Antalya’daki senet çetesinin sahte imza attığı kesinleşti

11.10.2021 14:10

Antalya haber... Sahte senet çetesi tarafından imzası taklit edilerek 25 milyon lira dolandırılmaya çalışılan 4 kişiden işadamı Seyfullah Yavuzer’in yüzünü mahkemeden çıkar karar güldürdü. Daha önce polis tarafından verilen raporda, sahte imzanın tespit edilemediğini söyleyen Yavuzer, “Jandarma kriminalde sahte imza tespit edildi ve rapor mahkemeye ulaştı. Bu gelişme diğer mağdurların durumuna da örnek olmalı ve bu çeteye artık dur denilmeli” dedi.

Antalya’daki senet çetesinin sahte imza attığı kesinleşti

Antalya haber...  Sahte senet çetesi tarafından milyonlarca lira dolandırılmaya çalışılan mağdurların sosyal medyadan yardım istemeleri üzerine ortaya çıkan büyük vurgunda mahkemeden yüzleri güldüren bir karar çıktı. Jandarma kriminal bürosunda imzaların sahte olduğu ortaya çıkılarak milyonlarca liralık vurgunun önüne geçildi.

“İÇLERİNDE POLİS VE AVUKAT DA VAR!”

Mağdurlar sosyal medyadan Bakanları, Emniyet Müdürlüğü'nü ve Antalya Valiliği'ne çağrı yaparak yardım istemişlerdi. Mağdurlardan işadamı Seyfullah Yavuzer, kendisinin yanı sıra üç kişinin daha sahte senetlerle mal varlıklarına haciz konulduğunu belirterek, “Hiçbir ilgimiz olmayan kişiler adımıza milyonlarca liralık sahte senet düzenleyip, icraya veriyor, tüm mallarımız hacizli ve bu çetenin üzerine yeterince gidilmiyor. Mahkemeler sürüyor, ancak kurtulamıyoruz. Yargıda ve poliste adamları olduğunu biliyoruz” demişti. Yavuzer ve diğer 3 mağdur, çete mensuplarının içinde Emniyet Müdürlüğü’nden kişiler olduğunu iddia etmiş, bu kişiler aracılığıyla sahte imzaların gerçek gibi gösterilerek, milletin malına mülküne el konulduğunu öne sürmüşlerdi.

“SENEDİ İTALYA’DA MI İMZALADIM!”

Şebekenin Antalya merkez ile Manavgat ilçesinde faaliyet gösterdiği ve 4 iş insanının adına milyonlarca liralık sahte senet hazırlayarak icraya verdiği iddia ediliyor. Mağdurlar başta savcılık ve mahkemeler olmak üzere CİMER’e, bakanlıklara, valiliğe ve güvenlik güçlerine başvurarak dolandırıcıların elinden kurtulmaya çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda MY Gazete’ye açıklama yapan müteahhit Seyfullah Yavuzer, “Şebekenin içinde polis ve avukatlar var. Adana’daki şebekenin büyük bir kolu Manavgat merkezli çalışıyor. Biz mahkemelerde mücadele ediyoruz. Ancak bu şebeke ciddiye alınmıyor” derken, mağdurlardan Kuaför Selma Araç da, “Benim dairelerimin varlığını belediyeden öğrenmişler, adıma senetler düzenlenmiş. Sahte senetler nedeniyle evlerime ve aracıma dahi haciz geldi” demiş, yine mağdurlardan Nihat Bulut da, “70 yaşındayım. Benim İtalya’da olduğum tarihte adıma milyonlarca liralık senet düzenlenmiş. Alacaklı olarak bir kapıcı gözüküyor. Şikayet ediyorum, zanlı serbest bırakılıyor” diye dert yanmıştı. Mağdurlar, şebekenin sahte imzaların tespitine engel olduğu iddialarında da bulunmuşlardı.

SENETLERİ YAKINLARINA CİRO EDİYORLAR

Çetenin, varlıklı kişiler adına hazırladıkları senetleri yakınlarının üzerine ciro edip, icra işlemi başlattıkları belirtiliyor. Mağdurlar yaşadıkları dolandırıcılığı şöyle anlatmışlardı; Örneğin davacılardan Selma Araç adlı Hanım’ın dairelerinin üzerinde icra var. Kadının mal varlığını öğrenmişler. Adına 2 milyon liralık senet düzenleyip, icraya vermişler. Oysa Selma Hanım’ın bunlarla ne tanışıklığı ne yaptığı bir iş var. Senetleri ciro ettikleri kişiler de kendi yakınları. Öyle milyonlarca liralık iş yapacak, senet alacak ne bir meslekleri var, ne de işleri var. Kimisi kamyon şoförü, kimisi kapıcı, kimi Gürcü. Şebeke senetleri bunların üzerinden icraya verip, senetlerdeki imzalarla ilgili rapor ayarlayıp, insanları soymaya çalışıyorlar. Sadece bizim için hazırladıkları sahte senet miktarı 25 milyon lirayı geçiyor. Antalya’da bunların mağduru olan çok daha fazla kişinin olduğunu düşünüyoruz. Diğer mağdurlara ulaşmaya çalışıyoruz ki, bu çeteyle beraber mücadele edelim.”

“YAVUZER’İN İMZALADIĞI PEK MÜMKÜN GÖRÜLMÜYOR”

Antalya’daki çeteye karşı mahkemeler sürerken, müteahhit Seyfullah Yavuzer’in davasına jandarma kriminalden gelen rapor damgasını vurdu. El yazısı, imza ve sahtecilik biriminden 3 adli belge incelemeleri uzmanının imzaladığı raporda, “750 bir liralık senedin üzerindeki imzanın mağdur Seyfullah Yavuzer’in elinden çıktığı pek mümkün görülmüyor” denildi. Şüphelilerden O.Y’de mahkemede verdiği savunmasında, senedi kendisine çete üyesi olduğu iddia edilen F.İ’nin ciro ettiğini belirterek, “Antalya’da beraber iş yapmıştık, bana senet ödenince paranı alırsın dedi” şeklinde konuşarak suçsuz olduğunu öne sürdü.

Antalya'daki sahte senet çetesinin mağdurları MYGazete.com'a konuştu

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

saadettin yilmaz dedi ki;

2021-11-04 12:03:33

fuat ilik çok tehlikeli bir adam bu adam vandan gelen biri. uyuşturucudan hırsızlıktan bir çok suçu vardır. bu adam istanbuldada çeteler tarafından aranıyor bildim kadar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    ŞANS OYUNLARI

    On Numara
    Şans Topu
    Sayısal Loto
    Süper Loto

    Diğer Haberler

    Antalya'da sulama kanalında ceset bulundu!

    Antalya'da sulama kanalında ceset bulu..

    Antalya'da sulama kanalında ceset bulundu!
    47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

    47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

    47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
    Antalya'da mobilya mağazası deposunda yangın

    Antalyada mobilya mağazası deposunda y..

    Antalya'da mobilya mağazası deposunda yangın
    Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!

    Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera ga..

    Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!
    Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı

    Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çık..

    Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı
    CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır

    CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan se..

    CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır