10 Kasım'da sokağın nabzı: Yeni nesil günün öneminden bihaber!

10.11.2020 14:04

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının ardından 82 yıl geçti. Hala aynı özlem ve duygusallık ile Atamızı anmaya devam ederken MYGazete.com olarak biz de vatandaşlara 10 Kasım'ın kendileri için ne ifade ettiğini sorduk. Özellikle gençlerin ‘10 Kasım’ tarihini duyduğu anda tepki bile vermemesi pes dedirtti.

10 Kasım'da sokağın nabzı: Yeni nesil günün öneminden bihaber!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının ardından 82 yıl geçti. Onsuz geçirdiğimiz her 10 Kasım’da Atamızı saygı, sevgi ve minnetle anmaya devam ediyoruz. MYGazete.com olarak biz de vatandaşlara 10 Kasım'ın kendileri için neyi ifade ettiğini sorduk. 

"ATATÜRK ASLA ÖLMEDİ"

Atatürk’ün ölümünün o anlık matem olduğunu belirten Antalya Vosvos Sevenler Kulübü Başkanı Sedat Sıvış, “ Atatürk asla ölmedi, ölmeyecek.Böyle büyük bir liderin fikirleri, idealleri yarattığı ülke ölmez.” şeklinde konuştu.

"NE ATA SEVGİSİ VAR, NE CUMHURİYET SEVGİSİ VAR"

Spor hocası Naci Şilfeler de, “10 Kasım, atamızın vefat ettiği gün. Türkiye Cumhuriyetini kuran atamız, ne mutlu türküm diyene. Ne mutlu Atatürk’e sahip çıkanlara. Atatürk şu an özgürlükleri, demokrasiyi her şeyi verdi, bıraktı. Ama şu anki gençlik çok zürriyetsiz gelişiyor. Ne ata sevgisi var, ne cumhuriyet sevgisi var.” ifadelerini kullandı.

"BİR ŞEY İFADE ETMİYOR"

10 Kasım’ın ne ifade ettiği soruları yönelttiğimiz gençlerin birçoğu cevap vermemeyi tercih etti. Cevap verenlerin söyledikleri ise şok etti. 10 Kasım bir şey ifade etmiyor diyen bir genç, “10 Kasım’ı şu anda bilmiyoruz. Araştırma da yapmıyoruz” dedi.

Bir başka genç ise “Fazla önemli bir gün değil, normal günlerden biri benim gözümde” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto