Antalya’da Altın Portakal coşkusu

05.10.2022 15:28

Bu yıl 59’uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1 Ekim Cumartesi akşamı düzenlenen görkemli açılış töreni le başlamış oldu. Tören öncesinde belediye başkanı Muhittin Böcek ve festival için Antalya şehrine gelen Perihan Savaş, Hatice Aslan, Nurgül Yeşilçay ve Erkan Can gibi önemli sanatçılar festivalin geleneksel kortejine katılıp Antalya halkını selamladılar. Kortejin ardından akşamında da festivalin açılış töreni gerçekleşti.

Antalya’da Altın Portakal coşkusu

Bu yıl 59’uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1 Ekim Cumartesi akşamı düzenlenen görkemli açılış töreni le başladı.

Tören öncesinde belediye başkanı Muhittin Böcek ve festival için Antalya şehrine gelen Perihan Savaş, Hatice Aslan, Nurgül Yeşilçay ve Erkan Can gibi önemli sanatçılar festivalin geleneksel kortejine katılıp Antalya halkını selamladılar.

Kortejin ardından akşamında da festivalin açılış töreni gerçekleşti.

 

KIRMIZI HALIDA ŞIKLIK YARIŞI YAŞANDI

59.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde kırmızı halıda her sene olduğu gibi bu sene de şıklık yarışı yaşandı.

Geceye Perihan Savaş, Nurgül Yeşilçay, Melisa Sözen ve Zerrin Tekindor gibi değerli sanatçılar katılım gösterdi. Ardından törenin başlamasıyla birlikte değerli oyuncularımızdan olan Erkan Can’a Onur Ödülü, Zerrin Tekindor’a ise Başarı Ödülü takdim edildi.

ALTIN PORTAKAL’IN İLK GÖSTERİMLERİ BAŞLADI

Açılış törenin ardından Altın Portakal’ın ilk gösterimleri Pazar gününden itibaren “Bir Umut” filmi ile başlamış oldu. Yönetmenliğini Ümit Köreken’in yapmış olduğu film, festival seyircisiyle buluştu ve ardından film ekibinin katılımıyla AKM’nin yanında bulunan Balerin Cafe’de film söyleşisi gerçekleşti. Festivalin gündüz ayağında “Bir Umut” ve “Hara” gibi ulusal filmlerin gösterilmesinin ardından akşam ayağında ise “Savaş atı” ve “Yakın” gibi uluslararası filmler seyirciyle buluştu.

Festivalin ikinci gününde ise yönetmen Burak Çevik’in iki yönetmen ile iş birliği yaparak çekmiş olduğu ve yönetmenliğini paylaşmış olduğu “Gidiş o Gidiş” filmi seyirciyle buluştu ardından kadın yönetmenlerimizden Belmin Söylemez’in “Ayna Ayna” adlı filmi gösterime girdi. Ancak yalnız uzun metrajlı film değil bunun yanında belgesel film ya da kısa film izlemek isteyen seyirciler içinde seçenek AKM Perge salonunda oldukça mevcut olmakla birlikte gün içinde de “Hatice”, “Kaf Kaf” gibi belgeseller yayınlandı.

“BOMBOŞ” VE “KURAK GÜNLER” FİLMİ İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU

Altın Portakal Film Festivali’nin üçüncü gününde de önemli yönetmenlerin iddialı filmleri gösterime girdi. İlk olarak Onur Ünlü’nün “Bomboş” adlı filmi seyirciyle buluştu. Günel adlı kişinin şirket çekilişinde kazanmış olduğu Kıbrıs tatili sırasında başına gelen olayların ve tatsızlıkların hayal mi gerçek mi olduğunu anlayamadığı ikileminde ilerleyen bir filmdir. Yapımcılığını Ender Sevim’in yapmış olduğu, başrollerinde Serkan Keskin ve Settar Tanrıöğen gibi başarılı oyuncuların oynamış olduğu filmin söyleşisine de yoğunluk olması dikkat çekti. Sinemaseverlerle bir araya gelen oyuncular onların sorularını yanıtladı. Yönetmen, bu filmde asıl anlatılmak istenilenin hak edilmeyen şeyle çok uğraşılmaması gerektiğini, uğraşılsa da bunun sonucunda insanın başına kötü şeyler gelebileceğini göstermeye çalıştığını ifade etti. “Bomboş” filminin ardından AKM Aspendos’ta gösterime giren ve uzun süredir merakla beklenen “Kurak Günler” filmi seyircisinden tam not almayı başardı ve onların beklentilerini fazlasıyla karşıladı. Yönetmenliğini Emin Alper’in yaptığı ve başrollerinde Selahattin Paşalı’nın, Ekin Koç’un ve Selin Yeninci’nin oynadığı film, Kayseri’de bir kasabada geçmekte olup genç savcı Emre’nin kasabadaki seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte siyasi çekişmelere ve gerginliklere taraf olmak istememesi sonucu kısır döngüye sıkışıp kalmasını konu alır. Film gösteriminin ardından Emin Alper ve ekibi izleyicilerinin sorularını yanıtlayıp onların görüşlerini aldı.

Altın Portakal Film Festivali hala tüm hızıyla devam ediyor. Festivalde hem ulusal hem de uluslararası daha birçok film gösterime girmeyi ve seyircisiyle buluşmayı bekliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

İnce kıyıma (incekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki. 'İncekum'u yedirmeyiz'

İnce kıyıma (incekum) Alanyalı STK'lar..

İnce kıyıma (incekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki. 'İncekum'u yedirmeyiz'
Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan ..

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı
Antalya'da bu yolları kullanacaklar dikkat! Bu cadde ve bulvarlar trafiğe kapatılacak!

Antalya'da bu yolları kullanacaklar di..

Antalya'da bu yolları kullanacaklar dikkat! Bu cadde ve bulvarlar trafiğe kapatılacak!
Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim