Kemer’de 2’inci yaz sanat kampı ve kültür sanat çalıştayı başladı

13.07.2021 11:49

Antalya haber... Kemer Belediyesinin ev sahipliğinde, bu yıl 2’ncisi düzenlenen “2. Yaz Sanat Kampı ve Kültür Sanat Çalıştayı” başladı.

Kemer’de 2’inci yaz sanat kampı ve kültür sanat çalıştayı başladı

Antalya haber... Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkında düzenlenen çalıştaya, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, akademisyenler, sanatçılar, yerli ve yabancı misafirler ile davetliler katıldı.

Kemer Belediyesinin ev sahipliğinde, “Sahilde sanat var” sloganıyla yapılan etkinlik, Selçuk Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Kültür Derneği, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Ifarts Organizasyon iş birliğince gerçekleştiriliyor.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Ali Eroğlu’nun koordinatörlüğünde yapılan çalıştaya katılan sanatçılar, sanatsal çalışmalarını sergiliyor.

Öğrenci grupları da farklı sanat dallarından oluşan çalışmalar yaparak çalıştaya ayrı bir renk katıyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya her zaman önem verdiklerini söyledi.

Çalıştayın bu sene ikincisini düzenlediklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Güzel bir etkinlik oluyor. Farklı öğrenci grupları ve akademisyenler sanatlarını icra ediyor. Birçok yerli ve yabancı misafir de bu sanatsal çalışmaları ilgiyle izliyor. Kemer artık sadece deniz, kum ve güneş ile değil sanatla da anılacaktır. Bu tür organizasyonlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Çalıştayda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya ise sanatın toplumun olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, Kemer’de sanatsal çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Kemer Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayın kamp şeklinde gerçekleştirildiğini ifade eden Sarıkaya, “Birçok toplumda sanatçının değeri öldükten sonra anlaşılır. Bizim isteğimiz sanatçıların yaşarken anılmaları ve takdir edilmeleri. Bu tür etkinlikler sanatçının sanatını icra etmesini ve adını duyurmasına yardımcı olacaktır. Çalıştayda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez de çalıştayın Kemer’i sanatla buluşturan çok değerli bir etkinlik olduğunu kaydetti. KEMİAD olarak sanata ve sanatçıya önem verdiklerine işaret eden Sönmez, “Kemer’in bu tür etkinliklerle anılmasını diliyoruz. Bu etkinliği uluslararası boyuta taşımak amacındayız. Sanat Kemer’e her zaman yakışıyor.” dedi.

Çalıştay Koordinatörü Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Ali Eroğlu, geçen sene düzenlenen çalıştayı pandemi nedeniyle sınırlı katılımcıyla yaptıklarını hatırlattı.

Çalıştay sürecinde, gün içerisinde Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanında çeşitli sosyal aktiviteleirn yapıldığına dikkat çeken Eroğlu, “Akşam saatlerinde yerli ve yabancı misafirlerin de eşlik ettiği çalışmaları yapıyoruz. Amacımız Kemer’in tanıtımına katkı sağlamak. Bu etkinliği uluslararası boyuta taşıyarak yabancı akademisyenleri Kemer’e getirmek istiyoruz. Burada alternatif bir sanat turizmi oluşturmayı düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Hat Anasanat Dalı mezunu Emre Sancak, çalıştayda sanatıyla ilgili workshop yapmaya geldiğini belirterek, hem hat sanatını hem de kaligrafi sanatını tanıtmak istediğini kaydetti.

Çalıştaya İzmit’ten katılan Ayla Yeşilmen, çalıştayda sulu boya ve mürekkep kalemiyle ilgili sanatsal çalışmalar yaptığını dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Süsleme Sanatı Sanatçısı Atilla Can ise çalıştayda, Türk kültürünü ve sanatını yerli ve yabancı misafirlere tanıtmak istediklerini belirterek, katkılarından dolayı Kemer Belediyesi ve diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Çalıştayın ilk gününde, Kaymakam Gemici, Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, sergi alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalıştay, bugün yapılacak farklı sanatsal çalışmalarla devam edecek.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi

Kredi kartı kullanıcıları dikkat Otoma..

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi
Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024