'Akdeniz'in davetsiz misafirleri'nin çekimine başlandı

10.12.2020 09:38

Antalya haber...Biyolojik çeşitliliğe ve balıkçıların av araçlarına zarar veren balon balığının belgeselinin çekimine başlandı.

'Akdeniz'in davetsiz misafirleri'nin çekimine başlandı

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre; Bahar Yavuzyılmaz tarafından Kızıldeniz üzerinden Türkiye'ye gelen, istilacı bir tür olan balon balığının yaşamını anlatan 'Akdeniz'in davetsiz misafirleri' adlı belgeselin çekimine başlandı. Balon balığının hikayesini anlatmanın yanı sıra, bu balıktan en çok etkilenen balıkçılık sektörü temsilcileriyle de görüşen belgesel ekibi, ilk olarak Antalya Yat Limanı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cengiz Balta, ardından Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval ile röportaj gerçekleştirdi. Balta'dan balıkçıların balon balığı karşısında neler yaptığını dinleyen belgeselciler, Prof. Dr. Deval'den de akademik çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yönetmenliğini Hüseyin Özşahin'in gerçekleştirdiği belgeselin çekiminde geniş bir kadro yer aldı. Röportajların yanı sıra su üstü ve su altı görüntüleriyle de genişletilmesi planlanan belgesel, balon balığı ile ilgili merak edilen sorulara yanıt arayacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto