Kore'de Türk şeflerin büyük başarısı

06.12.2019 09:31

TAFED Türkiye Aşçılar Federasyonu ve AGEB Akdeniz Gastronomi Eğitimcileri Birliği Derneği, International Top Chef Grad Prix Uluslararası yemek yarışmasına katıldı. 

Kore'de Türk şeflerin büyük başarısı

TAFED Türkiye Aşçılar Federasyonu ve AGEB Akdeniz Gastronomi Eğitimcileri Birliği Derneği , 15- 18 Kasım tarihleri arasında, Güney Kore’nin başkenti Seul'de, kentin en önemli kültür merkezi AT Center’da geleneksel olarak WFCC ve KFCA tarafından düzenlenen International Top Chef Grad Proix Uluslararası yemek yarışmasına katıldı. 

Kore Dünya Gıda Kültürleri Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Yang-Ho jin ve başkan Yardımcısı Prof. Yang-Hyang Ja tarafından davet edilen federasyon ve dernek misyonunda var olan ‘’Kadının Değeri’’ olgusu ile Seul’e gidecek takım ağırlıkla kadın şeflerden oluştu.

İzmir’den Şef Bilge Erk, Ankara’dan Şef Aylin Doğaner, Pasta Şef Tuğba Yener, İstanbul’dan Pasta Şef Kumsal Keskinel, Isparta’dan Cemile Büyükyıldırım (Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi Aşçılık) Antalya’dan Fatma Karaboyun (Afyon Kocatepe Üniversitesi MYO) Seul'de gastronomi okuyan ve takıma Kore’den dahil olan Merve Güldağı ve Kore'de iş yeri sahibi, destekçileri Yasin Bal’dan oluşan Türk Takımı Şef Haldun Z. Tüzel koordinasyonunda görevlendirildi.

Tamamen TAFED ve AGEP destekleri kendi kısıtlı bütçe ve imkanları ile Kore Seul’de katıldıkları yarışmada, başta Kore olmak üzere Çin, Tayvan. Vietnam, Malezya, Hong Kong ve Moğalistan’ın oluşturduğu yarışmacılar arasından genelde ülkeler arası birinci gelerek altın madalya, özelde ise, ana yemek, (Hünkar Beğendi) Zeytinyağlı/Meze, (Vişneli Yaprak Dolma, Humus) Tatlı, İrmik Helvası ile yaptıkları sunumlarla tüm kategorilerde altın madalya almaya hak kazandılar ve toplamda 10 Altın Madalya ile ödüllendirildiler.

TAFED ve AGEB yönetim kurulu üyesi, yarışma takım koordinatörü Şef Haldun Z. Tüzel tarafından hazırlanan menü Şef Bilge Erk yönetiminde tüm takımın mükemmel bir toplu çalışma örneği olarak Koreli şef ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Neticelerin açıklanması, alınan 10 altın madalyaların coşkusu, küçük fakat duygu yüklü Türk yarışmacılar tarafından açılan Türk bayrakları ve söylenen Türk marşlarıyla ve mutluluk gözyaşlarıyla tamamlandı.

Kaynak: Gurme Magazin 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto