En sevilen şarkıcı oldu

10.04.2017 15:00

HOLLANDA´da ailesinin işlettiği restoranda şarkı söylerken keşfedilen Karsu Dönmez bugün ülkenin en sevilen şarkıcılarından biri oldu

En sevilen şarkıcı oldu

HOLLANDA´da ailesinin işlettiği restoranda şarkı söylerken keşfedilen ve bugün ülkenin en sevilen şarkıcılarından biri olan Karsu Dönmez, Antalya´da çocuklara özel düzenlenen etkinlikte piyanosuyla şarkılarını seslendirdi.

Hatay´ın Karsu Köyü´nden 1970 yılında Hollanda´ya göç eden bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Karsu Dönmez´e, ailesi, köylerinin adını verdi. Amsterdam´da ailesinin işlettiği restoranda henüz 7 yaşındayken tuşlarına dokunduğu piyano sayesinde müzikle tanıştı. Müziğe ilgi duyan Karsu Dönmez, aile restoranında bir yandan garsonluk yaparken bir yandan da müzik yapmaya başladı. Müzik eğitimi de almaya başlayan Karsu Dönmez, kısa zamanda Hollandalıların sevdiği bir şarkıcı oldu.

BELGESELCİ KEŞFETTİ

Her akşam ailesinin restoranında sahneye çıkan, yoğun bir hayran kitlesi olan Karsu Dönmez, 16 yaşında geldiğinde kendisini dilemeye gelen ´Altın Buzağı´ ödüllü genç belgesel film yönetmeni Mercedes Stalenhoef tarafından fark edildi. Mercedes Stalenhoef, Karsu Dönmez´in çaldığı piyanodan, seslendirdiği şarkılardan çok etkilendi. Dönmez´le tanışan Mercedes Stalenhoef, müzikteki başarısını belgesel yaptı. Müziğe ilgisi sayesinde genç yaşta ünlü olan Dönmez, yaptığı dünya müzikleriyle kendini sevdirdi.

20 ÜLKEDE KONSER VERDİ

Bugüne kadar 3 albüm yapan 20 ülkede konser veren Karsu Dönmez, çok sevdiği Antalya´da da çocuklara özel düzenlenen etkinlikte konser verdi. En güzel çocuk şarkılarını piyanosu eşliğinde seslendiren Karsu Dönmez, miniklerden yoğun ilgi gördü.

Psikolog ya da sporcu olmayı hayal ederken piyano sevdasından dolayı tamamen müziğe kanalize olduğunu anlatan Karsu Dönmez, "Müzik eğitimi alarak kendimi geliştirdim. Restorana beni dinlemeye gelen Mercedes Stalenhoef müzikteki başarımı belgesel yaptı. 16 yaşında New York´un dünyaca ünlü gösteri merkezinde sahneye çıktım. Hollanda´nın yanı sıra çeşitli ülkelerde ödüller almaya başladım, hayatım birden değişti" dedi.

Kozmopolit bir şehirde büyüdüğünü, farklı kültürleri erken yaşta tanıdığını ve bu sayede özgürce müzik yaparak çok sesliliği yakaladığını belirten Dönmez, "Müziğe klasik müzikle başladım, tüm müzikleri birleştirip harmanladım. Birçok ülkeden müzisyenlerle çalışıyorum. Hayranlarımın karşısına dünya müzikleriyle çıkıyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto