Altın Portakal Film Festivali kapanışa gün sayıyor

07.10.2022 21:41

Antalya haber... Bu yıl 59'uncusu düzenlenen Altın portakal film festivalinin bitime günler kala özel gösteriler, kısa filmler ve belgeseller izleyicisiyle buluştu.

Altın Portakal Film Festivali kapanışa gün sayıyor

Antalya haber... Film gösterimleri içerisinde beşinci gününü de geride bırakan Altın portakal film festivali altıncı gününde izleyicisini iki özel gösterimle buluşturdu. Yönetmenliğini ve senaristliğini Ümran Safter'ın üstlendiği "Kabahat" filmi, 13 yaşındaki Reyhan adlı kızın yaz tatili için ailesiyle birlikte huysuzluğuyla nam salmış babannesinin yaşadığı muhafazakar Anadolu köyüne gitmesiyle orada çıkmaza yol açan ve için de korkuya sebep olan olaylarla karşılaşmasını anlatan filmdir. Filmin başrollerinde ise Mina Demirtaş, Ece Demirtürk ve Işıl Acaray bulunmaktadır.
Gün içerinde özel gösterimler arasında izleyiciyle buluşan bir diğer film yönetmenliği ve senaristliğini Çiğdem Sezgin'in yapmış olduğu "Suna" filmidir. Başrollerinde Nurcan Eren'in, Tarık Papuççuoğlu'nun bulunduğu film, elli yaşlarında yalnız ve yoksul olan Suna adlı kadının yaşlı bir adamla anlaşmalı evlilik yapması sonucunda onunla bir birliktelik yaşamak istememesi sonucu depresyona girmesini ve bunun sonuçlarını anlatan filmdir.
Gün içinde sunulan bir diğer özel gösterim ise yönetmenliğini Mehmet Güreli'nin yapmış olduğu ve ülkemiz sinemasının dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynayan ünlü yapımcı Abdurrahman Keskiner'i Yeşilçam'ın yol gösteren ışıklarından biri olarak tasvir ettiği "Bir Zamanlar Yeşilçam" adlı filmdir.

"BAŞKA BİR DÜNYA" ALANINDA ÜÇ FİLM İZLEYİCİYE SUNULDU

Altın Portakal Film Festivali'nin Başka bir dünya isimli kısmında bugün "Köpekler ve İtalyanlar Giremez" ve "Bebek Servisi" filmleri izleyiciye sunuldu. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alain Ughetto'nun üstlendiği film, rivayete göre 19. yüzyılda Kuzey İtalya'da hayat koşullarının zorlaşmasıyla yoksul Ughetto ailesinin Luigi Ughetto önderliğinde Alpleri aşıp Fransa'ya giderek hayatlarını değiştirmesini anlatan filmdir.
Gün içinde gösterime giren bir diğer film ise yönetmenliği ve senaristliğini Kore-eda Hirokazu'nun yapmış olduğu "Bebek Servisi" filmi, kilisenin istenmeyen bebeklerin bırakilmasi için yerleştirdiği kutuya terk edilen bebekleri alıp evlatlık edinmek isteyenlere el altından satan iki iş ortağının bir gün çocuğunu geri almak için dönen anneyle karşılaşmaları sonucu anne ve polislerle beklenmedik sonuçları olan bir yolculuğa çıkışını anlatır.
Gün içinde sunulan bir başka gösterim olan ve yönetmenliğini, senaristliğini Rebecca Zlotowski'nin üstlendiği "Başkalarının Çocukları" adlı film, kırk yaşındaki Rachel'in bu zamana kadar çocuğu olmamıştır ancak sevgilisinin dört yaşındaki kızı Leyla'yı çocuğu gibi görmesiyle birlikte işler riskli bir hal alır çünkü başkalarının çocuklarını sevmek risklidir.

KISA FİLMLER VE BELGESEL FİLMLER FİLMLERİ TEKRARDAN İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU

Ulusal Belgesel Film yarışması kapsamında izleyicisiyle buluşan "Kim Mihri" filmi, yönetmenliği Berna Gençalp üstlenip ressam Mihri'nin 19.yüzyılda Osmanlı İstanbul'unda başlayıp Roma, Paris ve New York'ta uzanan hayat hikâyesini anlatıyor.
Gün içinde gösterime tekrardan giren bir başka belgesel filmi ise yönetmenliğini Hazar Uyar'ın yaptığı "Plaza Köylüleri"dir. Film, plaza köylülerinin gerçek hikâyesini anlatıyor ve merak edilen soruların cevaplarını bulmaya çalışıyor.
Ulusal Kısa Metraj Film yarışması kapsamında saat 14:00 itibariyle "Birlikte, "Aforoz", "Bugün Değil", "Ben Tek Siz Hepiniz", "Rutubet" ve "Suyu Bulandıran Kız" filmleri gösterimde kaldı. Ardından saat 16:00 itibariyle "Tek Yön", Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada", "Kule", "Koyun", "Suriyeli Kozmonot" ve "Fırtına" adlı kısa filmler gösterimde kaldı.

Günün son saatlerinde ise Ulusal Uzun Metraj Film yarışması kapsamında sunulan "LCV" filmi ve Uluslararası Uzun Metraj Film yarışması kapsamında sunulan "Mahkeme" filmi Yıldızların Altında 1 ve Yıldızların Altında 2 yerinde izleyicileriyle tekrardan buluştu.

Altın Portakal Film Festivali ödül töreni gecesinden bir gün önce de filmleri, belgeselleri, özel gösterimleriyle ve en önemlisi izleyicileriyle günü sonlandırdılar.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çık..

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı
CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan se..

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır
Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik ..

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ..

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024
Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatı..

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler
Antalya'da yol kenarındaki kadına otomobil çarptı

Antalyada yol kenarındaki kadına otomo..

Antalya'da yol kenarındaki kadına otomobil çarptı