Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Kayaer, 'Altın kısa vadede zenginlik getirmez'

12.10.2022 15:04

Antalya haber...Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Halil Kayaer, altındaki sert düşüşün ardından MYGazete.com'a özel açıklama yaparak, altının yükselmesini bekleyenlere kötü haber verdi. Yılbaşına kadar afaki bir artış beklemediklerini dile getiren Kayaer, roketin ateşlenmesi için bir mucizenin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Kayaer, 'Altın kısa vadede zenginlik getirmez'

Antalya haber...Koronavirüs salgını süresince ara verilen düğünler en çok kuyumcuları etkilemişti. Hayatın normale dönmesi ile kuyumcular da yaralarını sarmaya başladı. Antalyalı kuyumcular yasakların tamamen kalkmasıyla yoğun bir düğün sezonu geçirse de ekonomik şartlar sebebiyle umduklarını bulamadı. Pandemi sonrası toparlanmaya çalışan sektörü, Rusya - Ukrayna savaşının başlaması, ekonomideki gelişmeler ve dünyada yaşanan dalgalanmalar yakından etkiledi.

AKESO Başkanı Kayaer, "Altından kazanmak istiyorsanız uzun vadede yatırım yapmalısınız. Uzun vadede en güvenli kazan kapısı altındır" dedi.

ALTINDA BEKLENEN REKOR KIRILACAK MI?

Yaşanan gelişmeler sonrası MYGazete.com'a özel açıklamalarda bulunan Antalya Kuyumcular Odası (AKESO) Başkanı Halil Kayaer, altın piyasasındaki son durumu değerlendirdi. Son dönemde altında büyük bir yükseliş bekleyen altın yatırımcılara kötü haber veren Başkan Kayaer, yılbaşına kadar gram altın fiyatının bin 200 TL'yi geçmeyeceğini söyledi. Yatırımcılara da seslenen AKESO Başkanı Kayaer, "Altından kazanmak istiyorsanız uzun vadede yatırım yapmalısınız. Kısa vadede altın hiçbir zaman kar getirmez. Uzun vadede en güvenli kazan kapısı altındır" dedi.

Geçen yılın Ekim ayına göre çeyrek altının alış fiyatı 789 lirada konumlanırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 798 liradan alıcı buluyordu. Bugün fiyat anlık serbest piyasa çeyrek altın alış fiyatı bin 636 TL, satış fiyatı bin 652 TL  olan altın fiyatları Türk Lirası'ndaki sert değer kaybının etkisiyle iki kat artış yaşadı. Piyasada gözler ise yarın günü açıklanacak olan FED tutanakları ve ABD enflasyonun sonuçlarına çevrildi. Yapılacak açıklamaların ardından altın piyasasına olumlu bir artış beklemediklerini dile getiren AKESO Başkanı Kayaer, altının rekor kırabilmesinin mucizeler bağlı olduğunu belirtti.

Antalya Kuyumcular Odası (AKESO) Başkanı Halil Kayaer

NÖBETÇİ KUYUMCU SİSTEMİ ANTALYA'DA VAR MI?

Diyarbakır'da Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek yoğun talebi karşılamak için 'nöbetçi kuyumcu' dönemi başlamış ve vatandaş tarafından da büyük takdir görmüştü. Nöbetçi kuyumcu sistemine geçilmesi için Antalya'da da çalışma başlattıklarını belirten Başkan Kayaer, "Antalya turizm memleketi olduğu için hafta sonu hemen hemen bütün esnafımız işinin başında bulunuyor. Sezon sonu böyle bir uygulama ile vatandaşın mağduriyetini de önlem istiyoruz" dedi.

AKESO Başkanı Kayaer, "Bazen esnafımız bile bu durumda mağdur oluyor. Vatandaşımızın gerçek altınla sahte altını seçmesi çok daha zor" diye konuştu.

EKONOMİK SIKINTILAR ALTIN YATIRIMCISINI NASIL ETKİLEDİ?

Yaşanan krizler sonrası kuyumcuların umduğunu bulamadığını ifade eden Halil Kayaer, "Bizim kültürümüzün bir parçası olan altın ekonomik sıkıntılar sonrası eskisi kadar alıcı bulamıyor. Vatandaşların çoğu gram altın ve çeyrek altının yarısı satın alıyor. Ama bu duruma rağmen altın en güvenli yatırımcı olarak görülüyor. Uzun vadede kar bekleyen yatırımcı için altın umut vadederken, kısa zamanda zengin olmak isteyen vatandaş ise çoğunlukla hayal kırıklığı yaşıyor. Ya dolandırıcıların kurbanı oluyor ya da paraları değer kaybına uğruyor. Kimse bu kadar artmasını beklemezken doların atağa kalkması altın sektörünü olumsuz etkilese de akıllı yatırımcı tercihini altından yana kullanıyor" dedi.

SAHTE ALTIN NASIL ANLAŞILIR?

Sahte altının anlaşılmasının çok zor olduğunu da dile getiren AKESO Başkanı Kayaer, "Bazen esnafımız bile bu durumda mağdur oluyor. Vatandaşımızın gerçek altınla sahte altını seçmesi çok daha zor" diye konuştu. Hırsızlık olaylarında ise kuyumcular arasında oluşturdukları grup sayesinde emniyetten gelen bilgi üzerine paylaşım yapılarak zanlıyı yakaladıklarını da anlatan Kayaer, "Kuyumcu esnafı olarak oluşturduğumuz haberleşme sistemi hemen harekete geçmemizi sağlıyor. Bu sistem sayesinde mağduriyetleri gidermeye çalıştırıyoruz. Tabi çalınan mal satılmak istendiği takdirde. Eritme yöntemini kullanırsa tabii ki bunun ispatlanması da mümkün olmuyor" şeklinde konuştu.

KUYUMCU VURGUNLARI SEKTÖRÜ NASIL ETKİLEDİ!

Son dönemde gündemden düşmeyen kuyumcu vurgunları üzerine de açıklamada bulunan Antalya Kuyumcular Odası (AKESO) Başkanı Halil Kayaer, son olarak  şunları söyledi; "Kısa yoldan para kazanmak isteyen vatandaşlarımız maalesef ki bu yollara başvuruyor. Tarihte birçok örneği varken hala inanıp güvenmeyi tercih ediyorlar. Daha önce söylediğim gibi altın kısa vadede zenginlik getirmez. Bu nedenle ki bu yoldan çok para kazanmak mümkün değil. Altın uzun vadede yatırım yapacaklar için güvenceli bir sistemdir."

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera ga..

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!
Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çık..

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı
CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan se..

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır
Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik ..

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ..

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024
Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatı..

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler