Antalya Gazeteciler Cemiyeti 2021 Yılı Basın Ödülleri sahiplerini buldu

09.12.2022 23:01

Antalya Gazeteciler Cemiyetince (AGC) düzenlenen gecede "2021 Yılı Antalya Basın Ödülleri"nde dereceye giren gazetecilere ödülleri törenle verildi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 2021 Yılı Basın Ödülleri sahiplerini buldu

Antalya haber... Bu yıl 38'incisi düzenlenen Basın Ödülleri, Antalya merkezdeki bir otelde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, AGC Başkanı İdris Taş, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve AGC üyeleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AGC BAŞKANI TAŞ: ÖDÜL ALANLARI TEBRİK EDİYORUM

Tören AGC Başkanı İdris Taş'ın konuşmasıyla başladı. Taş, "AGC olarak 38'incisini düzenliyoruz. İlk başkandan bugüne kadar görev alan bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Cemiyeti kurmak çok önemli, onu kurmak ve yaşatmak daha değerli. AGC olarak birçok ülkede kardeş medya köprüleri yaparak, kent ve ülke tanıtımına önemli katkı sağlıyoruz. En büyük projemiz üyesinin daima yanında olan, güçlü bir AGC var yönetim modeli ortaya koymaktı ve bunu gece gündüz çalışarak ortaya koymaya çalıştık. Ödül alan ve buraya gelen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Yılın Gazetecileri Ödül Töreni‘nde Faruk Çelik, Yazılı Dal Haber Kategorisi’nde STOK PAZARI adlı çalışmasıyla ‘Yılın Haberi’ ödülünü Vali Ersin Yazıcı'nın elinden aldı.

VALİ YAZICI: GAZETECİLİK SON DERECE FEDAKARLIK GEREKTİREN BİR İŞ

Törene katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel olarak düzenlediği Yılın Gazetecileri Ödül Töreni’nde bu kez sizlerin başarılarını alkışlamak, heyecanınıza ortak olmak için bir aradayız. Gazetecilik son derece fedakarlık gerektiren bir iş. Bu işin gecesi gündüzü yok. Bayramı yok, tatili yok. Sürekli sahadasınız. Zaman sürekli akarken sizler, zamanı yakalamaya çalışıyorsunuz. Pandemi sürecinde herkes evindeyken, sizler sağlıkçılarımızla beraber görev başındaydınız, yaşadığımız acı Manavgat yangınlarında itfaiyecilerimiz, ormancılarımızla birlikte ateşlerin arasındaydınız. Meteoroloji’nin kırmızı alarm verdiği hava şartlarında çiftçimizle seralarda nöbet başındaydınız. Elbette sadece acılarımızda değil, şehrimizi güzelleştirmek için attığımız her adımda, yeni yapılan bir okulun açılışını yaparken, yeni projelerimizi şehrimize kazandırırken, turizmde başarılarımızı paylaşırken, sanayide esnafımızı ziyaret ederken, sizler de bizler gibi görevinizin başındaydınız. Kısacası; emek, gayret, sabır, takip, akıl ve basiret isteyen zor ama bir o kadar da önemli bir meslek icra ediyorsunuz. İçtenlikle ifade etmek isterim ki, bir kamu görevi yapıyorsunuz. Basın mensubu arkadaşlarımızın mesaileri de tam olarak birer kamu vazifesi ve bu yolda hep beraberiz" dedi.

Yılın Gazetecileri Ödül Töreni‘nde PELİN GEL, Röportaj Kategorisi’nde TARIMDA MODAYI ANTALYA BELİRLİYOR adlı çalışmasıyla ‘Yılın Haberi’ ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in elinden aldı.

BAŞKAN BÖCEK'TEN HEDİYE

Ödül alanları tebrik ederek konuşmasına başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Ödül alan ya da alamayan, gazeteciliği yalnızca bir meslek değil yaşam biçimi olarak gören basın emektarlarına teşekkür ediyorum. Yaptığınız işle tüm halkımızın gözü kulağı oluyorsunuz. Kentin bir sakini değil, aynı zamanda sahibi olarak kentli adına şehrin tanıtımına katkı sağlıyorsunuz. Doğaya, çevreye ve toplumsal olaylara verdiğiniz destekle sorunun değil çözümün bir parçası oluyorsunuz. Daha nice haberleri ve mutlulukları sizlerle paylaşmayı umut ediyorum. Sizleri mutlu edecek bir haberi de buradan vermek istiyorum. Eski Özel İdare binası arsasında bulunan sosyal tesisi AGC'ye veriyoruz. Hepinize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

EN ÇOK ÖDÜL DHA'YA

AGC'nin düzenlediği ve ödüllerin verildiği törende en çok ödülü DHA aldı. 'Yılın Haber Fotoğrafı' kategorisinde DHA muhabiri İbrahim Laleli, Manavgat yangınını söndürme çalışmaları sırasında çektiği '7'den 70'e' isimli fotoğrafıyla ödül alırken, 'Yılın Spor Haberi' kategorisinde DHA muhabiri Tolga Yıldırım'ın 'Ölümle dövüşüyor' haberi ödüle layık bulundu. 'İnternet Gazeteciliği- Haber' kategorisinde DHA muhabiri Mehmet Çınar, 'Diskotekteki köpekbalığı için Almanya'dan çağrı' haberiyle ödül aldı. ‘Yazılı Basın- Haber' kategorisinde ise kendisine işkence yapan eşini öldüren Melek İpek ile ilk röportajı yapan DHA muhabiri Aslı Duran'ın 'Yeni hayata merhaba' haberi Jüri Özel Ödülü'nü aldı. 3'ü haber, 1'i fotoğraf dalında toplam 4 ödül alan DHA, en çok ödül kazanan basın kuruluşu oldu.

Yılın Gazetecileri Ödül Töreni‘nde EMRE GÜRLEMİŞ, GÜLENDAM HAYTAOĞLU GENÇ İLETİŞİMCİ ÖDÜLÜ’nü TEKNO DİNDAR ROBOT DİN GÖREVLİLERİ YAYGINLAŞABİLİR Mİ? adlı çalışmasıyla aldı.

AZRA GÜLENDAM'IN ANNE VE BABASI DA KATILDI

Antalya'da iş insanı Mustafa Murat Ayhan tarafından canice katledilerek öldürülen Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun (21) annesi Mezide ve babası Mustafa Haytaoğlu da törene katıldı. Törende Azra Gülendam Haytaoğlu genç iletişimci ödülü de verildi. Gözyaşlarıyla sahneye çıkan anne Mezide ve baba Mustafa Haytaoğlu, duygusal anlar yaşadı. Baba Mustafa Haytaoğlu ise kızına yazdığı şiiri okudu.

Yılın Gazetecileri Ödül Töreni‘nde AHMET SERDAR ESER, Spor Haberi Fotoğrafı Kategorisi’nde DEMİR YUMRUK adlı çalışmasıyla ödülünü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın elinden aldı.
2021 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni‘nde JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ, ATATÜRK’Ü SON GÖRENLERDEN HASİBE ÖZAR adlı çalışmasıyla AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’nden ŞERİF ALİ DUMAN’ın oldu. Ödülünü AGF Genel Başkanı Başkanı Gaye Coşkun'nun elinden aldı.
Yılın Gazetecileri Ödül Töreni‘nde AGC KURUM ÖZEL ÖDÜLÜ, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile geliştirdiği kurumsal işbirliğinin yanı sıra, turizm ve spor başta olmak üzere Antalya markasına yaptıkları katkılar nedeniyle CORENDON AIRLINES’ın oldu.

Yılın Gazetecileri Ödül Töreni‘nde AGC KURUM ÖZEL ÖDÜLÜ, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile geliştirdiği kurumsal işbirliğinin yanı sıra, turizm ve spor başta olmak üzere Antalya markasına yaptıkları katkılar nedeniyle CORENDON AIRLINES’ın oldu.

2021 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni‘nde NURİ DAĞTEKİN ÖZEL ÖDÜLÜ Şifa Çiçek’in oldu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı

Antalya kaderi belirleyecek 31 Mart Ye..

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı
Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim..

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi
Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!