Almanya pandeminin zararını Türk ve yabancı şirketlere kesiyor

26.11.2020 19:56

Fransa’nın ardından Almanya’da Türk ve Müslüman iş insanlarına uyguladığı baskının dozunu artırdı. Almanya pandemiden doğan ekonomik zararını Türklere ve Müslüman şirketlere kesiyor. Alman polisi ve kurumları, çeşitli bahanelerle Türk ve yabancı iş insanlarına milyonlarca euroluk cezalar kesiyor. Almanya’da yaşayan Türk iş insanları yapılan bu baskının siyasi bir tavır olduğunu söyleyerek kesilen cezaların iptal edilmesi gerektiğini söylüyor.

Almanya pandeminin zararını Türk ve yabancı şirketlere kesiyor

Fransa’nın ardından Almanya’da Türk ve Müslüman iş insanlarına uyguladığı baskının dozunu artırdı. Almanya pandemiden doğan ekonomik zararını Türklere ve Müslüman şirketlere kesiyor. Almanya’da yaşayan Türklerin ve Müslümanların ev ile iş yerlerine baskınlar düzenleyen Alman polisi ve kurumları, çeşitli bahanelerle milyonlarca euroluk cezalar kesiyor. Almanya’da yaşayan Türk iş insanları yapılan bu baskının siyasi bir tavır olduğunu söyleyerek bu haksız baskı politikasının bir an önce durdurulmasını ve cezaların iptal edilmesini istedi. 

TÜM EYALETLERDE BU BASKI SÜRÜYOR

Sözde demokrasi ve adalete verdikleri önemle övünen Almanya’nın, Türk ve Müslüman toplumuna yönelik uyguladığı baskı katlanılamaz boyutlara ulaştı. Özellikle Aşağı Saksonya, Niedersachsen, Bremen, Hoffenheim, Rheine, Bielefeld, Hamburg eyalet ve şehirlerinde yaşayan Türk ve Müslümanlar polisin ile kamu kurumlarının büyük baskısına maruz kalıyor.  Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren gurbetçiler bir de kendilerine karşı yapılan bu haksız baskı politikası ile de mücadele etmek zorunda kalıyor. 


Almanya'da polis evde olmayan Türklerin evine anahtarları kırarak girdi

100’E YAKIN TÜRK İŞYERİNE BASKIN YAPILDI

MYGazete’ye açıklamalarda bulunan bir Türk iş insanı, Alman polisinin belirli aralıklarla 100’e yakın Türk ve Müslümanların sahip olduğu şirketlere baskın yaptığını belirterek, “Hiç haberimiz yokken polis evlerimizi ve şirketlerimizi basıyor. Evde kimse yoksa kapılarımızı kırıyor. Banka hesaplarımıza, kasalarımıza bloke koyuyor. Kısa bir süre sonra gördük ki bizle aynı işi yapan Almanların ne evleri ve ne de işyeri basılmıyor. Bir denetim varsa herkese olmalı. Yetkililere neden bizimle aynı işi yapan diğer firmalara da baskın ve denetleme yapmıyorsunuz diye soruyoruz? Ancak hiçbir yanıt alamıyoruz” dedi. 


Alman polisler tarafından kırılan kapılar

SUDAN BAHANELERLE MİLYONLUK CEZALAR

Çeşitli bahanelerle, basit hatalara dahi milyonlarca euroluk cezalar kesildiğini belirten iş insanı, “Alman polisi, Türklerin sahibi olduğu restoranlara, kuaför salonlarına ve küçük büyük demeden işyerlerine düzenlediği baskınlarda tüm evraklarımızı didik didik inceliyor. Yapılan en ufak ve basit hatalara milyonlarca euroluk cezalar kesiyorlar. Bu cezaları keserek bizleri bezdirmeye ve işyerimizi kapattırmaya çalışıyorlar.  Diğer tarafta bakıyorsunuz bizimle aynı hatayı yapan Alman şirketlerine hiçbir ceza kesilmiyor. Hani nerede adalet. Nerede eşitlik. Biz sadece adalet istiyoruz. Adalet ve eşitlik millete göre, ırka göre, dine göre değişmez. ” ifadelerini kullandı. 

“LÜKS YAŞIYORSUNUZ BU PARA NEREDEN?”

20 senedir Almanya’da çeşitli sektörlerde iş yaptığını söyleyen iş insanı yapılan bu baskı politikasının siyasi bir karar olduğunu söyleyerek, “Ben yıllardır milyonlarca euro vergi ödüyorum. Resmi kayıtlarda hepsi var. Bana bu baskınların gerekçesi olarak olarak lüks yaşıyorsunuz bu parayı nerden buluyorsunuz diye soruyorlar. Bizlerde tek tek belgelerimizi gösterip anlatıyoruz. Yaptığımız işlerin hepsi devletin elinde. Devletin kontrolünde. Aslında onlarda biliyor parayı nasıl kazandığımızı. Burada amaçları büyüyen Türk şirketlerinin önünü kesmek, hatta verdikleri ağır cezalar ile iflas ettirmek” dedi. 

KESİLEN HAKSIZ CEZALAR İPTAL EDİLMELİ

Almanya’da yaşayan iş insanı Türk ve Müslüman toplumuna karşı yapılan bu baskının politikasının bir an önce durdurulmasını ve haksız yere kesilen milyonlarca euroluk cezaların iptal edilmesini istedi. İş insanı, Almanya’da çalışan Türklerin büyük mücadelelerle sahip oldukları iş yerlerinin iflas ettirilmek istenmesinin ve pandemide zarar gören Alman ekonomisin bedelinin kendilerine ödetilmeye çalışılmasını insanlık dışı bir tavır olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto