Antalya Limanı Ankara'da yapılan törenle resmen Katarlıların

26.11.2020 21:22

Bugün Borsa İstanbul’un yüzde10 hissesinin devri için Külliye’de düzenlenen törende Antalya Liman İşletmesi’nin Katarlı firmaya devri için yapılan anlaşma da imzalandı.

Antalya Limanı Ankara'da yapılan törenle resmen Katarlıların

Borsa İstanbul’un yüzde10’luk hissesinin Katar Yatırım Otoritesi’ne devredildiğinin duyurulmasının ardından bugün Katar’a gerçekleşen satışların sadece Borsa İstanbul ile sınırlı olmadığı ve çok önemli satış anlaşmalarının da gerçekleştiği ortaya çıktı. Külliye’de düzenlenen törene Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin dışında iş dünyasından da önemli isimler katıldı.

FERİT ŞAHENK VE FETTAH TAMİNCE DE SATIŞLARINI YAPTI 

Törene Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Haliç Altın Boynuz Marina Turizm Gayrımenkul İnşaat Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de katıldı. Bu önemli iş adamlarının da törende hazır olmalarının sebebinin Katar’a yapılacak satışlar olduğu belirtildi.

İŞTE SATILAN YATIRIMLAR 

Bugün gerçekleştirilen imza töreni ile birlikte Borsa İstanbul’un %10 hissesinin yanı sıra;

“İstinye Park Hisselerinin Devrine Dair Anlaşma”,

“İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesi’ne Yapılacak Potansiyel Ortak Yatırıma İlişkin Mutabakat Zaptı”,

“Global Liman İşletmeleri ve QTerminals W.L.L Arasında Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ’nin Hisse Devrine ve Satın Alımına Dair Anlaşma” da imzalandı…

HANGİ KURULUŞ KİMDEN KİME SATILDI?

Törende hazır bulunan Ferit Şahenk Doğuş Holding’in sahibi… Doğuş Holding ise İstinye Park AVM’nin sahibi. Bugün yapılan anlaşma ile birlikte İstinye Parek AVM’nin hisseleri Katar’a satılmış oldu.

KATAR HALİÇ’E DE ORTAK OLDU

Öte yandan “HALİÇPORT” olarak bilinen Haliç Altınboynuz Projesi’ne de Katar ortak oldu.Proje, 250 dönümlük alanda 70’er yat kapasiteli iki yat limanı, 400’er oda kapasiteli iki 5 yıldızlı otel, 1000 kişilik cami, AVM ve otoparkın inşa edilmesi, bu yapıların dört yılı yapım süresi olmak üzere 45 yıllığına özel sektör tarafından işletilmesini kapsıyor.

Proje 1.3 milyar 2013 milyar dolar bedelle RİXOS Oteller Zinciri sahibi ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Fetah Tamince’ye verilmişti.

ANTALYA LİMANI DA KATAR’A GİTTİ…

Bugün yapılan anlaşmalar arasındaki en çarpıcı ve stratejik olanı ise hiç şüphesiz Ortadoğu Antalya Liman İşltemeleri’nin hisselerinin devri ve satışı ile ilgili olarak Global Liman İşletmeleri ve QTerminals W.L.L arasında imzalanan anlaşma…

Global Liman İşletmeleri’nin sahibi Türkiye’de adını Telekom özelleştirmeleri ve Galataport ihalesi esnasında duyduğumuz Sami Ofer’in Türkiye’deki ortağı Mehmet Kutman. QTerminals W.L.L ise %51 hisssi Katar Devleti’nin limanlarını işletmekten sorumlu şirket olan Mwani Qatar’a ait bir küresel liman işletme devi.

Bugün yapılan anlaşma ile Ortadoğu Liman İşletmeleri de Katar’a satılmış oldu…

Törende, ayrıca Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani "Türkiye Cumhuriyeti ve Katar Devleti Arasında Yüksek Stratejik Komite Altıncı Toplantısı Ortak Bildirisi"ni imzaladı.

Törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez de katıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto