Aman dikkat! Dolandırıcılar 'zorunlu sağlık sigortası' yalanıyla kandırıyor

12.11.2020 18:09

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntemle vatandaşları kandırmaya çalışıyor. Sahtekarlar bu kez vatandaşları arayıp 'zorunlu sağlık sigortası'na devam edip etmek istemediklerini, eğer devam etmek istemiyorlarsa hesaplarında kalan parayı iade edeceklerini söyleyerek kişisel bilgilerini ele geçirerek dolandırıyor.

Aman dikkat! Dolandırıcılar 'zorunlu sağlık sigortası' yalanıyla kandırıyor

Telefon üzerinden vatandaşları dolandıran şahıslar bu kez yeni bir yöntem geliştirdi. Vatandaşları kendilerine ait numaradan arayan dolandırıcılar aradıkları kişiye daha önce yaptırmış oldukları 'zorunlu sağlık sigortası'na devam etmek isteyip istemediklerini soruyorlar.

Eğer devam etmek istemezlerse hesaplarında kalan paranın kendileri tarafından vatandaşa iade edileceğini söylüyorlar.

Eğer vatandaş paranın iadesini isterse kişinin şahsi bilgilerini teyit edeceklerini söyleyerek bankadaki bilgilerini öğreniyorlar. Vatandaşları farklı numaralardan arayarak dolandırmaya çalışan sahtekarlar binlerce kişiyi bu şekilde mağdur ediyor. 

Bankalar uyarıyor

Bankalar vatadaşları dolandırıcılara kişisel bilgilerini vermemeleri konusunda uyarıyor. Teyit edilmemiş, resmi olarak kayıtlarda yer almayan, kişisel numaraların açılmaması gerektiğini belirten yetkililer, böyle durumlarda çalışılan bankayla iletişime geçilmesi gerektiğinin altını çiziyor. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto