Anadolu Ateşi Haziran ayından bu yana gösterilerini Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan Aspendos Arena'da sergilemeye devam ederken, Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan gösterilerin yeri hakkında çıkan haberleri yalanladı.

Mustafa Erdoğan, “Gösterimizin yeri hakkında çıkan haberlerin sanat severlerde farklı algılamalara neden olduğunu gördük. Kendi imkan ve olanaklarımızla Aspendos Antik Tiyatro yanında yaptığımız gösteri alanımızda dünya döndükçe sahne almaya devam edeceğiz” dedi.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan

Erdoğan şöyle devam etti:

“Anadolu Ateşi iki bin kişilik kadrosuyla ülkemizin dört bir yanında Anadolu kültürünü çok özel kareografi ve danslarla temsil etmektedir. Öte yandan yurt dışı gösterilerimiz içinde oluşturduğumuz ekibimiz yine aynı duyarlılık ile gösterilerini gerçekleştirmektedir. Adeta bir elçilik görevi üstlenmiş durumdayız. Ülkemizi dünyanın dört bir yanında sazımız, sözümüz ve oyunlarımız ile tanıtmayı sürdürmekteyiz. Antalya'da da bu duyarlılığa devam ediyoruz. Gösterilerimize Anadolu Ateşi ve yakılan bu ateşin duygusuna Kültür Bakanlığı'mız sahip çıkmaktadır. Öte yandan bulunduğumuz alanda yaptığımız gösteri ve oluşturduğumuz ortama da yerel yönetimlerin, özellikle bölge belediyesinin, sahip çıkması ve bu anlayışı kararlılıkla ortaya koymasını daima beklemekteyiz. Kıvılcım adını verdiğimiz Anadolu Ateşi'nin alt yapısını oluşturan minik dansçılarımız da gösterimizin küçük bir bölümünde sahne alıyor. Onları ablalarının ağabeylerinin yanında olmaya hazırlıyoruz. Anadolu Ateşi bu toprakların bağrından çıkmış çok özel bir oluşumdur. Kültürümüzü ve sanatımızı Dünya'nın dört bir yanında tanıtmaya ve sunmaya devam devam edeceğiz."