılır.” dedi.

“BELEDİYELERİMİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Arife Yanık, “Bölge bölge yetkili kurumlarla birlikte beslenme odağı kurulması gereken yerleri tespit ettik. Noktalar seçtik. Pandemi süresi 1 yılı buldu. Hala bir tane beslenme odağı koymamış belediyeler var. Hayvanlar eskiye göre daha aç. Çünkü insanlar dışarıda değil. İşletmeler açık değil, kapalı. Eskiden özellikle oteller ve iş yerleri artan yemeklerini veriyorlardı. Şimdi ondan da mahrum kaldılar. Hayvanseverler, mama almakta çok zorlanıyorlar. Malum koronavirüs ile birlikte her şeye çok zam geldi. Mamalara da zam geldi. Gerçekten sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Maddi olarak herkes sıkışık olduğu için hayvanlara herkesin yeteri kadar yönelmesi neredeyse imkansız. Bu sebeple şu an Belediyelerimize çok daha fazla iş düşüyor.” ifadelerini kullandı

Arife Yanık sorularımızı yanıtladı

“EĞİTİM ŞART”

Hayvan sevgisinin okullarda ders olarak verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yanık, “Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımızı bence bu şekilde yetiştirmeliyiz. Doğa, çevre de içinde olmalı. Büyüdükleri zaman bazı psikolojik sorunları olan ya da nefretle büyüyen insanlar ne yazık ki ben onlara geleceğin katilleri diyorum.Hayvanı öldüren ya da işkence eden insanın bir başka insana bunu yapması an meselesidir.Bunun önünün alınması için eğitim şart.” önerisinde bulundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı