Antalya'daki sahte senet çetesinin mağdurları MYGazete.com'a konuştu

13.10.2020 15:53

Antalya’da sahte senet çetesi tarafından milyonlarca lira dolandırılmaya çalışılan ve sosyal medyadan Bakanları, Emniyet Müdürlüğü'nü ve Antalya Valiliği'ne çağrı yaparak yardım isteyen mağdurlar yaşadıklarını MYGazete.com'a anlattı. Mağdurlar, sahte senetler nedeniyle tüm mal varlıklarına haciz konulduğunu belirterek, “Hiçbir ilgimiz olmayan kişiler adımıza milyonlarca liralık sahte senet düzenleyip, icraya veriyor, tüm mallarımız hacizli ve bu çetenin üzerine yeterince gidilmiyor. Mahkemeler sürüyor, ancak kurtulamıyoruz. Yargıda ve poliste adamları olduğunu biliyoruz” iddialarında bulundular.

Antalya'daki sahte senet çetesinin mağdurları MYGazete.com'a konuştu

Antalya’da sahte senet çetesi tarafından milyonlarca lira dolandırılmaya çalışılan ve sosyal medyadan Bakanları, Emniyet Müdürlüğü'nü ve Antalya Valiliği'ni ekleyerek yardım isteyen mağdurlar yaşadıklarını MYGazete.com'a anlattı. Müteahhit Seyfullah Yavuzer, Selma Araç ve Nihat Bulut adlı mağdurlar, sahte senetler nedeniyle tüm mal varlıklarına haciz konulduğunu belirtti.

Mağdurlardan, müteahhit Seyfullah Yavuzer, Antalya’da faaliyet gösteren bir sahte senet şebekesinin, 4 iş insanının adına milyonlarca liralık sahte senet hazırlayarak icraya verdiğini öne sürerek, sosyal medyadan yardım istedi. Paylaşımına Bakanların ve Vali’nin adını ekleyen ve CİMER’e de durumu bildirdiklerini söyleyen Yavuzer, “Şebekenin içinde polis ve avukatlar var. Adana’daki şebekenin büyük bir kolu Manavgat merkezli çalışıyor. Biz mahkemelerde mücadele ediyoruz. Ancak bu şebeke ciddiye alınmıyor” dedi. Öte yandan mağdurlardan Kuaför Selma Araç da, “Benim dairelerimin varlığını belediyeden öğrenmişler, adıma senetler düzenlenmiş. Sahte senetler nedeniyle evlerime ve aracıma dahi haciz geldi” dedi. Mağdurlardan Nihat Bulut da, “70 yaşındayım. Benim İtalya’da olduğum tarihte adıma milyonlarca liralık senet düzenlenmiş. Alacaklı olarak bir kapıcı gözüküyor. Şikayet ediyorum, zanlı serbest bırakılıyor” dedi.

ŞEBEKE ÇALIŞIYOR AMA CİDDİYE ALINMIYOR

Antalya’da inşaat yapan ve Manavgat merkezli bir şebekenin kendisiyle beraber 4 kişi için milyonlarca liralık sahte senet hazırlayarak icraya verdiğini öne süren Müteahhit Seyfullah Yavuzer sosyal medyadan çağrı üstüne çağrı yapıyor. Yavuzer yaptığı paylaşımlarda Manavgat ve Antalya merkezli çalışan bu şebekenin, varlıklı kişiler adına hazırladıkları milyonlarca liralık sahte senetleri icraya vererek tahsil etmeye çalıştığını belirterek, “İmza konusunda da uzmanlar. İçlerinde avukat ve emekli polis memuru dahi var. Antalya’da sahte senetten birçok mağdur bulunuyor, mahkemeler sürüyor ama bu şebeke nedense çok da ciddiye alınmıyor” dedi. 

İŞTE MÜTEAHHİDİN YAPTIĞI O ÇAĞRILAR

Twitter hesabından yaptığı açıklamalara Emniyet Müdürlüğü’nü, Adalet Bakanlığı’nı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı da ekleyerek sesini duyurmaya çalışan Seyfullah Yavuzer, “Antalya’daki bu çete mensubu kişiler şahsım adına faizleriyle birlikte 1.2 milyon, Zeki Bilgin adına 15 milyon, Nihat Bulut adına 8 milyon ve Selma Araç adına 4 milyon liralık sahte senet düzenleyerek icra işlemleri başlattılar. Bu şahısla beraber emekli polis ve avukat da bulunmaktadır. Antalya’da sahte senetten birçok mağdur bulunuyor ama bu şebeke nedense çok da ciddiye alınmıyor. Bu senetleri bir şekilde kriminalden de geçirebildikleri ve dosyayı geciktirebildiklerini biliyoruz. Hatta bu konuda ses kayıtları bile mevcut. Kriminalde gereken tedbirin alınmasını rica ediyoruz. İsteğimiz mağduriyetin oluşmasını engellemeleri ve mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli talimatları vermenizdir. Bu çetenin Antalya sınırlarında kalmayıp başka illerde de mağdurları olabileceği düşünüyoruz” şeklinde yardım isteyen paylaşımlar yaptı.

ADAM AYARLAYIP, LEHLERİNE RAPOR ALIYORLAR

Seyfullah Yavuzer’in, yaptığı diğer çok sayıda paylaşımı da benzer yardım çağrılarıyla dolu. Mesajlarında Antalya ve Manavgat merkezli şebekenin her yerde kolu olduğu yönünde iddialarda bulunan Seyfullah Yavuzer diğer paylaşımlarında da şu ifadelere yer verdi:

“Antalya’da ana kolu Manavgat’ta olan bir çete iş adamları adına imza taklidine giderek yüksek meblâğlarda sahte senet düzenleyerek icraya veriyorlar. Bu mağdurlardan biriyim. Meblağlar yüksek olunca kriminalden bile adam ayarlayarak gelen raporu kendi lehlerine çeviriyorlar. Bizler sahte senet mağdurlarındanız. Adımıza Toplamda 25 milyon liralık sahte senet düzenlenmiş. Adana’da olan bu çetenin devamı Antalya’da kriminalden bile bir şekilde geçiriyorlar.”

Seyfullah Yavuzer paylaşımlarından birinde Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden kendisini aradıklarını da belirterek, “Gerekli duyarlılığı sağlayarak anında geri dönüş yapan Antalya Emniyet Müdürlüğü Kom Şubeye teşekkür ederim. İnşallah yapılan bu sahtekarlıklar cezasız kalmayacaktır. Adalet yerini bulacaktır” diye yazdı. Ancak Yavuzer bu paylaşımının ardından yine olaylarla ilgili paylaşımlarına devam etti. 

SENETLERİ YAKINLARINA CİRO EDİYORLAR

MYGazete Haber Merkezi, Seyfullah Yavuzer’e ulaşarak, sahte senet şebekesi iddialarıyla ilgili elinde belge olup olmadığını sordu. Elindeki belgelerden bazılarını ve yargıya yaptıkları başvurular ile açılan sahte senet davasının dosya numaralarını da MYGazete.com'a gönderen Seyfullah Yavuzer, şebekenin içinde çok sayıda ismin organize olduğunu belirterek, “Yargıdaki ve kriminaldeki işlemleri kendi lehlerine çevirebiliyorlar. Varlıklı kişiler adına hazırladıkları senetleri yakınlarının üzerine ciro edip, icra işlemi başlatıyorlar.  Örneğin davacılardan Selma Araç adlı Hanım’ın dairelerinin üzerinde icra var. Kadının mal varlığını öğrenmişler. Adına 2 milyon liralık senet düzenleyip, icraya vermişler. Oysa Selma Hanım’ın bunlarla ne tanışıklığı ne yaptığı bir iş var. Senetleri ciro ettikleri kişiler de kendi yakınları. Öyle milyonlarca liralık iş yapacak, senet alacak ne bir meslekleri var, ne de işleri var. Kimisi kamyon şoförü, kimisi kapıcı, kimi Gürcü. Şebeke senetleri bunların üzerinden icraya verip, senetlerdeki imzalarla ilgili rapor ayarlayıp, insanları soymaya çalışıyorlar. Sadece bizim için hazırladıkları sahte senet miktarı 25 milyon lirayı geçiyor. Antalya’da bunların mağduru olan çok daha fazla kişinin olduğunu düşünüyoruz. Diğer mağdurlara ulaşmaya çalışıyoruz ki, bu çeteyle beraber mücadele edelim”  diye konuştu.  

İŞTE SAVCILIĞI VERİLEN O DİLEKÇE

Kendisinin aslen Vanlı olduğunu ancak Antalya’da da inşaatlar yaptığını belirten Seyfullah Yavuzer, sahte senet şebekesinin hedefine nasıl girdiğini de savcılığa verdiği bir dilekçede anlatıyor. Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na, diğer bir kovuşturmaya eklenmesi için verdiği bir dilekçede yaşadığı olayları anlatan Seyfullah Yavuzer, Hurma’da yaptıkları bir inşatta, yanında çalışan Fuat İ. Adlı kişiye satış ve diğer işleri takip etmesi için her satış için ayrı ayrı vekalet verdiğini belirterek, “Benim Van’da olduğum dönemlerde bu kişi işlemleri yapar parasını da hesaba yatırırdı. İlk üç daire satışında kendisiyle sıkıntı yaşamadım daha sonrasında iki dairenin satışı için benden vekalet isteyip ödemesini geciktirdi, bahaneler uydurdu. Bu dairelerin vekaletini kötü niyetle kullanarak bir daireyi kendi eşinin adına devrini gerçekleştirmiş. Bununla ilgili şikayetlerimiz var. Fuat İ. dairemi gasp ettiği yetmezmiş gibi verdiğim vekalette imza sirkülerinden yola çıkarak imzamı taklit etmiş ve adıma 750 bin lira borç senedi düzenleyerek beni icraya vermiş. Bu yüzden tüm hesaplarıma ve adıma olan tapulara bloke konuldu. Bununla ilgili yaptığımız araştırmada Fuat İ’nin Antalya Manavgat’ta mafya diye geçinen bir grupla hareket ettiği bu işin başında sadece isimlerini bildiğim lakabı Topal olan H., M., İbrahim G. diye birileriyle hareket ettiği, lakabı topal H. olan bu şahsın daha önce üst rütbeli bir kişinin korumalığını yaptığını ve bu nedenle bir çok kurumda sözü geçtiğini ve adamları olduğunu öğrendik. Hatta bu senetlerin büyük rakamlar olduğu için imzaların kriminalden bile tanıdıklar vasıtasıyla geçirildiğini dile getirdiler. Bu sahte senet çetesi büyük rakamlarla senetler düzenleyerek insanları mağdur etmektedir” iddialarında bulunuyor.

SELMA ARAÇ: 'EVLERİM VE ARABAM HACİZLİ'

Mağdurlardan kuaför Selma Araç da, MYGazete.com'a yaşadıklarının bir felaket olduğunu söyledi. Kendi adına hazırlanan milyonlarca liralık senetler ve icra nedeniyle evlerinin ve aracının hacizli olduğunu söyleyen Semra Araç, “Benim evlerimin olduğunu belediyedeki kayıtlardan öğrenmişler. İşin içinde kapıcı dahi var. İmzaları, gerçeğine benzemesi için hattata attırdıklarını öğrendik. Benim adıma düzenledikleri senet 2 milyon liraydı, faiziyle birlikte 4 milyon lira oldu. Evlerimin ve aracım hacizli. Tehdit de ediyorlar. Manavgat’ta bu çetenin büyük bir bağlantısı var, isimlerini de biliyoruz. Gelen tebligatı bunların adamı olan kapıcı saklıyor, bunlara yardım eden bilirkişi, avukat ve polisler var. Böylelikle davayı kazanmaya ve milletin mallarına el koymaya çalışıyorlar. Yargıda ve poliste bağlantı kurdukları isimler olduğunu biliyoruz. Bu isimleri polise de söyleyeceğiz” iddiasında bulundu.

SENEDİN YAPILDIĞI TARİHTE İTALYA’DAYDIM

Emekli arkeolog Nihat Bulut’da, 70 yaşında olduğunu ve aynı çetenin mağdurları arasında yer aldığını söyledi. Söz konusu çetenin kendisi için de sahte imzalı senetler hazırladığını ve icraya verdiğini söyleyen Nihat Bulut, “Bu insanları hiç tanımıyorum. Daha önce ne kendilerini gördüm, ne bunlarla bir iş yaptım. Benim borcum faiziyle birlikte 8 milyon lirayı buldu. Senedin hazırlandığı tarihte İtalya’da olduğumu belgeleriyle mahkemeye sundum. Senedin arkasında cirosu bulunan isimler hakkında şikayetçi oluyoruz. Kimdir bu insanlar, ne iş yapmışlar da milyonlarca liralık senet almışlar, bakıyorsun kimi şoför, kimi Gürcü. Polis çağırıyor, sonra serbest kalıyorlar. Oysa yapılan soruşturmada bu adamın o senedi niye aldığı, kimden aldığı, onunla ne iş yaptığı, neyin karşılığında milyonlarca liralık bu belgeyi aldığı sorulması gerekiyor. Bir bakıyorsun serbest kalmış. Yine mağdurlardan Selma Hanımı ‘bu kişilerin silahı var diye korkutmuşlar. ‘Bu işlerin çok daha ciddi ve dikkatli bir şekilde soruşturulmasını, kamuda çalışan ve bu işle ilgili olan kişiler ile gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz” şeklinde iddialarda bulundu. 

Yorumlar

saadettin yilmaz dedi ki;

2021-11-04 12:08:55

fuat ilik manavgattaki çetelerle birlikte iş yapar millete sahte senet düzenler antlayadada tombalacılık yapar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    ŞANS OYUNLARI

    On Numara
    Şans Topu
    Sayısal Loto
    Süper Loto